به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام سید علی فضل الله امام جمعه بیروت در مرکز فرهنگی اسلامی منطقه "حاره حریک" در بیروت نشست گفت وگویی را برگزار کرد که در آن درباره سازوکارهای گفت و گو در اسلام صحبت کرد و سپس به تعدادی از پرسش ها و پرسش ها پاسخ داد.
وی افزود: برای به ثمر نشستن هر گفتگو در میدان، شرایط اساسی باید رعایت شود، از جمله اینکه هیچ طرفی از شرکت کنندگان در گفت و گو نباید ادعای داشتن حق مطلق را داشته باشد، که در این صورت قبل از شروع، به شکست آن منجر می شود. بلکه آنچه لازم است این است که با جستجوی حقیقت آغاز شود.
حجت الاسلام فضل الله ادامه داد: دومین چیزی که اسلام میخواست این بود که گفتوگو با تمرکز بر اشتراکات دینی، ملی و انسانی، گسترش یابد و گفتوگو بر اساس مبانی فکری باشد نه درگیری شخصی و درونی.
وی اشاره کرد: شرط سوم احترام متقابل بین دو طرف و عدم تحقیر یا تمسخر عقاید و دیدگاه های طرف مقابل در جریان بحث است و اینکه احترام ارزش و تأثیر خود را از دست ندهد و به توهین و نفرین تبدیل نشود.
امام جمعه بیروت بیان داشت: اسلام به نیکوکاری با همسایگان توصیه می کند و ما در این کشور فرقه ای بسته و منزوی در چارچوب های خاص و بسته نیستیم. بلکه ما به دنبال ایجاد بهترین روابط با همه فرقه ها و مذاهب هستیم، نه از موضع ضعف، بلکه بر اساس آنچه دین ما به ما دستور داده و ارزش های ما بر آن تأکید دارد.
وی در پایان گفت: ما با دنیا مشکلی نداریم، بلکه مشکل ما با کسانی است که به کشور ما تجاوز می کنند و می خواهند سرزمین ما را اشغال کنند و ثروت ما را بدزدند. طبیعی است که ما از کشور خود دفاع کنیم و آنها را از دستیابی به اهداف متجاوزانه خود باز داریم.
نظر شما