پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

امام جمعه اصفهان گفت: ریشه بسیاری از هویت‌های دینی در فرهنگ ملی است و باید اسناد ملی و ایرانی را که بخشی از هویت ما است، زنده نگه داریم.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله سید یوسف طباطبائی نژاد در جمع رئیس و معاونان سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب مبنی بر حفظ اسناد ملی ایران بعد از تاریخ اسلام اظهار داشت: باید دو مقوله اسناد ملی و ملی گرایی را از هم جدا کنیم؛ چرا که افتخار انسان به هویت معنوی آن است.

وی با تاکید به اینکه اسناد ملی جزء افتخارات محسوب می‌شود، افزود: هرچند هویت معنوی انسان‌ها ارزش بیشتری دارد اما اسناد ملی گذشته به دلیل احترام و پذیرش دین از اهمیت برخوردار است.

امام جمعه اصفهان در مقایسه‌ای بین روح انسانیت و حیوانیت انسان تصریح کرد: انسان در بعد مادی همانند حیوانات است و آنچه به انسان ارزش می‌دهد جنبه معنوی و ملکوتی آن است.

وی با اشاره به اینکه برخی مفاخر همچون بوعلی سینا به واسطه فضیلت‌های معنوی ماندگار شده‌اند، اضافه کرد: بسیاری از این شخصیت‌ها به دور از ارزش‌های جسمانی و به واسطه اسناد با ارزش به جای مانده قابل احترام هستند.

آیت الله طباطبائی نژاد نسبت به دید رهبری در تعریف ارزش‌های معنوی ملت‌ها اشاره کرد و گفت: اسناد ملی و ایرانی را باید با هویت خود زنده کنیم.

وی بیان داشت: باید اسناد ملی را حفظ نماییم چرا که بسیاری از هویت‌های دینی ریشه در فرهنگ و شعور نیاکان ما دارد.

امام جمعه اصفهان نقش کتابخانه‌ها در حوزه های علمیه و دانشگاه را بسیار مهم دانست و افزود: حوزه علمیه اصفهان،قم و شورای تبلیغ باید راهکارهایی را در فضای مجازی ایجاد کنند که از این طریق بسیاری از سئوالات را در فضای مجازی مطرح و پاسخ دهند.

وی ادامه داد: باید راه هجمه های دشمن را شناسایی و آنان را برطرف و فضای مجازی را به سمت طرح اشکالات و سئوالات سوق داد.

آیت الله طباطبائی نژاد با تاکید به اینکه شرایط کار کردن با فکر مهیا است، تصریح کرد: با اینکه فضاهای مختلف اطلاع رسانی و مجازی موجود است اما هیچ چیزی جای کتاب را نمی‌گیرد.

وی به منابع و کتب قدیمی اشاره کرد و گفت: نوشتار و آنچه از نوشته‌ها در طول تاریخ جمع آوری شده، بسیار ارزشمند است چرا که در گذشته بسیاری از متفکران و اندیشمندان به مسائل بسیار عمیق و جزئی نگاه می کردند و این منابع بسیار خوبی برای تألیف کتب جدید است.

آیت الله طباطبائی نژاد کتاب‌های قدیمی را حاوی نکات فراوان برشمرد و افزود: در کتاب‌های قدیمی در هر قسمت مطلب مفید زیادی مطرح شده که به اندازه چندین صفحه کتاب‌های امروزی نکته مفید دارد.

وی بیان داشت: باید کتابهای مفید و نیز مستنداتی که برای آیندگان مایه افتخار و سند می‌شود را از اکنون جمع آوری و حفظ کرد.

در ابتدای این دیدار رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: کشور ایران در منطقه رتبه برتر کتابخانه ملی ایران را دارا و در حال حاضر 6 میلیون و 300 هزار عنوان منبع کتابی در کشور داریم.               

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha