پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷
مبارزه با استعمار و تقویت بنیان‌های وحدت اسلامی مهم‌ترین دستاورد صد سال اخیر حوزه علمیه

حوزه/ حجت الاسلام شریف پور گفت: بی تردید پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بزرگ‌ترین دستاورد حوزه‌های علمیه است که تفکر «استکبارستیزی» و «حمایت از مستضعفان» را به جهانیان صادر و ثابت کرد دین می‌تواند اساس حکومتی عدالت‌محور باشد.

حجت الاسلام علیرضا شریف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، با اشاره به صدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، اظهار داشت: حوزه‌های علمیه به عنوان قلب تپندهٔ حیات دینی و معنوی جامعه، با تربیت طلاب و علمای آگاه به مسائل روز، پاسداران راستین مکتب اهل بیت(ع) و مروجان معارف ناب اسلامی نقشی بی‌بدیل در هدایت فکری و اخلاقی مردم ایفا می‌کنند.

وی افزود: حوزه علمیه با تکیه بر آموزه‌های قرآنی، مانند آیهٔ «وَلْتَکُن مِّنکُمْ أُمَّهٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ» همواره مردم را به سمت صلاح، عدالت و تقوا دعوت می‌کند و این رسالت را در طول تاریخ خود به نحو احسن انجام داده است.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) نقده تأکید کرد: حوزه علمیه با ارائهٔ تفسیر صحیح از دین در برابر تحریف‌ها و شبهات مدرن، مانند مبارزه با مادی‌گرایی، افراطی یا نسبی‌گرایی اخلاقی، به عنوان سنگری محکم عمل می‌کند. علما و روحانیون با حضور در مساجد، هیئت‌ها و رسانه‌ها، پیوند دین با زندگی روزمره را تقویت کرده و به حل اختلافات خانوادگی و اجتماعی کمک می‌کنند.

وی حوزه علمیه را خاستگاه شکوفایی علوم انسانی، فلسفه، کلام، عرفان و حتی علوم تجربی دانست و گفت: حوزه علمیه خواستگاه عمه علوم است و در گذشته همه و یا اکثر دانشمندان فنون و علوم مختلف در جوامع اسلامی در حوزه تحصیل می‌کردند، امروز نیز دانش انسان‌شناسی اسلامی با تأکید بر کرامت ذاتی انسان و رابطهٔ او با خدا، توسط اندیشمندان حوزوی مانند علامه طباطبایی در تفسیر المیزان بسط یافته است.

حجت الاسلام شریف‌پور بیان کرد: در حوزهٔ فلسفه، احیای حکمت متعالیه توسط ملاصدرا و ادامهٔ آن توسط استادانی چون امام خمینی(ره) و آیت‌الله جوادی آملی، تحولی عمیق در اندیشهٔ بشری ایجاد کرد. همچنین، حوزه‌های علمیه با تأسیس مؤسسات پژوهشی مانند دارالحدیث و همکاری با دانشگاه‌ها، در حوزه‌هایی مانند پزشکی اسلامی، اقتصاد مقاومتی و اخلاق زیست‌محیطی نیز پیشرو بوده‌اند.

وی ادامه داد: بی تردید پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) بزرگ‌ترین دستاورد حوزه‌های علمیه است که تفکر «استکبارستیزی» و «حمایت از مستضعفان» را به جهانیان صادر و ثابت کرد دین می‌تواند اساس حکومتی عدالت‌محور باشد.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) نقده بیان داشت: مقاومت در برابر استعمار از دیگر دستاوردهای حوزه علمیه است و حوزه‌ها با تربیت شخصیت‌هایی مانند شهید مدرس و آیت‌الله کاشانی، نقش کلیدی در مبارزه با استعمار انگلیس و ملی شدن صنعت نفت ایران و استمرار این مبارزه تا به امروز داشتند.

وی احیای تمدن اسلامی و تأسیس نهادهایی مانند مجمع جهانی اهل بیت(ع) و گسترش مساجد و حسینیه‌ها در سراسر جهان را از دیگر دستاوردهای حوزه علمیه در صد سال اخیر عنوان کرد و ادامه داد: تربیت اندیشمندان و علمای جهانی نظیر امام خامنه‌ای، آیت الله سیتانی و.... نقش کلیدی در پیشبرد اهداف اسلام و تقویت بنیه های وحدت بخش دین مبین اسلام داشت و همین وحدت موجب شکست بسیاری از توطئه های دشمنان در جهان اسلام شد.

حجت الاسلام شریف‌پور به فعالیت های رسانه ای حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه با راه‌اندازی سایت‌های فرهنگی، خبری به زبان های مختلف دنیا و ایجاد شبکه ماهواره ای ولایت و برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی مانند «عمار» برای تقویت هنر متعهد نقش خود را در عرصه رسانه و هنر به خوبی ایفا کرده است.

وی به فعالیت های اجتماعی حوزه و روحانیت اشاره کرد و بیان داشت: اجرای طرح‌های محرومیت‌زدایی مانند «طرح اکرام» برای حمایت از کودکان بی‌سرپرست، یا مشارکت در مدیریت بحران‌هایی مانند سیل و زلزله با سازمان‌دهی کمک‌های مردمی حوزه همیشه در کنار مردم بوده است.

مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) نقده راه‌اندازی دانشگاه‌های علوم اسلامی و همکاری با مراکز پژوهشی غرب در حوزهٔ گفت‌وگوی ادیان، تدوین دایرة‌المعارف‌هایی مانند «اسلامیکا» که مرجع محققان جهانی است، را از دیگر فعالیت های مؤثر حوزه علمیه در عصر حاضر دانست و تاکید کرد: حوزه علمیه همواره پیشگام عرصه‌های علم، معنویت و عدالت بوده‌ است و امروز نیز که جهان با چالش‌هایی مانند جنگ نرم دشمنان و شبهه‌افکنی در نسل جوان روبه‌روست حوزه علمیه با بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی و دیجیتال‌سازی محتوا، آمادهٔ نقش‌آفرینی در عصر حاضر است.

انتهای خبر./

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha