یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
برنامه‌های هفته پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) تشریح شد

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین قاسمی با تشریح برنامه های هفته پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام، از برگزاری برگزاری چهارمین نمایشگاه تخصصی و فقهی کلام معاصر در قم خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی قاسمی در نشست خبری «برنامه های هفته پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)» که در سالن جلسات این مرکز برگزار شد، با اشاره به برگزاری چهارمین نمایشگاه تخصصی و فقهی کلام معاصر، عنوان کرد: این نمایشگاه در دوسال اول اختصاص به موضوعات فقهی داشت اما در سال سوم موضوعات مرتبط به کلام نیز به آن افزود شد.

وی با بیان اینکه ثبت نام حضور در این نمایشگاه از روز دوشنبه ۱۹ آبان به مدت هشت روز آغاز می‌شود گفت: از همه مراکزی که در عرصه فقه، فقه مضاف، مسائل نو پدید فقهی و کلام آثار دارند دعوت می‌کنیم که در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.

معاون پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام اضافه کرد: این نمایشگاه از ۸ الی ۱۳ آذرماه برگزار می‌شود.

وی رونمایی از نرم افزار جدید آثار آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی توسط نور تهیه شده است را از برنامه های این نمایشگاه دانست و افزود: ۴۵۰ عنوان کتاب تا سال گذشته توسط مرکز منتشر شده بود. در سال جاری ۴۰ عنوان کتاب منتشر شده است که تا هفته پژوهش ده عنوان دیگر نیز به آن افزوده می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمی با بیان اینکه یازده نشریه اعم علمی پژوهشی و غیر علمی پژوهشی در این مجموعه فعال است، اظهار کرد: کتاب آیات الحکمه توسط حجت الاسلام والمسلمین فاضل لنکرانی منتشر شده است که در این نمایشگاه رونمایی می‌شود. درسنامه آن نیز تهیه شده است.

وی رونمایی از مجموعه آثار گروه های پژوهشی را دیگر برنامه های این نمایشگاه بیان کرد و افزود: ۸ گروه پژوهشی فقه رسانه، فقه حقوق، حقوق بشر با سه میز، اصول فقه، فقه جامعه، فقه تربیت، فقه معماری و فقه پزشکی با سه میز و موضوع شناسی، سلامت معنوی و مسائل عامه پزشکی در این مجموعه در حال فعالیت هستند.

وی تاکید کرد: فقه پزشکی با طب اسلامی متفاوت است. فقه پزشکی احکام و باید و نبایدها را مورد بررسی قرار می‌دهد. فقه پزشکی عرصه تعیین وظیفه در زمینه‌های درمان را به عهده دارد و در روش‌های درمانی ورود ندارد.

معاون پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام با اشاره به برگزاری کتاب سال فاضل گفت: امیدواریم که این همایش در آینده به صورت ملی و در ادامه بین المللی برگزار شود همچنین در تلاش هستیم که امتیاز علمی پژوهشی برای کسانی که مقام می آورند لحاظ شود که این امر نیازمند توجه مسئولین است.

وی با اشاره به برگزاری نشست های متعدد در هفته پژوهش بیان کرد: بررسی و نقد قانون حمایت از کودکان بودن نوجوانان و نشست بررسی قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۲۹۱ با مشارکت معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری از جمله این نشست ها است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمی ادامه داد: در تلاش هستیم که ادبیات فقهی در عرصه قانون گذاری تأثیرگذار باشد تا قوانین مصوب منطبق با اسلام و فقه شیعه باشد.

وی اضافه کرد: مجموعه فقهی ائمه اطهار علیهم السلام است که در بخش های مختلفی در عرصه آموزش و پژوهش دارد تا بتواند به نیازهای نوپدید جامعه و مسائل روز در عرصه‌های مختلف علمی و اجتماعی مانند فقه مدیریت، فقه اجتماعی و... پاسخ بدهد؛ زیرا امروزه سوالات بسیار زیادی در عرصه‌های مختلف از شریعت دین و فقه پرسیده می‌شود.

معاون پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام عنوان کرد: باید به مسأله فضای مجازی و رسانه توجه بیشتری شود و در تلاش هستیم در این زمینه فعال تر از گذشته باشیم. در عرصه فقه پزشکی با برنامه نظام مند به صورت زیرساختی اقدامات متعددی شده است؛ اما باید با کار رسانه ای به دست مخاطب هدف برسد.

وی اضافه کرد: باید الگوهایی مانند حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه (س) را به همه اقشار جامعه اعم از جوان و کودک بشناسانیم. اگر این کار صورت نگیرد الگوهای دیگری به آن‌ها معرفی خواهند شد به همین خاطر باید عرصه رسانه تقویت شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمی با اشاره به ارتباط با دیگر مراکز پژوهشی گفت: با مراکز پژوهشی و آموزشی داخلی و بین المللی همکاری های متعددی صورت گرفته است که از جمله مراکز عتبه عباسیه و حسینیه است. با کنگره‌های بزرگ بین المللی مانند علمای کربلا نیز همکاری هایی صورت گرفته است. در ۲۹ نمایشگاه در ۱۲ کشور از جمله تونس، بحرین، کویت، عربستان و عمان شرکت داشتیم.

وی در خصوص شعبه های خارج از کشور مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام اظهار کرد: شعبه کابل، در دو بخش آموزشی و پژوهشی فعالیت می‌کند که بخش آموزشی فعالیت گسترده دارد. درصدد هستیم شعبه لندن و نجف نیز که فعال تر شود. شعبه سوریه نیز در گذشته فعال بود که با تحولات صورت گرفته شعبه سوریه تعطیل شد.

معاون پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام بیان کرد: ذات کار پژوهشی مفید فایده است حتی اگر امروز مورد توجه و تشویق قرار نگیرد زیرا در آینده باعث ایجاد تمدن می‌شود. برای عملی تر شدن پژوهش‌ها باید اقدامات و پژوهش هایی به صورت مشترک با مراکزی مثل مرکز پژوهش های مجلس صورت بگیرد زیرا می‌تواند در عرصه قانون گذاری موثر واقع شوند که در این رابطه دو کتاب با موضوعات سیاست و فقه پزشکی با موضوع اهدای اسپرم تدوین شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین قاسمی اظهار کرد: اگر مسأله درمان های ناباروری بدون برنامه و توجه مسائل فقهی پیش برود در آینده‌ای نزدیک با چالش هایی مواجه می‌شویم که از چالش ناباروری بزرگ از خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی تلاش شده است با مراکز تاثیر گذار همکاری های متعددی صورت بگیرد، یادآور شد: به همه مراکزی که احساس می‌کنند که در بخش های مختلف می توانیم با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم اعلام می‌کنیم باتوجه به حضور پژوهشگر فعال و دارای سابقه در این زمینه محدودیتی نداریم.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha