قائممقام حوزه های علمیه با تاکید بر لزوم تلاش در جهت بین المللی شدن حوزه، گفت: هویت حوزه، جهانی است و برای تبلیغ اسلام ناب در جهان تأسیس شده است.
به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمودرضا جمشیدی، امروز در نشست نمایندگی های استانی معاونت بین الملل حوزه های علمیه، با تقدیر از فعالیت های اثر بخش این معاونت در مدت زمان کوتاه از آغاز به کار، اظهارداشت: می بایست برای حضوری فعال و اثر بخش در عرصه بین الملل ابتدا به تقویت پایه های تبلیغ در داخل بپردازیم.
وی افزود: در این زمینه باید طلابی را تربیت کنیم که به تبلیغ و طلبگی به عنوان یک فریضه وجهاد نگاه کنند و در مسیر، سر بازی امام زمان(عج) به دنبال سردوشی و سرداری در این سپاه نباشند همواره بدون چشمداشت مادی، سرباز این مکتب باشند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: سازوکار آموزشی در مقاطع اولیه حوزه باید به شکلی باشد که جهادگران تبلیغی تربیت کند، نه کسانی که بیش از تبلیغ و جهاد به فکر ناب و آب باشند.
عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: گمان نکنیم، وقتی صحبت از تبلیغ وهابیت در مناطق مختلف کشور می شود، طلاب مدارس علمیه آنان با بیشترین امکانات مادی به تبلیغ می پردازند؛ بلکه بسیاری از آنان با بدترین شرایط به تبلیغ فرقه خود می پردازند؛ زیرا به قدری انگیزه های آنان را قوی کرده اند که در سخت ترین شرایط به کار خود ادامه می دهند؛ طلاب ما هم باید به گونه ای تربیت شوند که اولین و مهم ترین اصل برای آنان، فعالیت تبلیغی و دینی باشد و نه مسایل دیگر.
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی تأکید کرد: طلاب بدانند در آغاز طلبگی می خواهند پای خود را جای پای پیامبران الهی بگذارند و باید در این مسیر مشقات فراوانی را نیز تحمل کنند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران با ذکر این مطلب که معرفی عرصه بین الملل به حوزه علمیه و بالعکس، از ضروری ترین اقداماتی است که باید در شرایط فعلی صورت گیرد، تصریح کرد: حضور در عرصه تبلیغ جهانی نیازمند لوازمی است که اگر به آنها توجه نکنیم، شاید نتیجه، عکس بگیریم.
عضو جامعه مدرسین حوزه یادآور شد: امروز بسیاری از تولیدات غربی به دلیل شرایط خاص اقتصادی در کشورهای جنوب شرقی آسیا انجام می شود، ولی مردم این مناطق هنوز ظواهر دینی و اعتقادات خود را حفظ کرده اند؛ در این گونه کشورها باید به گونه ای تبلیغ کرد که ضمن دوستی و مراودت باآنها، معارف اهل بیت(ع) را با بیانی گویا و شیوا به آنان منتقل کنیم و نباید به گونه ای با پیروان دیگر ادیان برخورد کنیم که به شکل شفاف به آنها بگوییم شما بر حق نیستید و گمراه هستید و باید تحت تعالیم ما قرار بگیرید؛ زیرا نتیجه عکس دارد.
وی افزود: نتیجه باز کردن درب های تعامل به روی پیروان دیگر ادیان ومذاهب را در بخش های مختلفی تجربه کرده ایم، به طوری که هر جا دست های تعامل با دیگران داده شد، آنان خود به دنبال یافتن حقیقت می آیند.
* ضرورت آموزش زبانهای زنده دنیا در حوزه
قائممقام حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: امروز با حوزه سی سال پیش تفاوت های اساسی داریم؛ حوزه ما دارای 20 انجمن علمی و تخصصی است که ظرفیت های بسیاری برای تبلیغ در عرصه بین الملل دارد؛ یکی از کارهایی که باید در حوزه های علمیه انجام شود، فراگیری زبان های زنده دنیا از جمله عربی و انگلیسی، فرانسه، اسپانیولی و آلمانی است؛ زبان عربی باید زبان رسمی حوزه و انگلیسی زبان رایج در حوزه باشد و طلاب بتوانند ضمن تحصیل و آموزش زبان، با نگاه بین المللی به رسالت سنگینی که دارند در این زمینه کوشا باشند.
وی در پایان با تأکید بر این که انگیزه های تبلیغی طلاب باید افزایش پیدا کند تا با هر روشی که می توانند به توسعه باورهای دینی در سطح نظام جهانی بپردازد؛ زیرا هویت حوزه هویتی جهانی است و برای تبلیغ دین اسلام و تشیع ناب به تمام جهان تاسیس شده است؛ می توانیم با برنامه ریزی مناسب کاری کنیم که هر مدرسه علمیه در سراسر کشور مجهز به یک سایت و وبلاگ باشد و یا هر طلبه ایرانی و خارجی یک سایت و یا وبلاگ دینی و تبلیغی را اداره کند؛ این کار هم در کوتاه مدت و هم بلندمدت، دارای نتایج اثر بخشی خواهد بود.