شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
بسیاری از تولیدات پلتفرم‌ها با فرهنگی بومی و دینی ما همخوانی ندارد

حوزه / حجت‌الاسلام‌والمسلمین آتش‌زر گفت: متاسفانه آن چیزی که امروز در بسیاری از تولیدات شبکه نمایش خانگی شاهد آن هستیم با فرهنگی بومی و دینی ما همخوانی ندارد و حتی گاهی اوقات مغایرت‌هایی نیز دیده می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی آتش‌زر در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه درباره فرهنگ‌سازی نامناسب در تولیدات شبکه نمایش خانگی، اظهار داشت: متاسفانه آن چیزی که امروز در بسیاری از تولیدات شبکه نمایش خانگی شاهد آن هستیم با فرهنگی بومی و دینی ما همخوانی ندارد و حتی گاهی اوقات مغایرت‌هایی نیز دیده می‌شود، این معضل نیز به واسطه نگاه مصرف‌گرایی حاکم شده که در پلتفرم‌ها حاکم است، منظور اینکه فروش به هر قیمتی بسیاری از اتفاقات نادرست را توجیه می‌کند.

وی افزود: توجه به فروش به خودی خود امری مذموم نیست چون شهید آوینی نیز روی اقتصاد سینما تاکید داشت، اما موضوع مهم این است که این فروش به چه قیمتی حاصل می‌شود ما نباید فرهنگ را قربانی کنیم تا صرفاً بتوانیم بفروشی بالاتر دست پیدا کنیم، البته تجربه دهه ۶۰ نشان داده اگر تولیدات خوبی در حوزه آثار دینی و انقلابی وجود داشته باشد مطمئناً تماشاگر از آن استقبال خواهد کرد.

این کارشناس رسانه با بیان اینکه نباید از رفتار غیر اخلاقی در تولیدات نمایشی قبح‌زدایی کرد، یادآور شد: برخی مواقع می‌بینیم در سریال‌های شبکه نمایش خانگی به اسم پرداختن به آسیب‌ها از برخی رفتار غیراخلاقی قبح‌زدایی می‌شود، این مشکلی بسیار جدی است که باید به آن دقت نظر داشت وگرنه مطمئن باشید نتایجی که به همراه خواهد داشت روی جوانان تاثیرگذاری منفی به همراه خواهد داشت، بنابراین نهادهای نظارتی باید دقت عمل خود را بیشتر کند تا کارهای این چنینی فرصت نمایش نداشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با رده‌بندی سنی می‌توان آسیب‌های برخی سریال‌های شبکه نمایش خانگی را به حداقل رساند، بیان کرد: متاسفانه چنین امری ممکن نیست چون فرهنگ رده‌بندی سنی در کشور ما رعایت نمی‌شود درحالی‌که خانواده‌ها باید خود را مکلف به رعایت ه‌بندی سنی کنند اما به وضوح می‌بینیم خانواده‌ها هر اثر نمایشی را با تمامی اعضای خانواده تماشا می‌کند برای همین عملاً کارکرد رده‌بندی سنی در کشور ما بسیار کمرنگ است.

حجت الاسلام والمسلمین آتش‌زر، تاکید کرد: مشکل دیگری که در تولیدات شبکه نمایش خانگی و حتی تلویزیون وجود دارد، پیام‌های بازرگانی است که قبل و بعد از پخش سریال‌ها پخش می‌شود درحالی‌که در این حوزه باید قانون و نظارتی وجود داشته باشد مگر می‌شود یک اثر نمایشی دینی پخش کرد اما در زمان پخش آن سریال تبلیغاتی روی آنتن فرستاد که دقیقاً مروج سبک زندگی غربی است، این مسئله به وضوح در تولیدات نمایشی پلتفرم‌ها و تلویزیون دیده می‌شود، رویکردی که بسیار جدی و ناخوشایند است که باید برای آن از سوی کارشناسان امر راهکار جدی اندیشیده شود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha