شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
ایران مصر

در مورد افکار عمومی مردم مصر باید گفت که آنها از سیاست ضد اسراییلی ایران و دشمنی ایران با آمریکا و اسراییل بسیار استقبال می کنند

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، رابطه مصر و ایران همواره با حساسیت های فراوانی از سوی کشورهای مرتجع منطقه و نیز دولتهای استکباری به ویژه آمریکا همراه بوده است زیرا همکاری و ارتباط این دو کشور که دارای تمدن کهن بشری بوده و از دیرباز مناره ی علوم اسلامی و دینی بوده اند، نقش بسزایی در اتحاد امت اسلامی و ترویج اسلام معتدل خواهد داشت. از همین رو در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری مصر، گفت و گوهایی با شخصیت های ارشد مصری درباره موضوعات گوناگون داشتیم و دیدگاه ایشان درباره رابطه ایران و مصر، تاثیرپذیری انقلاب مصر از انقلاب اسلامی، نقاط ضعف و مثبت اخوانی ها در حکومت داری و نیز بسترهای موجود برای اتحاد کشورهای اسلامی را جویا شدیم که به تدریج منتشر می شود.

آنچه در پی می آید دیدگاه فعالان سیاسی و اندیشمندان مصری درباره روابط ایران و مصر است که در مصاحبه با سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه بیان داشته اند:

حمدین صباحی نامزد ریاست جمهوری و مؤسس جریان الشعبی مصر

باید به دنبال بازگشت کامل روابط ایران و مصر باشیم

به نظر من مردم مصر رضایت زیادی از نقش ایران در مساله فلسطین و حمایت کامل از آن و ایستادگی ایران در کنار فلسطین و حزب الله در مبارزه علیه دشمن بزرگ ما یعنی رژیم صهیونیستی دارند.

مساله ایران هراسی نیز که بعضا مطرح می شود توسط نظام حسنی مبارک ایجاد شد. نظام مبارک سیاست های آمریکا و صهیونیسم را در ایجاد ایران هراسی اجرا می کرد، اما انقلاب به تدریج این مسایل را از بین می بَرد و از سوی دیگر ما نیز با ایران روابط و اشتراکات محکمی داریم و بر همین اساس باید به دنبال بازگشت کامل روابط خود و بلکه گسترش راه های همکاری فکری میان مذاهب باشیم.

احمد عبدالعال نایب رییس حزب ملی مصر

غرب برای اختلاف میان ایران و کشورهای عربی تلاش می کند

انقلاب اسلامی ایران از خطرناک ترین انقلاب ها برای غرب بود که تمام کشور های جهان از آن متاثر شدند زیرا خطر اصلی که غرب را تهدید می کند برنامه هسته ای ایران نیست، بلکه خطر واقعی برای آنها این است که ایران به عنوان یک کشور اسلامی در حال پیشرفت اقتصادی است. لذا غرب تلاش می کند میان کشورهای عربی و اسلامی و ایران اختلاف ایجاد کند و این در واقع ادامه توطئه دیرین غربی ها برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان است. این میزان تاثیر انقلاب ایران در اسلامی بودن آن نهفته است و این همان امری است که غرب از آن هراس دارد و سبب تاثیر گذاری آن بر کشور های اسلامی دیگر در این است که ایران توانسته به رشد و پیشرفت اقتصادی گسترده ای دست یابد و همین باعث می شود کشور های اسلامی به ایران نگاه کنند و از آن الگوگیری نمایند.

یحیی قلاش دبیرکل اتحادیه روزنامه نگاران مصر

به طور طبیعی انقلاب اسلامی ایران بر روی تحولات مصر به ویژه انقلاب اخیر تاثیر گذار بوده زیرا تفکر انقلاب و امکان رسیدن به حکومت را به اسلامگراها الهام کرد.

دکتر عبدالله الاشعل نامزد سابق ریاست جمهوری

مردم مصر از دشمنی مردم ایران با آمریکا استقبال می کنند

ما به عادی سازی کامل روابط حقیقی و دیپلماسی با ایران تمایل داریم، اما برای تحقق این امر در گام نخست باید کدورت هایی که توسط نظام حسنی مبارک در اذهان مصری ها نسبت به ایران و شیعه ایجاد شده برطرف شود. اما در مورد افکار عمومی مردم مصر باید گفت که آنها از سیاست ضد اسراییلی ایران و دشمنی ایران با آمریکا و اسراییل بسیار استقبال می کنند اگر چه برخی هم نگران این هستند که بلایی که بر سر عراق آمد بر سر ایران هم بیاید اما استراتژیست های مصری بر این باورند که اوضاع ایران فرق دارد و من نیز معتقد هستم که وضعیت ایران با عراق بسیار متفاوت است.

در خصوص ایران هراسی نیز به نظر من نظام های گذشته عامل رواج ایران هراسی بوده اند و راه حل این مساله نزدیک شدن دو کشور از طریق تلاش گروه های مردمی مصری برای بازدید از ایران و به عکس است تا این افراد پس از سفر به ایران چهره حقیقی ایران را برای دولت و مردم مصر بازگو کنند.

دکتر مسعود ابراهیم حسن محقق مسایل ایران و استاد زبان فارسی در دانشگاه کفر شیخ

انقلاب اسلامی ایران، الگوی سایر کشورهاست

انقلاب اسلامی ایران از مهم ترین انقلاب های قرن اخیر است و بدون تردید الهام بخش بسیاری از انقلاب ها و مردم منطقه بوده و الگوی دیگر کشورها در مبارزه علیه دیکتاتوی و فساد بوده و امام خمینی نیز در این زمینه الهام بخش مردم بوده و سخنان ایشان همچون آتشی است که دشمنان فاسد را در ایران می کشد.

مقابل انقلاب ایران نمونه و الگویی برای انقلاب های مسالمت آمیز است که توانست ریشه های فساد را از سرزمین پاک خود برکند و تنها نقطه اختلاف انقلاب های اخیر در کشورهای عربی با انقلاب ایران در وجود رهبری بود که در انقلاب ایران رهبر آن معروف بود و نقش برجسته ای داشت و آن رهبر امام خمینی بود اما انقلاب های عربی رهبری نداشتند.

نظام حسنی مبارک نسبت به تعهدات خود به آمریکا و صهیونیست ها متعهد بود و به هیچکس اجازه نمی داد از مبارزه و رویارویی با دشمن صهیونیستی سخنی بگوید و در عین حال ما شاهد نقش پیوسته ایران در دفاع از ملت فلسطین بودیم اما اکنون پس از تمام این تغییرات به نظر من امور زیادی تغییر کرده و مصر باید بدون ترس و تردید نقش اصلی خود را در دفاع از ملت فلسطین ایفا کند.

درباره روابط ایران و کشورهای عربی نیز باید بگویم با وجود اختلاف در نزاد و زبان و مذهب ایران و کشورهای عربی، امری که این انقلاب ها را جمع میکند وجود فساد و طغیان است و این امر نه زبان می شناسد و نه دین و مذهب. کسانی هم هستند که میگویند انقلاب های عربی شبیه انقلاب های رنگی کشورهای شرق اروپا است. اما باید توجه داشت که ملتی که در یک قاره از ظلم رنج میبرد، با ملت دیگر که در قاره دیگر از ظلم رنج می برد تفاوتی ندارد، زیرا ظلم و فساد همان است.

عبود الزمر از سران الجماعة الاسلامیة و یکی از متهمان ترور انور سادات در حادثه سال 1981

علت نگرانی آمریکا و اسرائیل از نزدیک شدن مصر و ایران

علت نگرانی آمریکا و اسراییل از نزدیک شدن مصر و ایران این است که آمریکا از ظهور جبهه اسلامی مخالف آمریکا در منطقه هراس دارد و این باعث شده آمریکا نگران ایجاد چنین جبهه ای باشد و همین باعث شده پایگاه های نظامی را با هدف حمله به جهادیون در عربستان برپا کند. من به صراحت گفته ام که روابط مصر با ایران و ترکیه باید عادی شود و باید این کشورها هم پیمان شوند.

از امام خمینی سخنی نقل می شود که فرمود: «تعجب میکنم از قومی که در سرزمینی با هم می جنگند که مالک آن نیستند». این سرزمین همان سرزمین اسلام است که صهیونیست ها و صلیبی ها آن را اشغال کرده اند و مسلمانان برای حکومت بر این سرزمین با هم درگیر هستند. و این سخن نشانه حکمت این مرد و توانایی ایشان بر رهبری بود و برای ایشان همین بس که توانست نوعی وحدت را در کشور ایران اسلامی حاکم سازد.

حلمی سالم رییس حزب الاحرار مصر

روابط مصر و ایران، تابع روابط مصر و آمریکاست

روابط مصر و ایران پس از انقلاب مصر تغییر زیادی نکرده زیرا رابطه مصر و آمریکا تغییری نکرده و از این رو در روابط مصر با تهران بهبودی حاصل نخواهد شد مگر در صورتی که سیاست مصر با آمریکا تغییر کند و از سوی دیگر بهبود روابط مصر با ایران به سود آمریکا نیست زیرا این روابط خطری بزرگ برای امنیت اسراییل به شمار می آید.

محمود شکری سفیر پیشین مصر در سوریه

موانع روابط ایران و مصر در دوران مبارک و مرسی

روابط دوجانبه ایران و مصر باید پیشرفت کند. البته میان ایجاد روابط و پیشرفت آن فرق هست، روابط دو کشور باید هرچه زودتر برقرار شود زیرا بسیار دیر شده، ایران هم در این زمینه از دیرباز آماده برقراری این روابط بوده و انتظار ما این بود که مصر هم دست دوستی خود را دراز کند اما در نظام حسنی مبارک دستورات آمریکا و در نظام مرسی مشاوره های آمریکایی مانع این روابط می شد اما در مورد پیشرفت روابط نیز باید بگویم که روابط ما باید در زمینه اقتصادی و گردشگری پیشرفت کند.

دکتر باسم عودة از فعالان سیاسی مصر

روابط ایران و مصر، برگ برنده علیه صهیونیستهاست

به نظر من روابط ایران و مصر باید عادی شود و از سطح کاردار به سفیر ارتقا بیابد زیرا این روابط موجب حصول منافع بزرگی برای دو کشور خواهد شد و برگ برنده بزرگی برای فشار بر صهیونیست ها تشکیل خواهد شد.

برخی فشارهای خارجی بر مصر وجود دارد که مانع روابط مصر با ایران می شوند زیرا همان طور که گفتم عادی شدن این روابط موجب فشار بر اسراییل و آمریکا خواهد بود و علاوه بر این کشورهای عربی منطقه نیز فشار زیادی برای مانع شدن از روابط مصر با ایران اعمال می کنند،

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha