یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
آیت‌الله آملی

رئیس دستگاه قضا با بیان این که باید نگاه کاربردی به علم اصول داشته باشیم گفت: علم اصول مهم‌ترین ارکان و ابزار استنباط احکام شرعی است که باید مورد اهتمام قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله آملی لاریجانی عصر امروزدر سومین مجمع عمومی انجمن اصول فقه حوزه علمیه قم که در سالن همایش‌های دبیرخانه انجمن‌های علمی برگزار شد، درباره اولویت‌های دانش علم اصول به ایراد سخن پرداخت.

وی تشکیل انجمن‌های علمی حوزه را در راستای تولید علم و ترویج علوم دینی ضروری دانست و گفت: تشکیل انجمن‌های علمی حوزه، حرکت خوبی را در مسیر تولید آثار علمی آغاز کرده است.

رئیس قوه قضائیه در باره علم اصول افزود: مهم‌ترین ارکان و ابزار استنباط احکام، علم اصول است که در کنار دیگر مقدمات، از الزامات اجتهاد می‌باشد. با توجه به این که از مهم‌ترین و اصلی‌ترین وظایف حوزه استنباط احکام شرعی است، بنابراین  لازم است در عرصه اصول فقه، اهتمام جدی‌ داشته باشد.

علم اصول، زنده‌ است

وی با اشاره به ضرورت ترویج علم اصول در حوزه ادامه داد: علم اصول، علم زنده‌ای است که در بسیاری از عرصه‌ها کاربرد دارد؛ به گونه ای که بسیاری از علما و بزرگان حوزه در این عرصه فکر و پژوهش کرده‌اند.

آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر این که علم اصول، علم زنده‌ای است، گفت: علمای بزرگ با کارهای علمی و تحقیقاتی گسترده، علم اصول را به ما رسانده‌اند؛ امروز نیز باید نگاهی کابردری به علم اصول داشته باشیم و آن را علمی زنده بدانیم.

وی در ادامه به برخی موضوعات لازم برای علم اصول که باید مورد  توجه قرار گیرد، اشاره کرد و بیان داشت: از جمله این موضوعات، ماهیت حکم و موضوع اعتبارات است که لازم است تعالیم موجود در این عرصه و نگاه بزرگان به آن منقح شده و در اختیار نسل امروز قرار گیرد.

رئیس دستگاه قضا به نقش پژوهش در حوزه اشاره کرد و گفت: از جمله مباحثی که درمیان اساتید و تلامیذ مطرح است، میزان لازم برای تتبع در علم اصول می‌باشد. باید بدانیم اساتیدی که در این عرصه سخن گفته و آثاری ارزشمند نگاشته‌اند؛ نباید تنها به برخی از آنها بسنده کنیم، زیرا عرصه بزرگی در این مسیر در پیش روی ما قرار دارد.

در پژوهش توقف معنا ندارد

وی با بیان این که عرصه‌های تدریس، کتابت و تدوین و پژوهش تعطیل بردار نیست، افزود: در پژوهش مسئله‌ای به نام توقف وجود ندارد؛ باید تا جایی که امکان دارد، به دنبال کارهای علمی و پژوهشی باشیم.

از کارهای موازی پرهیز شود

آیت‌الله آملی‌ لاریجانی یادآور شد: البته دراین عرصه کارها باید تقسیم شود تا از انجام کارهای علمی و پژوهشی موازی و تکراری پرهیز گردد. هر کسی باید بخشی از کار را عهده‌دار شده و آموخته‌ها و دست‌آوردهای خود را به دیگران منتقل نماید.

وی در پایان افزود: در این عرصه استفاده از امکانات روز برای تسریع در امر پژوهش ضروری و لازم می‌باشد.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha