جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 303386
۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۱:۳۴

تربیت مانند پازلی است که برای به نتیجه رسیدن آن باید تمامی قطعات آن را کنار هم گذاشت؛ در غیر این صورت نمی‌توان شاهد نتایج کاملی از آن بود.

کارشنان امور تربیتی کودکان با بیان این که تربیت کودکان نباید تحت تأثیر زیباسازی خانه شود، گفت: ما باید بدانیم وظیفه اصلی ما زیبا کردن خانه‌ با تصاویر حیوانات و مجسمه‌ها نیست، بلکه باید کودکان را به درستی تربیت کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون عصر امروز در همایش خانواده‌های حوزویان استان قم که در سالن همایش‌های جامعه مدرسین برگزار شد، به تبیین راهکارهای تربیت درست فرزندان پرداخت.

وی در تبیین اصول تربیت فرزندان گفت:‌ نخستین مسئله مهم در این عرصه،‌کسب روزی حلال و دادن لقمه پاک به کودکان است؛ لقمه حلال ظرف تربیتی کودکان را آماده کرده و موجب می‌شود برنامه‌های تربیتی به درستی بر او تأثیر بگذارد.

این مشاور و کارشناس امور تربیتی با بیان این که مادر خانواده باید به لقمه حلال نورانیت بدهد، ادامه داد: ممکن است درآمدی که مرد به خانه می‌آورد،‌ حلال باشد، ولی زن خانواده، در آماده ساختن و تهیه غذا، با رفتارهای ناردست و گناه آلود،‌ این غذا را تحت تأثیر قرار دهد.

وی با اشاره به روایتی از حضرت زهرا(س)، مبنی بر این که زن خانه‌دار به خدا نزدیک‌تر است،‌ ادامه داد:‌ بردن نام خدا و عبادت خدا در هنگام تهیه غذا و خوردن آن تأثیر زیادی بر تربیت کودکان دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون با بیان این که 70 درصد شخصیت انسان در سن هفت‌سالگی شکل می‌گیرد، ادامه داد:‌ بر اساس مطالعات انجام شده، 90 درصد شخصیت انسان در سن 13 سالگی و 100درصد شخصیت در سن 21 سالگی شکل می‌گیرد؛ بعد از این سن؛ شخصیت انسان دیگر تغییری نمی‌کند؛  بنابراین،‌والدین باید تا جایی که می‌توانند، بر تربیت کودکان و شکل‌گیری شخصیت آن تأثیربگذارند.

وی با بیان این که کودکان آنچه را انجام می‌دهند که می‌بینند، گفت: ویژگی بارز کودکان، تقلید کردن رفتارهایی است که مشاهده می‌کنند؛ حال اگر والدین با یک دیگر دعوا کرده و کودک شاهد این رفتار آنها باشند، این رفتار در شخصیت او نیز شکل  می‌گیرد.

این کارشناس امور تربیتی افزود:‌ در محیط خانواده، به جای قرار دادن عکس حیوانات و...، آیات قرآن و ادعیه را در مقابل چشمان کودکان قرار دهیم، این کار موجب نورانی شدن فضای خانه و آشنا شدن کودکان با آموزه‌های دینی و اسلامی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون با بیان این که تربیت کودکان نباید تحت تأثیر زیباسازی خانه شود، افزود: ما باید بدانیم وظیفه اصلی ما، زیبا کردن خانه‌ با تصاویر حیوانات و مجسمه‌ها نیست، بلکه باید کودکان را به درستی تربیت کنیم.

وی با بیان این که کودکان حرفی را می‌زنند که می‌شنوند، ادامه داد: زمانی که کودک سخنان زیبا بشنود، سخنان زیبا می‌گوید؛‌ والدینی که حرف‌های ناشایست به کار می‌برند، نباید انتظار داشته باشند که کودکان از این حرف‌ها و سخنان استفاده نکنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین تراشیون خاطرنشان کرد:‌ تربیت مانند پازلی است که برای به نتیجه رسیدن آن باید تمامی قطعات آن را کنار هم گذاشت؛ در غیر این صورت نمی‌توان شاهد نتایج کاملی از آن بود.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha