شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
یی

حوزه/ حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کردند: آگاهی از شرایط روز و تقویت دانش قضایی از طریق مطالعه لوایح قضایی و منابع فقهی مانند «تحریرالوسیله امام(ره)» می‌تواند مسیر ارتقای قضات و دستگاه قضا را هموار کند

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی رئیس کل جدید دادگستری استان قم بر لزوم احتیاط قضات تاکید کرده و بیان داشتند: بسیار از موارد که از قلم قضات می‌گذرد حکم است، لذا خیلی باید احتیاط کنند.

معظم له با اشاره به تاریخ تدریس فقه قبل از انقلاب، بیان داشتند: در حوزه‌های علمیه قبل از انقلاب، مباحث فقهی معمولاً محدود به ابواب طهارت، صلاة، صوم، اعتکاف، خمس و حج بود و کمتر به مسائل ابتلائی مانند قضا و حدود پرداخته می‌شد، برای همین بسیاری از طلاب از مباحثی که به‌طور مستقیم با نیازهای قضایی و حقوقی مرتبط بود فاصله گرفته بودند، اما در عصر حاضر با توجه به نیازهای روزافزون جامعه، توجه به این موضوعات ضروری است و قضات و طلاب باید آگاهی کاملی از این ابواب داشته باشند تا بتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند و از چالش‌های احتمالی پیشگیری کنند.

این مرجع تقلید اظهار داشتند: آگاهی از شرایط روز و تقویت دانش قضایی از طریق مطالعه لوایح قضایی و منابع فقهی مانند «تحریرالوسیله امام(ره)» می‌تواند مسیر ارتقای قضات و دستگاه قضا را هموار کند؛ آیت الله بهشتی اصرار داشتند که ما باید تحریرالوسیله امام را مطالعه کنیم چون هم کتاب فقهی است هم کاربردی.

حضرت آیت الله جوادی آملی به اهمیت جایگاه قاضی و حساسیت وظیفه او اشاره کردند و بیان داشتند: قضات به دلیل جایگاهشان به تعبیر روایات «لب جهنم» قرار دارند و مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده دارند. این به دلیل تأثیر مستقیم تصمیمات قضات بر زندگی، حقوق و حیثیت مردم است، و لذا خیلی باید در انجام وظیفه خود دقت و توجه کنند.

ایشان بر اهمیت آموزش، تدریس و مباحثه در حوزه قضایی تاکید کردند و افزودند: طلاب و قضات باید با استفاده از منابع معتبر فقهی و مطالعه لوایح قضایی، ضمن آگاهی از مسائل روز، برای اجرای عدالت آمادگی کامل داشته باشند.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی بر اهمیت مراقبت از دین و نظام تأکید کردند و با اشاره به تجربیات تاریخی، هشدار دادند که بی‌توجهی به اصول و ارزش‌های دینی ممکن است کشور را به سرنوشتی مشابه اندلس دچار کند، جایی که بساط دین از آن برچیده شد.

حضرت آیت الله جوادی آملی در پایان بیان داشتند: امیدواریم که خون‌های پاک شهدا و تلاش‌های موجود باعث شود تا این نظام به دست صاحب اصلی‌اش برسد و آینده‌ای روشن برای کشور رقم بخورد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • سزا IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
    0 1
    شايسته بود حضرت استاد خودشان متن قضاي تحريرالوسيله را روال درسي شان مقرر مي فرمودند. اين گونه، اهمیت این کتاب ارزشمند، عملا، بیشتر تبلیغ می شد.
  • برخي IR ۱۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
    0 1
    با نرمي نمي شود، همه بي حجابان و بدحجايان را منقاد كرد، برخي نيازمند برخورد جدي هستند.
  • تجاهر به فسق IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۷
    0 0
    نبايد با متجاهر به فسق مماشات كرد؛ غيبت با آن قباحتش، از متجاهر جايز شده است؛ كسي كه حجاب شرعي را در جامعه مراعات نمي كند، مصداق واضح متجاهر است.
    • ساسان IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸
      0 0
      عبادت اگر دستوری و اجباری باشد مقبول نیست
    • پ ب ساسان IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
      0 0
      عبادات، واجباتي هستند كه قصد قربت و اخلاص، در آنها شرط هست. حجاب داشتن از عبادات نيست.
    • پاسخ به ساسان IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
      0 0
      گر چه حجابداری از عبادات نیست، اما عبادات، هم دستوری است، مثل "اقم الصلاة و ..." و هم اجباري است، چرا که مجازات و کیفر برایشان بیان شده و جهنم سرانجام عاصیان هست، و هم عبادت خوفا من العذاب مقبول هست.
  • حسن IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
    0 0
    انسانها در قبول یا رد دین و آئین ازاد و مختارند
    • محمود IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۲
      0 0
      لا اکراه فی الدین
    • پ ب حسن IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۲
      0 0
      اگر مختارند، پس مجازات آنچنانی جهنم، و خلود در آن، برای چیست؟ مراد از آزادی و اختیار، تکوینی آن هست، و الّا تشریعاً همه ی ابنای بشر مکلف به ایمان و تقوی هستند بلا استثناء. و اما معنای "لا اکراه فی الدین" با بعدش مشخص است. می فرماید در دین اکراهی نیست، چرا که راه هدایت و گمراهی از هم متمایز شده اند. یعنی وقتی وضعیت شفاف هست، پس اعتقاد، گنگ و ناخوشایندِ فطرتِ انسانی الهی نیست. و وقتی چنین هست، اکراه واقعی وجود ندارد؛ اکراه های نفسانی هم که باید درمان شود، نه آن که معیار قرار گیرد‌. به توضیح آیت الله جوادی حفظه الله تعالی در مورد "لااکراه" توجه کنیم.