دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
غدیر نقطه تثبیت پیام رسالت الهی و استمرار بعثت پیامبر اسلام است

حوزه/مدیر مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی گفت: غدیر نه‌تنها یک واقعه تاریخی بلکه یک نقشه راه برای استمرار دین، حفظ عدالت و تبیین ولایت الهی در بستر جامعه است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد بداغ‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، ضمن تبریک ایام عید ولایت با بیان اینکه عید غدیر در اسلام تنها یک مناسبت تاریخی نیست، بلکه نقطه تثبیت پیام رسالت الهی و استمرار بعثت پیامبر اسلام است، اظهار داشت: به باور شیعه، امامت ادامه مسیر نبوت بوده و واقعه غدیر، پیونددهنده این دو اصل بنیادین است، این رویداد از آن جهت اهمیت دارد که امامت، ریشه بالنده اسلام و شاخه برافراشته آن محسوب می‌شود؛ چنان‌که امام رضا(ع) فرمودند: «إنَّ الإمامةَ اُسُّ الإسلامِ النّامی، و فَرْعُهُ السّامی» پیامبر اسلام در غدیر خم، با معرفی امیرالمؤمنین علی(ع) به‌عنوان جانشین خود، اهمیت و جایگاه رهبری دینی و تداوم خط رسالت را یادآوری کرد.

مدیر مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی کاشان با بیان اینکه بر اساس روایت معروف: «من مات ولم یعرف إمام زمانه، مات میتةً جاهلیة؛شناخت امام و پذیرش ولایت، شرط صحت و قبولی اعمال دینی معرفی شده است»، افزود: این روایت، بر نقش کلیدی امام در استمرار مسیر الهی و حفظ اصالت دین تأکید دارد.

حجت الاسلام والمسلمین بداغ آبادی با بیان اینکه در زمینه مستندات تاریخی، منابع معتبر اهل سنت نیز بر وقوع و اهمیت واقعه غدیر تأکید دارند و بر صحت حدیث آن اذعان کرده‌اند، یاد آورشد: به‌عنوان نمونه آمده است: در روایت صحیح از پیامبر صلی الله علیه وآله ثابت شده است که آن حضرت در غدیر خم (میان مکه و مدینه) در حضور مردم خطبه خواند و فرمود: همانا من دو چیز گرانبها در میان شما می‌گذارم، یکی کتاب خدا است. آنگاه مردم را درباره آن سفارش کرد. سپس فرمود: و عترت من،‌ اهل بیت من. شما را به خدا سفارش می‌کنم در مورد اهل بیتم. این جمله را سه مرتبه تکرار کرد. و حسن و حسین از بزرگان اهل بیت رسول خدا و نزدیکترین افراد به آن حضرت است.

مدیر مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی کاشان ادامه داد: در روایت صحیح ثابت شده است که رسول خدا(ص) کسای خود را بر علی، فاطمه، حسن و حسین انداخت پس از آن فرمود: خدایا اینها اهل بیت من هستند پس رجس و پلیدی را از آنها دور کن و آنها را پاک گردان.

حجت الاسلام والمسلمین بداغ آبادی با بیان اینکه ابن تیمیه الحرانی الحنبلی، ابوالعباس أحمد عبد الحلیم (متوفای ۷۲۸ هـ)، منهاج السنة النبویة، ج۴، ص۵۶۱، تحقیق: د. محمد رشاد سالم، ناشر: مؤسسة قرطبة، الطبعة: الأولی، ۱۴۰۶هـ ترمذی آن را نقل کرده و گفته است که این روایت حسن و صحیح است و من می‌گویم که سند آن با شرائطی که بخاری و مسلم برای صحت روایت قائل هستند، صحیح است. افزود: نمونه این استنادات به طور کثیر در اختیار ماست و هیچ مسلمان آزاده اهل علم این اظهر من الشمس را منکر نمی‌شود ولی بعضاً مشاهده می‌گردد در بعضی الفاظ مشترک معانی خلاف مشهور برداشت کرده‌اند مثلاً در کلمه مولا اختلاف کردندکه جواب‌های آنها به تفصیل در منابع شیعه و اهل سنت به وفور قابل مشاهده است.

مدیر مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی کاشان با بیان اینکه در شرایط کنونی، انتقال پیام غدیر به نسل کودک، نوجوان، جوان باید بر اساس نیازهای فکری، هویتی و رسانه‌ای امروز انجام گیرد، خاطرنشان کرد: اگر این پیام با زبان شعاری یا غیر ملموس ارائه شود، اثربخشی لازم را نخواهد داشت. اما با بهره‌گیری از قالب‌های هنری، روایت‌های روزمره و ابزارهای نوین رسانه‌ای، این پیام می‌تواند به‌صورت مؤثر منتقل شود.

حجت الاسلام والمسلمین بداغ آبادی تصریح کرد: از جمله راهکارهای پیشنهادی در این زمینه می‌توان به تولید انیمیشن و پادکست، انتشار محتوای چندرسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های بین‌المللی، برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های تخصصی در سطح جهانی، آموزش مفاهیم غدیر به کودکان و نوجوانان، اعزام مبلغین متخصص به نقاط مختلف دنیا، تولید محتوای غدیری به زبان‌های بین‌المللی، بهره‌گیری از ظرفیت کنسولگری‌های فرهنگی، ساخت فیلم‌ها و سریال‌های باکیفیت درباره واقعه غدیر، استفاده از استعدادهای طلاب هنرمند در نویسندگی و کارگردانی، برپایی نمایشگاه‌های میدانی و شکل‌گیری گفتمان‌های بین‌الادیانی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی اشاره کرد.

مدیر مدرسه علمیه دارالعلم اسلامی کاشان با بیان اینکه در نهایت، غدیر نه‌تنها یک واقعه تاریخی، بلکه یک نقشه راه برای استمرار دین، حفظ عدالت، و تبیین ولایت الهی در بستر جامعه است، افزود: بازخوانی پیام غدیر با زبانی نو و در قالب‌های متناسب با نیازهای امروز، وظیفه‌ای همگانی و راهی برای زنده نگه داشتن روح اسلام ناب محمدی(ص) است.

انتهای پیام./

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha