پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
یی

حوزه/ حضرت موسی مبرقع(ع) بعد از سکونت در قم، همسر و فرزندانشان را هم به اینجا آوردند و بیش از ۴۰ سال در قم ساکن بودند؛ بعد از وفات هم طبق وصیتی که داشتند در سردابی به خاک سپرده شدند که اینک بارگاه مطهر ایشان شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام سید رضا صدر، مدیر اجرایی آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع سلام الله علیها در نشست با اصحاتب رسانه به تشریح برنامه های سالروز وفات امام زاده مبرقع در ۲۲ ربیع الثانی در قم پرداخت و گفت: این امامزاده واجب التعظیم فرزند بلافصل امام جواد(ع) بوده و با امام هادی(ع) از یک مادر (سمانه مغربیه) متولد شده است.

وی افزود: یکی از خصوصیات بارز حضرت موسی مبرقع(ع) که در منابع تاریخی به آن اشاره شده، مقامی است که حضرت جواد الائمه(ع) به ایشان داده‌اند یعنی تولیت موقوفات که ورع و تقوا دو ویژگی بارز چنین مقامی است.

مدیر اجرایی آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) با بیان اینکه بعد از شهادت امام جواد(ع)، سرپرستی و آموزش این امامزاده با امام هادی(ع) بود، عنوان کرد: بر این اساس موسی مبرقع(ع) در منابع حدیثی شیعه جزو راویان بزرگ به شمار می‌روند.

او ادامه داد: ایشان به امر امام هادی(ع) به شهر کوفه می‌روند و بعد از چندی برای زیارت مرقد جد بزرگوارشان امام رضا(ع) راهی ایران می‌شوند؛ در قم و به خاطر شرایط محیطی و جغرافیایی که روات و محدثین شیعه در این شهر سکونت داشتند، در همین جا ماندگار می‌شوند.

صدر خاطرنشان کرد: حضرت موسی مبرقع(ع) بعد از سکونت در قم، همسر و فرزندانشان را هم به اینجا آوردند و بیش از ۴۰ سال در قم ساکن بودند؛ بعد از وفات هم طبق وصیتی که داشتند در سردابی به خاک سپرده شدند که اینک بارگاه مطهر ایشان شناخته می‌شود.

مدیر اجرایی آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) گفت: این اشتباه است که حضرت به خاطر زیبارویی برقع به صورت می‌انداختند بلکه به خاطر نافذ البصیرة بودنشان بوده است.

وی افزود: بنی عباس به دنبال این بودند که حضرت موسی مبرقع را به شهادت برسانند، به همین دلیل ایشان صورتشان را می‌پوشاندند تا شناخته نشوند.

صدر با بیان اینکه زیارت هر روزه بارگاه نورانی حضرت معصومه(س) و کلیدداری حرم مطهر از جمله اقدامات موسی مبرقع(ع) به شمار می‌رود، گفت: ایشان دو فرزند داشتند که یکی از آنها به نام سید احمد(ع) در کاشان مدفون هستند و طبق نقل مرحوم آیت‌الله مرعشی نجفی(ره) تمام سادات رضوی، تقوی، نقوی و برقعی و هر سیدی که به امام رضا(ع) منتسب است، از نسل او به وجود آمده‌اند.

مدیر اجرایی آستان مقدس امامزاده موسی مبرقع(ع) خاطرنشان کرد: سادات هندی و پاکستانی منتسب به موسی مبرقع(ع) هستند و جالب اینکه هزاران زائر از این دو کشور برای زیارت این مرقد مطهر به ایران و شهر قم سفر می‌کنند.

سومین قطب گردشگری مذهبی

در ادامه کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قم نیز گفت: اینجا سومین قطب گردشگری مذهبی قم است و از کشورهای مختلف برای عرض ارادت و زیارت به این مکان می آیند.

وی ادامه داد: یکی از نگرانی های که پیگیر آن در شهرداری هستیم، بحث طرح های توسعه در مکان مقدس مانند حرم مطهر و امامزادگان برای راحتی رفت و آمد زائرین است، لذا طرح توسعه حرم مطهر با تملک ۱۵۰ مکان آغاز شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قم افزود: برای ایام مناسبت شهرداری ستاره های ۸ گانه ای برای خدمت رسانی به مردم تشکیل می دهد. در همین رابطه ستاد ویژه خدمت رسانی برای سالروز وفات امام زاده مبرقع در ۲۲ ربیع الثانی برای خدمت رسانی بهتر به مردم و زائرین و مجاورین تشکیل شده است از جمله حمل و نقل، ایمنی، پسماند و بهداشت فرهنگی، انتظامی، فضا سازی شهری و برپایی موکب می باشد.

کلانترزاده گفت: همه تلاش ما این است نسبت به ساحت مقدس به بهترین شکل انجام وظیفه کنیم. در همین رابطه تلاش شد تشکیل دبیرخانه ادبی در دستور کار قرار گرفت و در فضای مجازی هم قرار است برای اطلاع رسانی بهتر به مردم نسبت به فضائل ایشان تولیدات رسانه ای انجام شود.

اعلام ۶ برنامه فرهنگی

در ادامه حجت‌الاسلام سید نورالدین صمدانی رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان قم نیز گفت: خدای متعال در قرآن فرمودند« الله نور السموات و الارض». لذا اسلام نور است چون دین خدا می باشد. به همین ترتیب اهل بیت علیهم السلام و امامزادگان و مکان های مقدس مانند مسجد و بقاع متبرکه هم نور است.

وی با بیان این که در این مکان ۴۳ امام زاده مدفون می باشند که مهمترین آن امام زاده مبرقع(ع) است، گفت: این مکان محل عبادت آن امام =زاده می باشد و ۲۲ ربیع الثانی هم سالروز وفات امامزاده مبرقع(ع) است و متولیان فرهنگی استان مانند شهرداری و استانداری و اوقاف در تلاش هستند ۶ برنامه برگزار کنند.

رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان قم با بیان این که در قم دو امامزاده بلافصل حضور دارند حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و امام زاده مبرقع(ع)، مهمترین برنامه سالروز وفات را شعرخوانی، سخنرانی، آیین غبارروبی، برنامه شب و روز رحلت آن امام زاده(ع) و آیین تعویض پرچم با حضور خادمین مسجد مقدس جمکران عنوان کرد: این برنامه ها از دوم آبان شروع می شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha