پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 290607
۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۰:۵۱

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: با عملکرد درست و مطابق با آموزه های دینی، الگوی دولت اسلامی را به جهانیان ارایه دهیم.

حجت الاسلام و المسلمین علی اصغر نصرتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه بااشاره به چهار مرحله ای که دولت اسلامی با آن روبرو است، اظهار داشت: این مراحل به ترتیب شامل تاسیس، حفظ و تثبیت، اصلاح و ترمیم و همچنین رشد و بالندگی می شود.

وی افزود: در هر مرحله یک بایسته ها و وظایفی از سوی دولتمردان پیگیری می‌شود که متفاوت از مراحل دیگر است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی بیان داشت: در مرحله تاسیس و بنیانگذاری، ضمن نفی وضع موجود، سعی در رفع موانع می شود که البته این بنیان گذاری در ساختار جامعه اسلامی باید مبتنی بر مبانی فقهی، کلامی، فلسفی، اخلاقی و در راستای تقرب الهی با تکیه بر اصول و ارزش های اسلامی باشد.

وی اضافه کرد: اولویت در مرحله اول، اصل برقراری و شکل گیری نظام و دولت اسلامی است.

حجت الاسلام و المسلمین نصرتی گفت: در مرحله دوم یعنی حفظ و تثبیت باید بنیان ها و جهت گیری ها و اصول و معیارها حفظ گردد و در واقع اولویت در این مرحله بر تحفظ بر بنیان ها و اصالت هاست.

وی یادآور شد: در مرحله اصلاح و ترمیم باید جهت گیری های نظام و دولت، بهسازی شده و در اصول و معیارها، بازنگری و اصلاح صورت گیرد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی همچنین افزود: در این مرحله سخن از پاسخگویی به نقدها و مطالبات و تاکید بر کارآمدسازی به میان می آید.

وی خاطرنشان کرد: در سایه عنایات الهی و به برکت هدایت های داهیانه امام (ره) و مقام معظم رهبری ، خوشبختانه نظام اسلامی سه مرحله اول را پشت سرگذاشته و هم اکنون در مرحله رشد و بالندگی قرار داریم.

حجت الاسلام و المسلمین نصرتی بیان داشت: اولویت مرحله، تحول ، پویایی، به روز رسانی، جامع نگری و انسجام بخشی است تا در امر توسعه همزمان به وحدت و کثرت توجه شود؛ به این معنی در حالی که به کثرت ها و توسعه عملکردی عنایت می‌شود می بایست تعمیق اصول و معیارها نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی با بیان این که وظایف دولت اسلامی باید تعمیم یابد، گفت: دولت باید خود را از تقید به مکان و جمعیت خاص رها کرده و نسبت به عموم مسلمین منطقه و جهان دغدغه داشته باشد تا بتواند به رسالت های تاریخی خود جامه عمل بپوشاند.

این پژوهشگر حوزوی تاکید کرد: در واقع در مرحله چهارم باید رشد و بالندگی در بنیان ها اتفاق افتد و البته دقت و بررسی بر روی مبانی ، بیشتر بر عهده مراکز تحقیقاتی و حوزوی است تا اهداف و جهت گیری در رشد و توسعه مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به این که رشد و بالندگی در اصول و معیارها بر عهده مسئولان و رهبران جامعه است، گفت: نام گذاری سال ها از سوی رهبر معظم انقلاب، دقیقا در همین راستا بوده تا با روش های مقاومتی نظام و دولت کارآمد شده و بتواند اصول و معیارهای والای انقلاب را محقق کند.

حجت الاسلام و المسلمین نصرتی ابراز داشت: بی شک رشد و بالندگی در سایه کارآمدی صورت می گیرد و مهم آن است که دولتمردان و مسئولان ضمن پایداری بر اصول و معیارهای دینی به امر خدمت رسانی پرداخته و رفاه را برای مردم به ارمغان آورند.

وی در خاتمه تاکید کرد: باید بتوانیم با عملکرد درست خود، الگوی دولت اسلامی را به دنیا نشان دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha