به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین علی خیاط در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه مرحوم آیتالله موسوی نژاد با اشاره به سالروز ولادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام، اظهار داشت: باید قدر همجواری با این امام رئوف را بدانیم و متوجه باشیم که نِعمَةٌ لا تُشکَرُ کَسَیِّئَةٍ لا تُغفَرُ.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به روایتی از امام جواد(ع)، ابراز کرد: قدرنشناسی نعمتی که خدا به انسان داده، مانند گناه نابخشودنی است، یعنی اگر شاکر نعمت نباشیم، همچون یک گناه نابخشودنی، آثار منفی دارد.
وی با بیان اینکه گناه بخشیده نشده، دنیاسوزیها و آخرت سوزیهایی برای انسان به دنبال خواهد داشت، گفت: این که در دعای کمیل می گوییم: اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تَهْتِکُ الْعِصَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تُنْزِلُ النِّقَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تُغَیِّرُ النِّعَمَ، اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِیَ الذُّنُوبَ الَّتِی تَحْبِسُ الدُّعَاءَ... در واقع اینها آثار گناه است که می خواهیم از آن دور باشیم.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، با بیان اینکه در برابر وجود امام رضا(ع) که بالاترین و بزرگترین نعمت در اختیار ماست، وظیفه بزرگ یعنی قدرشناسی و شکر این همجواری، برای ما ضروری است، تصریح کرد: البته شکر هر نعمتی به میزان و جایگاه اوست و به همان اندازه از برکات آن نعمت بهرهمند شده و چندین برابر نصیب ما خواهد شد.
وی به مقام معلم و جایگاه والای او و سالروز شهادت علامه مطهری اشاره کرد و یادآور شد: این شهید والامقام، انسان بهروز و عالم به زمان و دارای ویژگی های بالایی بود، ما نیز باید از این استاد الگو بگیریم و بتوانیم چنین شخصیتی را از خود بروز دهیم که بتواند به گونه ای نافع و سودمند باشد که شخصیتی مانند امام خمینی(ره) همه آثارش را بدون استثنا قابل استفاده عنوان نماید.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط در ادامه پیام مقام معظم رهبری به مناسبت یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم را بسیار مهم خواند و اظهار کرد: در این منشور چه در صورت فردی و چه در ساحت ساختاری، حرف نگفتهای نمانده و برای اینکه همه ابعاد آن دیده شود و قدم های بزرگی بتوانیم برداریم، باید این منویات را مطالعه، تحلیل و تبیین کنیم و صاحب نظران نسبت به آن اهتمام ورزند.
مدیر حوزه علمیه خراسان، به موضوع مهم فقه که در منشور حوزه و روحانیت مقام معظم رهبری به آن پرداخته شده اشاره کرد و ادامه داد: فقه برای پاسخگویی به نیازهای زمان است، بنابراین، ارائه راهکارهایی برای اینکه چنین فقهی داشته باشیم به فعالیت و مطالعه نیاز دارد.
وی ابراز کرد: نیازهای امروز بسیار پیچیده و دارای ساحت های متعدد و گوناگونی در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، انسانی و عبادی است و از این رو باید دید که چه کاری می بایست انجام دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین خیاط تأکید کرد: بیان دین برای مردم، پاسخگوی مشکلات و شبهات آنان وظیفه و نقش همیشگی حوزه علمیه بوده است، اما امروز شرایط پیچیده تر شده که به نظر می رسد باید دوره های آموزشی به خصوصی طراحی شود و الگوهایی برای توانمندسازی در بحث تبلیغ به شیوه های نوین داشت.
وی با تاکید بر اینکه امروزه مخاطبان مختلف و شرایط پیچیده تری در سطوح گوناگون وجود دارد و برای ابلاغ دین می بایست در کنار منبر به سراغ شیوه های دیگر تبلیغ رفت، خاطرنشان کرد: قشری از مردم منبر را به عنوان مسیر آگاهی دینی خود انتخاب می کنند، اما پیام خود را برای برخی از افراد باید با روش های نوین و موثر دیگر انتقال داد که کار برجسته و ارزشمندی است.
حجت الاسلام و المسلمین خیاط در ادامه از اهمیت تهذیب و اخلاق در حوزه های علمیه گفت و یادآور شد: یکی از اولویتهای حوزه علمیه خراسان نیز اهتمام به این مسئله با اهمیت می باشد؛ زیرا آنچه حوزویان را در کار علمی و تبلیغی موفق می سازد، همین امر است، باید بیشتر از آنچه تا کنون بوده، قدم برداشت و راهکارهای موثر برای تقویت معنویت طلاب ایجاد کرد.
وی اظهار کرد: حضور در راس مسائل سیاسی اجتماعی نقش دیگری است که در طول تاریخ از سوی حوزه و عالمان دین با همه سختیها و گرفتاریها رقم خورده و به خصوص این ایفای رسالت را باید دست کم در ۲۰۰ سال گذشته که استعمار به طور جدی وارد کشورهای اسلامی شد، مطالعه کرد.
انتهای پیام/۳۱۳/۲۵
نظر شما