شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۹
افزایش اتحاد ملی و انسجام از برکات جنگ تحمیلی صهیونی بود

حوزه/ حجت‌الاسلام طباطبایی نژاد گفت: حتی در روزهای جنگ و جهاد، دعاها رنگ استجابت گرفتند و مردمِ منطقه با هم مهربان‌تر شدند، همان جنگ‌هایی که در ظاهر خشونت داشت، بذر عشق و وحدت را در دل ملت‌ها پاشید و قلب مسلمانان به‌هم نزدیک شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان ، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد باقر طباطبایی‌نژاد در نخستین شب از مراسم عزاداری هیئت فداییان حسین (ع) در امامزاده شاه‌میرحمزه، با استناد به احادیث نبوی و آیات قرآن کریم، مخاطبان را به تأمل در ارزش اعمال به ظاهر کوچک اما دارای جایگاه عظیم نزد خداوند دعوت کرد.

وی در سخنانی پرشور و تأثیرگذار، چهار امر پنهان در سنت الهی را برشمرد و اظهار کرد: هیچ عبادتی را کوچک نشمارید و هیچ گناهی را کم‌اهمیت ندانید، چرا که رضایت خدا ممکن است در ساده‌ترین کارها و غضب او در جزئی‌ترین معصیت‌ها نهفته باشد.

نیکی‌های ساده، گره‌گشای ابدی

استاد حوزه علمیه تأکید کرد: گاهی ما انسان‌ها برخی عبادات را ناچیز می‌شماریم، در حالی که ممکن است همان عمل مورد رضایت خداوند قرار گیرد و تمام مسیر انسان را تغییر دهد.

وی با اشاره به حدیثی تکان‌دهنده از مرحوم شیخ حسن نجفی، یکی از علمای بزرگ شیعه، افزود: ایشان از قول پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله روایت می‌کند که فرمودند: «اطَّلَعْتُ فِی الْجَنَّةِ فَرَأَیْتُ امْرَأَةً مِنْ بَنِی إِسْرَائِیلَ سَقَتْ کَلْبًا کَانَ یَلْهَثُ مِنْ الْعَطَش، فَغَفَرَ اللَّهُ لَهَا»، در شب معراج، زمانی که مرا به منازل بهشت می‌بردند، ناگهان زنی گنهکار و آلوده را در وسط بهشت دیدم، تعجب کردم و از جبرئیل سؤال کردم که چرا این زن در بهشت است؟ جبرئیل پاسخ داد: این زن در روزی گرم و طاقت‌فرسا از بیابانی می‌گذشت و سگی را دید که از شدت تشنگی زبان بیرون آورده و به نفس‌نفس افتاده بود، زن دلش به رحم آمد، لباس خود را گره زد، آن را در چاه فرو برد، و با همان آب به سگ نوشاند. همین عمل ساده، اما خالصانه، سبب شد که خدا از او راضی شود و او را اهل بهشت گرداند.

خطیب دینی تأکید کرد: این روایت به‌روشنی نشان می‌دهد که هیچ عمل نیکی حتی آب دادن به یک حیوان نزد پروردگار بی‌پاداش نمی‌ماند، اگر آن عمل با نیت پاک انجام شود، ممکن است تمام گناهان گذشته را محو کند و انسان را به رضوان الهی برساند.

وی تصریح کرد: در داستانی دیگر، خداوند از صدقه‌ی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها چنان خشنود شد که آیاتی از قرآن درباره ایشان نازل کرد و آن حضرت، در سه شب متوالی، تنها با دادن چند قرص نان به فقیر، یتیم و اسیر، به چنان مرتبه‌ای نزد پروردگار رسید که خداوند در سوره "هل أتی" درباره ایشان فرمود:«وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَیٰ حُبِّهِ مِسْکِینًا وَیَتِیمًا وَأَسِیرًا».

حجت‌الاسلام طباطبایی نژاد ادامه داد: این نکات، نشان می‌دهد که رضایت خدا در دل برخی عبادات مخفی شده است و هیچ‌کس نمی‌داند کدام عملش مورد پسند خدا واقع می‌شود؛ شاید یک خدمت ساده، یک نگاه مهربان یا حتی دلجویی از کسی، انسان را محبوب خدا کند.

غضب خدا در گناهان به ظاهر کوچک

وی با استناد به روایت معروف از حضرت، افزود: دومین امر پنهان، سَخَط‌الله در معصیت است، پیامبر فرمودند: «وَأَخْفَی سَخَطَهُ فِی مَعْصِیَتِهِ»؛ یعنی خداوند خشم خود را در گناهان مخفی کرده است، شاید ما گناهی را بی‌اهمیت بدانیم، اما همان گناه سبب سقوط ما از چشم خداوند شود.

کارشناس دینی تصریح کرد: هیچ مخالفتی با خدا را دست‌کم نگیرید، ممکن است گناهی کوچک، همچون بی‌احترامی به اهل بیت یا غیبت ساده‌ای، تمام ثواب‌های سال‌ها عبادت و عزاداری ما را از بین ببرد.

وی با بیان اینکه یکی از کلیدواژه‌های قرآن واژه‌ی "حَبْط" است، ادامه داد: حبط به‌معنای بی‌اثر شدن اعمال نیک به‌سبب گناهان است و قرآن می‌فرماید:«إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ» اما در ادامه هشدار می‌دهد که گناه می‌تواند تمام نیکی‌ها را پاک کند، گاهی ما حتی متوجه نمی‌شویم که چه کرده‌ایم: «وَأَنتُمْ لَا تَشْعُرُونَ».

ملاکِ فرشتگان، ثروت نیست

حجت‌الاسلام طباطبایی نژاد در ادامه بیان کرد: وقتی کسی از دنیا می‌رود، مردم از خود می‌پرسند چه برج و باغ و ملکی به‌جا گذاشت؟ اما فرشتگان سؤال دیگری دارند: «ما قدم؟» یعنی برای خودش چه ذخیره‌ای فرستاده؟ گریه‌ای؟ نمازی؟ خدمت به خلقی؟ روضه‌ای؟ یا دعایی؟

وی افزود: بسیاری از مردم در ظاهر مؤمن و نمازگزارند، اما وقتی عملشان را بررسی می‌کنی، هیچ چیز باقی نمانده؛ چون اعمال خوبشان با گناه، حسادت، زبان‌درازی، یا بی‌احترامی به اهل ایمان حبط شده است و این بزرگ‌ترین حسرت قیامت است.

دعاهای مستجاب در دل تاریکی‌ها

وی با اشاره به سومین امر پنهان اظهار داشت: سومین چیزی که خداوند پنهان کرده، استجابت دعاست، گاهی انسان دعا می‌کند اما به‌ظاهر اجابت نمی‌بیند، اما خداوند وعده داده که دعاها را بی‌پاسخ نمی‌گذارد، بلکه ممکن است به‌گونه‌ای دیگر یا در زمان دیگری مستجاب کند.

کارشناس دینی با استناد به آیه‌ قرآن گفت: «عَسَیٰ أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئًا وَهُوَ خَیْرٌ لَکُمْ» شاید چیزی را ناخوش دارید اما همان چیز، برای شما بهتر باشد، ما چه می‌دانیم که پشت پرده‌ی تأخیر در اجابت، چه لطفی پنهان است؟

وی ادامه داد: حتی در روزهای جنگ و جهاد، دعاها رنگ استجابت گرفتند و مردمِ منطقه با هم مهربان‌تر شدند، همان جنگ‌هایی که در ظاهر خشونت داشت، بذر عشق و وحدت را در دل ملت‌ها پاشید و قلب مسلمانان به‌هم نزدیک شد.

ولی خدا را تحقیر نکنید

حجت‌الاسلام طباطبایی نژاد در بخش پایانی سخنان خود گفت: چهارمین امر پنهان، ولیّ خدا در میان بندگان است، خداوند بندگان خاص خود را در میان توده‌ها پنهان کرده است و به همین دلیل است که هیچ‌کس نباید با چشم تحقیر دیده شود، شاید همان فرد، در پیشگاه خدا عزیزترین بندگان باشد.

وی با اشاره به آموزه‌های اهل‌بیت علیهم‌السلام، تأکید کرد: اگر می‌خواهید اشک‌ها و ناله‌ها و روضه‌هایتان باقی بماند و ذخیره‌ی قیامت شود، باید گناه را کنار بگذارید، باید زبان را مهار کرد، چشم را کنترل کرد، و در هر لحظه مراقب رضایت یا خشم پنهان خداوند بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha