حاکمیت به امینت روانی جامعه به ویژه بانوان توجه کند

حوزه/ عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: به موازات همه اقداماتی که برای تحقق عدالت در واقعیت انجام می شود باید به امنیت روانی مردم به ویژه بانوان (ادراک و احساس) توجه شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، فریبا علاسوند در آیین اختتامیه همایش ملی «زن، خانواده، امنیت» که در سالن آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد؛ عنوان کرد: انقلاب اسلامی در طول چهار دهه فعالیت خود، در عرصه پیشرفت زنان دارای رکورد است زیرا سرعت این پیشرفت قابل توجه است.

وی ادامه داد: ۲۰۰ سال از جنبش زنان درغرب می‌گذارد اما هنوز به انسجام درونی که می‌خواهند نرسیدند؛ اما ایده‌ای که رهبران انقلاب اسلامی مطرح کردند ایده‌ای منحصر به فرد است که نتیجه آن آمار و ارقام شگفت انگیز برای دنیا است.

استاد حوزه علمیه خواهران اضافه کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار کشور، پیشرفت زنان در ابعاد مختلف قابل توجه است که برخی از آنان از ارقام و اهداف سندهای توسعه جهان که مدعی پیشرفت در مقیاس جهانی هستند جلوتر است.

وی با بیان اینکه رفع بی سوادی در ایران به خصوص برای بانوان برابر با کشورهای حوزه اسکاندیناوی است، افزود: یک سوم اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و بیش از سوم اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی از بانوان هستند همچنین بیش از ۹۵ درصد زایمان‌ها توسط متخصصین صورت می‌گیرد و دو هزار ۴۰۰ نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت‌های دانش بنیان از بانوان هستند. این آمار بخشی از دستاوردهای جمهوری اسلامی در عرصه بانوان است.

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه در بررسی آسیب‌های جامعه باید نگاهی جامع به همه مسائل داشته باشیم، گفت: نگاه اشتباه و باعث می‌شود برخی از دستاوردها را نقاط ضعف قلمداد شوند.

وی اضافه کرد: در آسیب‌های جامعه باید تحلیلی واقع گرایانه داشته باشیم. در کاهش ازدواج، کاهش فرزند آوری، افزایش آمار طلاق و... نقش مردان و زنان باید در نظر گرفته شود.

علاسوند بیان کرد: زمانی که جامعه اسلامی به دنبال تحقق عدالت است به چند مسئله اساسی توجه دارد که از جمله آن‌ها سازگاری قوانین آن با قواعد اسلامی است.

وی ادامه داد: استفاده از عبارت عدالت جنسیتی برای بیان مقاصد ما و حل مشکلات بانوان درست نیست؛ زیرا این واژه بومی نیست و بومی نمی‌شود. این واژه که امروزه در دنیا از آن استفاده می‌شود به معنای عطای امتیاز به انواع جنسیت‌ها است. به همین خاطر نه عدالت آن به معنای عدالت است و نه جنسیت در آن به معنای زن و مرد است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده با بیان اینکه عدالت هسته سختی دارد و زمانی که عدالت را جاری می‌کنیم الزاماً همه خوشحال نمی‌شوند. گفت: در سیستم‌های جهانی دو اصل انصاف و حمایت از ضعیف نگه داشته شدگان برای تحقق عدالت وجود دارد.

وی با بیان اینکه حمایت از اقشار ضعیف نگه داشته شده یک تعبیر دینی است، تصریح کرد: پیامبر (ص) در حجه الوداع توصیه به حمایت از دو قشر ضعیف نگه داشته شده یعنی بانوان و ایتام کردند.

استاد حوزه علمیه خواهران اضافه کرد: حمایت خاص از گروهی امر دینی است که رعایت آن در قانون‌گذاری برای ایجاد امنیت روانی است.

وی با بیان اینکه حاکمیت در قانون گذاری باید به ادارک و احساس مردم توجه کند، یادآور شد: در عرصه قانون‌گذاری و اسناد بالادستی اقدامات متعددی در عرصه بانوان صورت گرفته است اما بسیاری از مردم نسبت به آن آگاهی ندارند زیرا نسبت به مسئله ادراک مردم از آن توجهی نشده است.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند که جنگ امروز جنگ روایت‌ها و رسانه‌ها است، افزود: کسانی که روی ادراک مردم کار کنند و بیشترین اطلاعات و خرده اطلاعات را می‌دهند برنده هستند.

عضو شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران بیان کرد: به موازات همه اقداماتی که برای تحقق عدالت در واقعیت انجام می شود باید به امنیت روانی مردم به ویژه بانوان (ادراک و احساس) توجه شود.

وی احساس سنجی را حائز اهمیت دانست گفت: رهبر معظم انقلاب نسبت به آسیب‌های ناامیدی تذکر دادند و تاکید کردند بر روی امید مردم کار کنید. امیدی امر احساسی است. باید احساس مردم مهم باشد و به آن توجه شود.

علاسوند در رابطه با اهمیت پیامد سنجی قوانین تاکید کرد: برای ارتقا زنان قوانین متعددی تدوین می‌شود اما پیامدهای آن را سنجش نمی‌کنیم. باید در بازه‌های معین این پیامدها شناسایی شوند. اگر این کار صورت نگیرد سالیان سال باید برای رفع آثار آن تلاش کنیم.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha