یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶
دو حاشیه جذاب از سفر آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به چین

حوزه/ قبل از نشستن هواپیمای حامل تیم ایرانی به فرودگاه پکن، اعلام می‌شود به دلیل بیماری رهبر چین، دیدار وی با رئیس جمهور ایران و هیأت همراه لغو شده است. از ابتکارات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این بود که پس از اطلاع از این موضوع، دیدار با مقامات دیگر چینی را لغو کردند تا به صورت غیرمستقیم این پیغام را به چینی‌ها بدهند که سطح نمایندگان ملت ایران کم‌تر از رهبر چین نیست. این مسأله باعث شد که نخست‌وزیر چین شخصا برای عذرخواهی به حضور آیت‌الله خامنه‌ای برسد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، با نگاهی به تقویم و وقایع دوران ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال ۶۸، به سفر تاثیرگذار ایشان به کره شمالی و جمهوری خلق چین می رسیم که گزارش خواندنی از آن سفر در روزنامه ها و جراید آن زمان منتشر شده بود.

این سفر به دعوت مقامات رسمی دولت چین از ۱۹ اردیبهشت ماه آغاز و به مدت ۶ روز ادامه یافت؛ آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه سفر به ایالت مسلمان‌نشین چین نیز سفر کرده و در نماز جمعه آن دیار به سخنرانی پرداخت.

روزنامه اطلاعات در روز شنبه ۲۳ اردیبهشت نوشت:

«رئیس‌جمهوری و هیات همراه در چهارمین روز از سفر خود به چین برای بازدید از ایالت مسلمان خودمختار تین‌سیانگ و دیدار با مسلمانان این منطقه بعد از ظهر جمعه از پکن وارد آرومچی، مرکز این ایالت شد.هیات ایرانی در فرودگاه «آرومچی» از سوی مقامات عالیرتبه ایالت تین‌سیانگ مورد استقبال فراوان قرار گرفت.ایالت خودمختار و مسلمان‌نشین تین‌سیانگ در شمال غربی چین واقع شده و با کشورهای مغولستان، شوروی، پاکستان، افغانستان و هندوستان هم‌مرز است. این ایالت از سال ۱۹۵۵ به منطقه خودمختار تبدیل شد و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع مساحت دارد. جمعیت آن به ١٤ میلیون نفر بالغ می‌شود و دارای ۱۳ ملیت مختلف است».

یکی از ابتکارت ایشان در این سفر حضور در نماز جمعه ایالت مذکور بود که برای بسیاری از مسلمانان جهان جذاب و تاثیرگذار بود. آیت‌الله خامنه‌ای طی سخنانی در نماز جمعه اظهار داشت: امروز دین اسلام در دنیا به عنوان یک دین محکم و قوی مطرح است و مسلمانان در جهان احساس عزت می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران احکام اسلام و قرآن را پایه نظامی سیاسی خود قرار داده است.

این بسیار مایه خوشحالیست که برادران مسلمان این منطقه مخصوصا جوانان علوم و معارف اسلامی را به صورت عمیق فرا می‌گیرند. وی در پایان نماز جمعه با ابراز خرسندی از سیاست دولت چین مبنی بر آزادی فعالیت‌های اسلامی به علما و طلاب جوان توصیه کرد که در آیات قرآنی بیشتر تفکر کنند.

دو حاشیه جذاب سفر آیت‌الله خامنه‌ای به چین

بنابر گزارش منابع خبری، رئیس جمهوری از موزه این ایالت نیز بازدید به عمل آورد.

خبر جالب دیگر در روزهای پرکار رییس جمهور محبوب ایران در چین، درخواست دیدار جمعی از روحانیون برجسته و رئیس ایالت تین‌سیانگ بود که آیت‌الله خامنه‌ای آنها را در محل اقامت خود به حضور پذیرفت.

در آغاز جلسه جناب آقای حاج عبدالله رئیس انجمن اسلامی این ایالت روحانیون حاضر را به رئیس‌جمهور معرفی کرد. سپس «تیمور دو امقی» رئیس ایالت تین‌سیانگ به نمایندگی از سوی ملیت‌های مختلف و مسلمانان این منطقه مقدم رئیس جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشت.

آیت‌الله خامنه‌ای ضمن ابراز مسرت از برگزاری چنین جلسه ای در حضور برادران مسلمان این نقطه از دنیا فرمودند: حفظ دین اسلام و آموزش تعالیم اسلامی امر بسیار مهمی است. به ویژه آموزش تعالیم اسلامی به جوانان از ویژگی خاصی برخوردار است.علما باید مردم را به افکار مذهبی تشویق و ترغیب کنند. دین اسلام مردم را به صلح و دوستی دعوت می‌کند و امروز بسیاری از مردم در دنیا به اسلام روی آورده‌اند.

در پایان روحانیون و برخی اساتید حوزه علمیه تین‌سیانگ گزارشی از وضعیت مسلمانان این ایالت را به رئیس‌جمهور کشور ارائه دادند.

جمعه شب ضیافت شامی از سوی رئیس ایالت در تالار خلق «آرومچی» به افتخار حضور رییس جمهوری برگزار شد. آقای تیمور دوامقی رئیس ایالت تین‌سیانگ طی سخنانی روابط مردم این ایالت با مردم ایران که از طریق جاده ابریشم انجام می‌شد را بسیار دوستانه و دیرینه توصیف کرد. وی همچنین سفر آیت‌الله خامنه‌ای به این ایالت را در روابط رو به گسترش دو کشور موثر خواند و گفت: پس از اجرای سیاست جدید اقتصادی و درهای باز در چین این ایالت نیز مایل است با کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران رابطه اقتصادی مستقیم برقرار نماید.»

دو حاشیه جذاب سفر به چین

این سفر با حاشیه‌هایی همراه بود از جمله آن‌که قبل از نشستن هواپیمای حامل تیم ایرانی به فرودگاه پکن، اعلام می‌شود به دلیل بیماری رهبر چین، دیدار وی با رئیس جمهور ایران و هیأت همراه لغو شده است.

از ابتکارات حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای این بود که پس از اطلاع از این موضوع، دیدار با مقامات دیگر چینی را لغو کردند تا به صورت غیر مستقیم این پیغام را به چینی‌ها بدهند که سطح نمایندگان ملت ایران کم‌تر از رهبر چین نیست. این مسأله باعث شد که نخست‌وزیر چین شخصا برای عذرخواهی به حضور آیت‌ا... خامنه‌ای برسد.

دکتر علاءالدین بروجردی، سفیر وقت ایران در چین، ماجرا را این‌گونه روایت می‌کند:

«نخست وزیر چین از محل کنگره خلق به محل اقامت رئیس جمهور ایران آمد و از همان دور، با صدای بلند گفت: کوچک‌تر به دیدار بزرگ‌تر آمده است! بعد وارد اتاق شد. حدود یک ربع با آقا صحبت کرد و گفت: ما نهایت احترام به مهمان را، بخصوص شخصیتی مثل جناب عالی، وظیفه خود می‌دانیم. مشکل بیماری رهبر چین جدی است و پزشکان، ایشان را ممنوع‌الملاقات کرده‌اند. با این حال، ما موضوع ملاقات را بررسی می‌کنیم تا حل شود.»

گفتنی است این ابتکار و شجاعت حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای جدا از این‌که باعث شد همگان در برابر جایگاه هیأت عالی رتبه ایرانی سر تعظیم فرود آورند، موجب شد رهبر چین به صورت جداگانه و دو برابر زمان تعیین شده پذیرای رئیس جمهور ایران و هیأت دیپلماتیک همراه باشد.

دیگر اینکه ایشان برای صرف غذا از تشریفات معمول و مرسوم دیپلماتیک پرهیز کرده و به یک رستوران عمومی مراجعه می‌کنند.

با توجه به این‌که در کشور چین غذاهای مختلفی پخت و پز می‌شود که با احکام اسلامی همخوان نیست، حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای و تیم همراه تصمیم می‌گیرند به رستوران عمومی «المطعم الاسلامی» که فقط غذای حلال تهیه و آماده می‌کند بروند.

مدیریت این رستوران زمانی که متوجه حضور یک هیأت عالی رتبه سیاسی در این مکان می‌گردد، غذای ویژه‌ای آماده می‌کند ولی آیت الله خامنه‌ای ضمن تشکر، از پذیرش آن امتناع می‌کنند و همان غذای معمولی را که همه مردم از آن تناول می‌کردند، ترجیح می‌دهند.

گفتنی است این رستوران که با نام چینی «هونگ بین لوو» فعالیت می کند در یک بخش از نمای رستوران، تصویر فوق را در کنار تصاویر سایر شخصیت های چین و کشورهای دیگر که به این رستوران مراجعه کرده اند، به نمایش گذاشته است.

در این تصویر و در کنار حضرت آیت الله خامنه ای، دکتر ولایتی وزیر امور خارجه وقت نیز حضور دارد.

منابع:

پایگاه اطلاع رسانی khamenei.ir

مرکز اسناد انقلاب اسلامی

هفته نامه پرتو سخن

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha