جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۲
حوزه علمیه پناهگاهی برای مردم است

حوزه/ مدیر حوزه علمیه خوزستان گفت: ریشه‌های حوزه علمیه خوزستان به قرن دوم هجری بازمی‌گردد؛ زمانی که شهرهایی چون اهواز، شوشتر، هویزه و بهبهان، میزبان حلقه‌های علمی و تربیت محدثان، فقیهان و حتی نایبان خاص امام زمان(عج) بودند.

حجت السلام والمسلمین سید محمدعلی بلادیان، مدیر حوزه علمیه خوزستان در گفتگو با خبرگزاری حوزه در اهواز گفت: حوزه‌های علمیه، از دیرباز نقشی حیاتی در پاسداری از دین، هدایت جامعه و تبیین آموزه‌های اسلامی ایفا کرده‌اند. اما وقتی از حوزه‌های علمیه در بستر جغرافیایی خاص سخن به میان می‌آید، نام خوزستان، با پیشینه‌ای غنی و ریشه‌دار درخشش ویژه‌ای می‌یابد.

حجت‌الاسلام والمسلمین بلادیان پیرامون سابقه تاریخی حوزه علمیه خوزستان گفت: ریشه‌های این حوزه به قرن دوم هجری بازمی‌گردد؛ زمانی که شهرهایی چون اهواز، شوشتر، هویزه و بهبهان، میزبان حلقه‌های علمی و تربیت محدثان، فقیهان و حتی نایبان خاص امام زمان(عج) بودند.

وی گفت: اگر حوزه را نه تنها به‌عنوان ساختمان و مدرسه، بلکه به‌مثابه جریان عظیم علمی و تربیتی بنگریم، آنگاه درمی‌یابیم که خوزستان همواره در متن این جریان قرار داشته و دارد.

مدیر حوزه علمیه خوزستان به نقش بی‌بدیل علما در زندگی امروز مردم اشاره کرد و افزود: از نظر او، حوزه نه صرفاً یک مرکز آموزشی، بلکه مأمنی برای مردم و مرجعی برای حل مسائل دینی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی است؛ به شرط آن‌که عالم، هم عالمِ به علم باشد و هم اهل تهذیب نفس.

بلادیان در ادامه گفتگو درباره تخصص گرایی در حوزه علمیه خوزستان گفت: حوزه باید وارد میدان تخصص‌ها شود؛ تخصص‌هایی از جنس علوم انسانی. چرا که دین نسبت به همه شئون زندگی بشر حرف دارد. پس نمی‌توان حوزه را محدود به مباحث صرفاً فقهی یا سنتی دانست. ورود به عرصه‌هایی مانند سیاست، اقتصاد، فرهنگ، رسانه و مدیریت، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

مدیر حوزه علمیه خوزستان به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد استان اشاره کرد و گفت :تنوع قومی و استعدادهای درخشان جوانان خوزستانی، این منطقه را مستعد تبدیل شدن به قطب علمی حوزوی کرده است. به ویژه آن‌که نیمی از جمعیت استان به زبان عربی مسلط‌اند و این، امکانی راهبردی برای تعامل با جهان عرب در زمینه معارف اسلامی فراهم کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین بلادیان در پاسخ به برنامه های حوزه علمیه خوزستان پیرامون فعالیت تبلیغی در فضای مجازی و رسانه ای گفت: «هرچند در گذشته‌ای نه‌چندان دور نگاه محافظه‌کارانه مانع پیشرفت بود، اما در خوزستان تلاش کردیم این فضا را بشکنیم. شورا تشکیل دادیم، دوره آموزشی برگزار و به طلاب انگیزه دادیم که در این میدان هم پیشرو باشند.»

مدیر حوزه علمیه خوزستان بر ضرورت طراحی دوره‌های آموزشی مهارتی در رسانه، فضای مجازی و زبان‌های خارجی تأکید کرد و این مهارت ها را ابزاری برای تحقق رسالت حوزه در جهان امروز معرفی کرد.

وی در ادامه گفتگو پیرامون برخی مشکلات مرتبط با مباحث آموزشی و پژوهشی اذعان کرد که مشکلاتی نیز هست؛ از جمله وضعیت معیشت طلاب، توقف‌های طولانی در تحصیل و ضعف در انگیزه پژوهش.

حجت‌الاسلام والمسلمین بلادیان در پاسخ پاسخ راهکارهای برطرف کردن این مشکلات گفت: بازگشت به انگیزه فردی، تقویت مهارت‌ها، هدف‌گذاری روشن و حمایت ساختاری از جمله راهکارهای بر طرف کردن مشکلات است اما در تلاشیم با برگزاری دوره‌های تابستانی، اصلاح محدوده‌های درسی و تعامل با ستاد مرکزی این مشکلات برطرف شود.

مدیر حوزه علمیه خوزستان تصریح کرد: «حوزه علمیه مکانی مقدس است و در مسیر حفظ دین قدم برمی‌دارد. اگرچه برخی کاستی‌ها در افراد ممکن است دیده شود، اما نباید این مسئله سبب تضعیف شأن حوزه شود. حوزه، سربازخانه امام زمان(عج) است و باید با تمام توان حفظ و تقویت شود.»

وی در ادامه گفت: از جوانان مستعد می‌خواهم با نگاه مسئولانه، مسیر آینده خود را در مسیر دین و خدمت انتخاب کنند و از جامعه نیز می‌خواهد به‌جای قضاوت سطحی، با حمایت‌های فرهنگی، علمی و اقتصادی، پشتوانه حوزه باشند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha