جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

اشاره، قرآن كريم به عنوان معجزه و كتاب پيامبر خاتم، شگفتي هاي فراواني دارد، نه تنها شيوايي و بلاغت، بلكه جامعيت، جاودانگي و به روز بودن آيات اين كتاب الهي حيرت جهانيان را برانگيخته و به نوعي موجب فخر مسلمانان گرديده است.

در اين ميان تحدي قرآن كريم و صراحت آياتش در تحريف كتاب هاي پيامبران پيشين، توجه بسياري از انديشمندان شرق شناس به قرآن كريم و مطالعه آيات آن را به خود معطوف كرد، ‌گرچه اين مطالعات بسياري از انديشمندان غربي را هدايت كرد و نور ايمان را در قلوب آنها روشن نمود،‌ ولي برخي از آنان همچنان در تاريكي جهل و جمود خود باقي مانده و تلاش كردند، عليه قرآن شبهات و انحرافاتي را القا كنند.

در طول تاريخ شبهات فراواني از سوي افكار انحرافي عليه قرآن كريم مطرح شده و علما و بزرگان حوزه از ديرباز به پاسخ گويي اين شبهات مبادرت داشته و دارند؛ بنابراين امروز كسي نمي تواند ضرورت پاسخ گويي به شبهات قرآني را منكر شود و با توجه به شرايط كنوني جامعه جوان ما و هجوم سيل آساي شبهات مختلف، اين ضرورت دو چندان شده است.

در اين ميان جاي خالي انتشار منشورات و تاليفاتي كه بتواند با پاسخ هاي دقيق علمي، عقلي و نقلي متقن شبهات مطرح شده را رد كند، كم و بيش احساس مي شود.

يادداشت پيش رو، سعي دارد با معرفي يكي از منشورات فاخر و علمي صورت گرفته در اين زمينه بر ضرورت توجه به انتشار اين گونه تاليفات در جامعه جوان ما تاكيد كرده و مسئولين را بر توجه و حمايت هرچه بيشتر از اين آثار تشويق نمايد.

مجله علمي ترويجي« قرآن پژوهي خاورشناسان»، از معدود فعاليت هاي تحقيقاتي كارشناسان و محققين عرصه علوم قرآني است كه با هدف پاسخ گويي به شبهات مستشرقان، عليه قرآن كريم منتشر مي گردد.

كار نگارش اين مجله از سال 85 با مجوز وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامي به صورت دو فصل نامه آغاز شده و تاكنون 9 شماره آن از سوي مركز تحقيقات قرآن كريم المهدي به چاپ رسيده است.

اين مجله از هيئت تحريريه بين المللي با حضور پروفسور حامد الگار استاد دانشگاه بركلي كاليفرنيا، دكتر مظفر اقبال، استاد دانشگاه مك گيل كانادا، حجج اسلام والمسلمين رضايي اصفهاني، فاكر ميبدي، مودب، شاكر، زماني و الويري و ... برخوردار است.

مهمترين هدف اين مجله، شناسايي شبهاتي است كه مستشرقان عليه قرآن كريم نگاشته و در كشورهاي اروپايي در قالب مقاله و كتاب منتشر كرده اند، از جمله اين آثار انحرافي و شبهه افكن، «دايرة المعارف قرآن كريم لايدن» است كه در هلند توسط خانم دكتر « مك اوليف» نگارش يافته، اين دايرة المعارف مدخل هاي مختلفي از قرآن را در 5 جلد در بيش از 2500 صفحه معرفي كرده و به صورت ظريف با طرح مباحث قرآني براي جامعه غرب، به نوعي اشكلات و شبهاتي را به شيعه و قرآن كريم وارد كرده است.

از ديگر كتاب هاي انحرافي و شبهه افكن غربي« دايرة المعارف اوليور ليمن» است كه پر هجم ترين مقالات غربي عليه قرآن با بيش از 1000 مدخل را در خود جاي داده است، اين دايرة المعارف نيز با طرح مباحثي، شبهات فراواني را عليه قرآن كريم مطرح كرده است.

مجله« قرآن پژوهي خاورشناسان» ضمن ترجمه مقالات اين دو دايرة المعارف، به نقد، بررسي و پاسخ گويي شبهات مطرح شده در اين دو كتاب غربي پرداخته و جامعه علمي و دانشگاهي جهان اسلام را از جديد ترين شبهات عليه قرآن در غرب مطلع مي سازد البته اين آگاهي همراه با نقد دقيق و علمي مقالات صورت مي گيرد.

اين دو فصلنامه 200 صفحه اي در هر نوبت چاپ، 8 مقاله علمي را مورد بحث و بررسي قرار مي دهد و با تلاش محققين به زبان اردو ترجمه شده و در كشورهاي هند و پاكستان منتشر مي گردد و در آينده نزديك به زبان هاي عربي و انگليسي ترجمه و در كشورهايي همچون مصر و انگليس منتشر مي گردد.

شايان ذكر است، در آخرين شماره اين مجله كه در نوزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم عرضه شده است، مقالاتي با موضوعات: بررسي مقاله «محمد(ص)»، بررسي مقاله «مفهوم امي بودن پيامبر» و ادعاي مستشرقان، ‌سنت

پژوهي مستشرقان، بررسي مقاله « اصحاب پيامبر»، بررسي مقاله « تاويل از ديدگاه شيعه دوازده امامي»،‌ بررسي رويكرد مستشرقان درباره « سبعة احرف» را در خود جاي داده و در پايان زيست شناخت برخي خاورشناسان و آثار آنان را ارائه داده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha