حجتالاسلام باقر قافی از اساتید حوزه علمیه در گفتوگو با خبرگزاری حوزه به تشریح زندگینامه، فعالیتهای علمی و مبارزاتی پدرش، آیتالله محمدحسن قافی پرداخت.
وی با اشاره به تولد آیتالله قافی در شهریور ۱۳۱۴ در یزد، اظهار داشت: ایشان از پنجششسالگی وارد مکتبخانه شد و بهطور مستقیم تحصیل در حوزه علمیه یزد را آغاز کرد. در آن شهر از محضر استادانی چون آیتالله کازرونی، سید احمد مدرسی، شیخ احمد ارونی و سید موسی غضنفری بهره علمی و از شیخ فقیه خراسانی بهره اخلاقی برد.
حجتالاسلام قافی افزود: پدرش در حدود ۲۰ سالگی برای ادامه تحصیل به قم آمد و از درس آیات عظام بروجردی، امام خمینی(ره) و محقق داماد استفاده کرد. سپس در سال ۱۳۳۵ به نجف مهاجرت کرد و دو سال از محضر آیتالله خویی و آیتالله شیخ حسین حلّی بهرهمند شد. پس از فوت برادرش در سال ۱۳۳۶ و بسته شدن راه بازگشت به عراق، برای همیشه در قم ساکن شد. وی در قم سالها در درس خارج مراجع متعدد شرکت و پس از شش سال، خود به تدریس درس خارج پرداخت.
این استاد حوزه با اشاره به سفرهای تبلیغی و علمی پدرش گفت: آیتالله قافی در سال ۱۳۶۵ به یزد مهاجرت کرد و به مدت ۱۴ سال به تدریس سطوح، اقامه نماز جماعت و منبر پرداخت. سپس در سال ۱۳۷۹ به قم بازگشت و مجدداً تدریس خارج را آغاز کرد. وی در سال ۱۳۸۳ به دعوت امام جمعه زاهدان، سه سال در آن شهر به تدریس و تبلیغ مشغول شد و نهایتاً در سال ۱۳۸۶ به قم بازگشت و ۱۵ سال پایانی عمر خود را در این شهر سپری و در مسجد امام زینالعابدین(ع) به اقامه نماز، منبر و تفسیر قرآن همت گماشت.
همراهی با نهضت امام خمینی(ره) و دفاع از انقلاب
فرزند آیتالله قافی، به همراهی پدرش با نهضت امام خمینی(ره) اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۱۳۴۲ و پس از دستگیری امام(ره)، وی از جمله امضاکنندگان نامهای بود که برای تأیید مرجعیت ایشان و آزادیشان از زندان تهیه شد، ایشان قبل و بعد از انقلاب و همچنین در دوران دفاع مقدس، همواره پشتیبان امام و انقلاب بود و در تظاهرات مختلف از جمله تظاهرات سال ۱۳۵۷ بهبهان شرکت داشت و برای تقویت روحیه رزمندگان به جبهه میرفت.
وی به جنبههای معنوی پدرش اشاره کرد و گفت: آیتالله قافی رؤیاهای صادقه بسیاری داشت که بیش از ۶۰ مورد آن ضبط شده است، یکی از این خوابها در سال ۱۳۵۶ و درباره قطعیبودن پیروزی انقلاب و هدایت افکار انقلابیون توسط خداوند بود که پس از بیداری، با یافتن آیه ۵۱ سوره غافر، به صحت آن اطمینان یافت.
حجتالاسلام قافی به بُعد اخلاقی شخصیت پدرش پرداخت و ادامه داد: ایشان از جوانی ارادتمند آیتالله شیخ غلامرضا فقیه یزدی بود و این استاد بزرگ اخلاق تأثیر عمیقی بر او گذاشته بود، در حوزه قم نیز با بزرگان اخلاق و عرفان مانند علامه طباطبایی، آیتالله بهاءالدینی، آیتالله بهجت و آیتالله فکور یزدی ارتباط نزدیک داشت.
انتهای پیام. /










نظر شما