حجت الاسلام و المسلمین علیرضا لشگری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به نام گذاری سال جاری به عنوان سال تولید ملی ابراز داشت: قطعا یکی از اهداف مهم مقام معظم رهبری از این نام گذاری، این بوده که در سایه توجه جدی به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی ، موج تورم و گرانی در کشور تا حدودی مهار شود.
تحولات جهانی موثر بوده اما...!
وی با اشاره به این که تورم در کشور از اواخر سال گذشته کاملا محسوس بوده است، گفت: گرچه تحولات جهانی بر اقتصاد داخلی تاثیر داشته اما تورم اخیر کشور ما بیشتر نشات گرفته از مدیریت داخلی و نوع سیاست های اعمالی دولت است که به ویژه اثر خود را در رابطه با چگونگی هزینه کرد دلارهای نفتی نشان می دهد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه همچنین با اشاره به تاثیر افزایش حجم پول ناشی از درآمدهای نفتی بر مساله تورم خاطرنشان کرد: واقعیت آن است که در ازای افزایش درآمدهای نفتی آن طور که باید و شاید، نسبت به پشتیبانی و حمایت از تولید ملی، خوب عمل نشده است.
انتقاد از نحوه مصرف درآمدهای نفتی
وی اضافه کرد: به نظر می رسد که دلارهای نفتی کشور بیشتر صرف هزینه های جاری شده و کمتر به سمت حمایت از تولید ملی و سرمایه گذاری سوق یافته است.
این کارشناس مسایل اقتصادی همچنین در ادامه تاکید کرد: در بحث اجرای قانون هدفمندی یارانه ها نیز باید از تولید ملی حمایت خوبی به عمل می آمد که متاسفانه این گونه نشد و به نظر می رسد که تولید ملی تا حدودی رها شده است.
وی از مسئولان و به ویژه دولتمردان خواست که نسبت به حمایت از تولید ملی جدیت داشته و سیاست هایی متناسب با این مساله را اعمال کنند.
رشد اقتصاد دلالی در سایه کم توجهی به تولید ملی
حجت الاسلام و المسلمین لشکری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن آسیب شناسی اقتصاد کشور اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات این بوده که رانت هایی که به واسطه چند نرخی شدن قیمت ارز ایجاد شد، باعث گشت که اقتصاد دلالی در کشور رشد یابد.
رانت هایی که به رشد تورم دامن زده است
وی همچنین گفت: در واقع استفاده از این گونه رانت ها، باعث رشد اقتصاد دلالی در کشور شده و طبعا چنین فضایی، فضای مناسب برای رشد تولید ملی محسوب نمی شود.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به این که رشد اقتصاد دلالی و ضربه خوردن تولید باعث افزایش تورم در کشور می شود، بیان داشت: راه اصلی و مهم برای مقابله با کاهش تورم ، توجه بیشتر به تولید ملی و فراهم کردن زیرساخت های لازم در این خصوص است.