آمنه عسکری منفرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: زن در خانواده بهواسطه نقش و جایگاه ارزشی و تربیتیاش، و همچنین به عنوان مهرهای کلیدی در تغییر ارزشها، باورها و رفتارهای جامعه مناسبات اجتماعی، همواره مورد توجه سیاستگذاران اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است.
وی به نقش مهم و فعال بانوان بهعنوان عناصر پیشتاز و جلودار در تمامی نهضتهای جامعه اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در بیاناتی در ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ فرمودند: «زن میتواند در میدانهای اجتماعی حضور فعال داشته باشد تأثیرگذاری اجتماعی است عمیق داشته باشد.»
فعال فرهنگی اظهار کرد: زن مسلمان ایرانی بر اساس گفتمان اسلام ناب، از همان ابتدای انقلاب درست در نقطهای قرار گرفته که طبق فرموده امامخمینی (ره) بهعنوان «رهبر نهضت» وارد میدان شد، تا نه چون زن شرقی منفعل بو نه مانند زن غربی کالا و ابزار باشد، بلکه بهعنوان «الگوی سوم زن» در تمامی عرصهها از تظاهرات شورانگیز انقلاب گرفته، صفوف نبرد دفاع مقدس و خدمات پشت جبهه تا حضور در صحنه علم و تحقیق و فناوری، درخشندگی در صحنهی هنر و ادبیات، عرصههای اجتماعی و سیاسی و امروز در صحنه اقتصادی جامعه نقش محوری خود را به برکت حضور در نظام اسلامی نشان دهد.
وی گفت: بانوی با اراده ایرانی به برکت طلوع انقلاب اسلامی با بازیابی هویت خویش، بهعنوان یک مهره اجتماعی انسانساز و تمدنساز در اجتماع و خانواده ظاهر شد و از همان ابتدای راه انقلاب تا امروز، توانسته در سایه خودشناسی، خودباوری و خودآگاهی به طور مستقیم یا غیرمستقیم در فضای تصمیمسازی، تصمیمگیری و اجرا در جامعه نقش خود را شناخته و بهخوبی ایفا کند و امروز نیز با گذشت ۴۶سال از سالهای پرفراز و نشیب اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جامعه، زن مسلمان ایرانی همچون گذشته میتواند راه تعالی و پیشرفت را نهتنها برای خود و خانواده، بلکه برای جامعه و نظام اسلامی هموار سازد.
عسکری منفرد اضافه کرد: در چند سال اخیر که دشمنان مستکبر جمهوری اسلامی، علاوه بر نفوذ و جنگ نرم فرهنگی، مسیر تحریم و فشار اقتصادی را برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی در پیش گرفته و آن را مؤثر میپندارند، بار دیگر نقش محوری بانوان در عرصه اقتصاد، در سطح خانواده، جامعه، کشور و حتی اقتصاد بینالملل غیرقابل انکار است.
وی ادامه داد: زنان جامعه انقلاب اسلامی همچون گذشته به عنوان عناصر مؤثر در جامعهاسلامی، میتوانند با ایجاد اصلاح و تغییر در سبک زندگی و اصلاح بینش و منش افراد خانواده و جامعه در حل مشکلات اقتصادی، مؤثر باشند؛ به عنوان مثال با تقویت روحیه قناعت و شکرگزاری در خانواده گام بلندی در تقویت ایمان به راهی که طی میکنند در خانواده، جامعه و کشور ایجاد کنند. همچنین میتوانند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی با الگوسازی، تشویق و ترغیب افراد خانواده به استفاده از کالای داخلی و اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از خرید کالاهای تزیینی یا بلا مصرف وارداتی، علاوهبر کمک به اقتصاد، به بالا بردن سطح تابآوری خانواده در شرایط اقتصادی سخت و تحریمها نقشی مؤثر ایفا کنند.
پژوهشگر حوزوی بیان کرد: بانوان میتوانند با ترغیب و هدایت به حضور و شرکت اعضای خانواده در کسبوکارهای خانگی و مشاغل مجازی، از هدر رفت منابع اقتصادی و یا پساندازهای هرچند اندک سرمایههای خانوار جلوگیری کرده و به اشتغالزایی و راهاندازی چرخ اقتصاد خانوار کمک کنند.
وی افزود: همچنین، آنها میتوانند با هدایت جوانان تحصیلکرده خانواده به حضور فعال و مستمر در بخشهای مختلف صنعتی و اقتصادی، به ویژه در مؤسسات و شرکتهای دانشبنیان، نقش هدایتی و حمایتی ایفا کنند. این اقدام نه تنها به رونق تولید کمک میکند، بلکه از هدررفت سرمایههای کوچک و بزرگ خانوار نیز جلوگیری مینماید همچنین به جای انباشت سرمایهها به شکل طلا، جواهر، ارز یا زمین به عنوان پسانداز در درازمدت، میتوان این منابع را صرف راهاندازی سرمایهگذاریهای کوچک خانگی متناسب با شرایط محیطی و اجتماعی خانوار کرد.
عسکری منفرد اضافه کرد: سرمایهگذاریهای اندک و محدود در شرکتهای دانشبنیان، میتوانند در شکوفا شدن ظرفیت درونی خانواده و ایجاد اشتغال برای اعضا، نقش فعال خود را در خانواده، اجتماع و کشور ایفا کنند. رهبر معظم انقلاب در سخنان ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ فرمودند: «اگر سرمایه در راه تولید بکار رفت، دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا ارز و امثال اینها نخواهد رفت.»
وی اظهار کرد: به این ترتیب، بخش قابل توجهی از موفقیتهای اقتصادی جامعه که از مشارکت، هدایت و حضور مؤثر بانوان نشأت میگیرد، همزمان با اجرای طرح اقتصاد مقاومتی و با تأکید بر نقش محوری سرمایهگذاری در تولید مفید در کشور، به همگرایی، همافزایی و انسجام در خانواده منجر خواهد شد. این روند از خانواده به سطح جامعه انتقال مییابد و نتیجه آن شکوفایی ظرفیتهای درونی و کاهش تنشها و محاصرههای اقتصادی برای ایران مقتدر خواهد بود.
انتهای پیام
نظر شما