پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
قرآن

حوزه/ عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به این که کلمه ترتیل در قرآن و در روایات نیز بیان شده است، تصریح کرد: باید تعاریف اعمالی ترتیل مراتب قرائت را به اصطلاحات روایی و قرآنی ترتیل نزدیک نماییم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، دکتر کریم پارچه باف دولتی، امروز در نشست علمی «مراتب قرائت قرآن کریم» اظهار داشت: سرعت، تجوید، صوت، تفکر در معانی قرآن و جایگاه قاری، از مراتب قرائت قرآن کریم محسوب می شود و هرکدام تقسیم بندی خاصی دارند.  

وی با اشاره به این که با بررسی مراتب قرائت در گذشته، شاهد وجود اختلافاتی هستیم که باید به آنها توجه کنیم، ابراز داشت: حاصل دیدگاه کسی که قرائت را براساس سرعت تقسیم بندی می کند با نگرش فرد دیگری که بر اساس تجوید به بررسی موضوع می پردازد، متفاوت خواهد بود.

استادیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این که باید برای تبیین مراتب قرائت قرآن کریم ابتدا مبنای خود را شناخته و سپس بازتعریف کنیم، ابراز داشت: تقسیم بندی بر اساس هر مبنایی، نکات خاصی دارد که اگر به آن ها توجه نکنیم، امکان سوء برداشت برای مخاطب را ایجاد می کند.

پارچه باف دولتی با اشاره به اینکه مفهوم ترتیل در قرآن و روایات بیان شده است، تصریح کرد: باید تعاریف اعمالی ترتیل مراتب قرائت را به اصطلاحات روایی و قرآنی ترتیل نزدیک نماییم.

وی افزود: علمای قرائت به دلیل اختلافات زیاد، در معرفی مراتب قرائت نظر مشترکی نداشته اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان با بیان این که اگر اصول قرائت همراه با تلفظ صحیح و رعایت تجوید صورت گیرد، قرائت تحقیقی عنوان می گیرد، اظهار داشت: اگر علاوه بر اصول قرائت تحقیقی، القاء معانی نیز دخیل شد، در این صورت قرائت ترتیلی عنوان می گیرد.

انتهای پیام/313 /33

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha