جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
حجت‌الاسلام مروی

معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبری گفت: امروز رسالت حوزه های علمیه بسیار بالاتر از یک مرکز صرفا علمی است، لذا طلاب باید با این دید به تحصیل در حوزه بپردازند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین جواد مروی در نشست تبیین و توصیف مدرسه فقاهت که در مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد، با اشاره به اینکه حوزه های علمیه تنها یک آکادمی علمی نبوده بلکه رسالتی بالاتر دارند، اظهار داشت: سلف صالح ما، رسالت حوزه را، رسالت انبیاء و ائمه معصومین علیهم السلام تعریف کرده اند و شناخت، تبیین و تبلیغ دین، پاسخ به سوالات و مشکلات فکری وارده بر نفوس و افکار مردم از وظایف حوزه های علمیه است.

وی با بیان اینکه رسالت حوزه، رسالت پیامبر اسلام(ص) است و باید ورودی حوزه نیز دارای شرایط خاص باشد، افزود: شرایط تعلیم و تربیت و تعلم، نگاه به اهداف و رسالت حوزه و برنامه ریزی طبق آن نگاه و هدف، از جمله شرایطی است که باید در این زمینه مدنظر قرار گیرد.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبری در ادامه طلاب را به رعایت نکات کلیدی جهت نزدیک شدن به رسالت طلبگی خود توصیه کرد و گفت: با توجه به اهمیت ویژه برنامه ریزی و توصیه به مشورت در اسلام، در برنامه ریزی که مدرسه فقاهت ترسیم کرده، نکات مثبت ویژه ای دیده می شود که به صورت کارشناسی بررسی شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین یکی دیگر از نکات مثبت این مدرسه را تربیت استاد دانست و خاطرنشان کرد: عده ای استعداد استاد بودن را دارند ولی چون به صورت روشمند تحصیل علم نمی کنند، موفق نیستند؛ لذا اگر طلاب همراه با محتوا، روش را هم بیاموزند، به موفقیت بالاتری دست می یابند.

وی با بیان اینکه هر طلبه ای که بخواهد در هر رشته وارد شود، نیاز به فقه و اصول فقه قوی دارد تا بتواند نظریه پرداز شود، اضافه کرد: مدرسه فقاهت به این مسئله توجه ویژه ای کرده و اگر خوب اجرا کند می تواند الگویی برای مراکز دیگر و سکوی جهش به سمت فقاهت باشد.

حجت الاسلام و المسلمین مروی با تأکید بر اینکه تنها برنامه خوب، کافی نیست بلکه رمز موفقیت طلبه، همت مضاعف است، اظهار داشت: زندگی سلف صالح در حوزه های علمیه همچون آیت الله حاج شیخ هاشم قزوینی مملو از علو همت بوده است که شاگردان ایشان بر این ادعا صحه می گذارند.

وی از دیگر رموز موفقیت طلبه را توجه به معنویات دانست و تصریح کرد: اگر در حوزه های علمیه اکسیر معنویت باشد، به فضای علمی آن جا نیز برکت می دهد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha