پنجشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۶
دحو الارض؛ شبی ممتاز برای تقرب الهی و بهره‌مندی از برکات معنوی

حوزه/ مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه شب و روز دحوالارض جایگاهی ممتاز در فرهنگ اسلامی و فرصتی ارزشمند برای اهل دعا و عبادت است، گفت: این مناسبت معنوی، زمینه‌ساز تقرب بیشتر مؤمنان به خداوند بوده و به‌ویژه زیارت مضجع نورانی امام رضا(ع) در این شب، از اعمال پرفضیلت شمرده می‌شود که بر اساس روایات، موجب رفع اندوه و مغفرت الهی برای زائران خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، شب و روز بیست و پنجم ذی‌القعده، مصادف با روز مبارک «دحو الارض» به معنای گسترش سطح زمین و آغاز حیات و زندگی بر روی آن است و یکی از ایام ویژه در فرهنگ اسلامی به شمار می‌رود. در روایات اهل‌بیت(علیهم‌السلام)، این روز جایگاه بزرگی دارد؛ چرا که بنابر نظر بسیاری از مفسران، آغاز پیدایش زمین و گستردگی آن در این روز اتفاق افتاده است. مسلمانان، به ویژه شیعیان، این شب و روز را فرصت مغتنمی برای دعا، عبادت و تقرب به خداوند می‌دانند. از جمله اعمال پرفیض این شب، زیارت بارگاه اهل‌بیت(علیهم‌السلام) و توسل به ساحت مقدس اولیای الهی، به‌ویژه امام رضا(علیه‌السلام) است.

به همین مناسبت حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا، مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به توفیق سخن گفتن در شب دحو الارض، اظهار داشت: خداوند متعال را شاکر و سپاسگزارم که در این شب با برکت و همزمان با سالروز ولادت حضرت ابراهیم(ع) و حضرت عیسی(ع)، فرصت سخن گفتن درباره فضائل زیارت بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا(علیه‌السلام) را پیدا کردم و نقل برخی از روایات نورانی درباره این زیارت را فوز عظیم خود می‌دانم.

وی با ابراز ارادت به ساحت مقدس حضرت رضا(علیه‌السلام) و نیابت زیارت از سوی همه مؤمنان، گفت: آرزو دارم زیارت حضرت رضا(علیه‌السلام) که حج فقرا نامیده شده است، نصیب همه مشتاقان گردد.

روایت پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) درباره زیارت امام رضا(علیه‌السلام) و رفع اندوه

مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی با تأکید بر جایگاه ویژه زیارت امام رضا(علیه‌السلام) در روایات اهل‌بیت(علیهم‌السلام)، به حدیثی از پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) اشاره کرد که فرمودند: «بزودی پاره تن من در خراسان به خاک سپرده می‌شود؛ هیچ اندوهناکی او را زیارت نمی‌کند مگر آنکه خداوند اندوهش را برطرف می‌سازد و هیچ گناهکاری بر قبر او حاضر نمی‌شود جز آنکه گناهانش آمرزیده می‌گردد.» افزود: این حدیث شریف، جایگاه بی‌نظیر شفاعت و لطف حضرت رضا(علیه‌السلام) نسبت به زائران خود را به روشنی بیان می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا همچنین با استناد به روایت امیرالمؤمنین علی(علیه‌السلام) که فرمودند: «به زودی مردی از فرزندانم در خراسان با ظلم و با زهر به شهادت می‌رسد؛ نامش، نام من و نام پدرش، همانند نام پسر عمران، موسی(ع) است. هر کس او را در غربتش زیارت کند، خداوند گناهانش را می‌آمرزد.» افزود: این حدیث نیز مقام غربت حضرت رضا(علیه‌السلام) و عظمت پاداش زیارت ایشان را یادآور می‌شود.

ضمانت دستگیری در قیامت و ورود به بهشت

وی با اشاره به معرفت نسبت به امام به عنوان شرط قبولی زیارت، به نقل از امام جعفر صادق(علیه‌السلام) که فرمودند: «نوه‌ام را در شهری به نام طوس، با ظلم به شهادت می‌رسانند؛ هر کس او را با شناخت زیارت کند، روز قیامت با دست خود او را گرفته و به بهشت وارد می‌کنم، حتی اگر مرتکب گناهان کبیره شده باشد.» توضیح داد: مراد از شناخت، آن است که زائر بداند امام رضا(علیه‌السلام)، امام واجب‌الاطاعه، غریب و شهید است که در این صورت پاداش هفتاد شهید در رکاب پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) نصیبش خواهد شد.

فضیلت زیارت امام رضا(علیه‌السلام) معادل زیارت الهی بر عرش

حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا بیان داشت: امام کاظم(علیه‌السلام) فرمودند: «کسی که قبر علی بن موسی الرضا(علیه‌السلام) را زیارت کند و شبی نزد او بماند، همانند آن است که خدا را در عرش زیارت کرده است.» حضرت در ادامه فرمودند: «بله، و در روز قیامت چهار پیامبر الهی (ابراهیم، موسی، عیسی و لوط علیهم‌السلام) و چهار تن از اهل‌بیت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در جمعی عظیم حاضر می‌شوند و زائران قبور ائمه(علیهم‌السلام) در این مجلس گرد می‌آیند که در میان آنان، زائران حضرت رضا(علیه‌السلام) بالاترین جایگاه را خواهند داشت.»

مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی با اشاره به تاکید اهل‌بیت(علیهم‌السلام) بر فضایل معنوی این روز تأکید کرد: در دعاها و اعمالی که برای شب و روز دحو الارض ذکر شده، بر دعا و زیارت معصومان(علیهم‌السلام) و به‌ویژه اتصال قلبی به اولیای الهی تأکید فراوانی شده است، چرا که این روز، زمان اجابت دعا، رحمت گسترده الهی و فرصت استثنایی برای جلب برکات معنوی به شمار می‌رود.

وی با استناد به روایت نورانی از امام رضا(علیه‌السلام) که فرمودند: «هر کس مرا با تحمل دوری راه زیارت کند، من در سه موقف دشوار قیامت به یاری او می‌آیم؛ هنگام دادن نامه اعمال، کنار پل صراط و نزد میزان سنجش اعمال.» گفت: این حدیث گواهی است بر توجه و عنایت خاص امام رضا(علیه‌السلام) نسبت به زائران خود در مهم‌ترین صحنه‌های قیامت.

توسل به امام رئوف در شب دحو الارض

حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا با اشاره به شب عظیم دحو الارض و برکات آن، ابراز امیدواری کرد: به برکت این شب نورانی، همه مشتاقان و زائران حضرت رضا(علیه‌السلام) مشمول فضائل و برکات ذکر شده در روایات گردند و خداوند ما را در زمره بهترین زائران و عاشقان حضرت رضا(علیه‌السلام) قرار دهد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha