پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 340691
۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
داعش

حوزه / جذب نیروی داعش غالبا از طریق اینترنت صورت می گیرد و و بیشترِ کسانی که جذب آنها می شوند افرادی با تحصیلات پایین و شرایط زندگی سخت و دشوار هستند و این امری است که آمارها آن را تایید می کند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، رسانه های جهانی در خبری اعلام کرده اند که 1193 مراکشی تصمیم گرفته اند به داعش ملحق شوند. این خبر جنجال و سؤالات زیادی را برانگیخته به ویژه با توجه به اینکه کشور مراکش تا کنون از این بیماری و مشکل همسایگان خود مانند الجزائر و تونس و لیبی در امان مانده بود.

همچنین معروف بود که مراکش از طریق تعقیب عناصر وهابی و صدور احکام قضایی سخت گیرانه در حق آنها ضربه امنیتی سختی به تکفیری ها وارد ساخته بود و تلاش زیادی می کرد تا از طریق نشر و آموزش مذهب مالکی معتدل و تربیت و اعزام امامان جماعت و مبلغان دینی به پیشگری و درمان پدیده فرهنگی فکری تکفیر بپردازد تا جایی که شهر رباط به مقصد طلاب علوم دینی از تمام مناطق مراکش و افریقای جنوبی تبدیل شده بود.

در این زمینه و برای بررسی صحت این اخبار علی الانصاری روزنامه نگار مراکشی و رییس مرکز پژوش های استراتژیک تمبکتو در گفتگو با پایگاه لبنانی العهد گفت: دستگاه های امنیتی مراکش به کمک اقدامات و عملیات اطلاعاتی توانستند به گروه های تازه تاسیسی دست پیدا کنند که در صدد بسیج جوانان و جمع اموال برای داعش هستند. وی افزود: همکاری زیادی میان مسؤولان مراکش و همتایان آنها در اسپانیا و موریتانی وجود دارد که همین امر محاصره این گروه ها قبل از رسیدن به اهداف آنها را هموار کرد.

وی گفت: کمیته ای نیز برای نظارت بر فرودگاه های مراکش تعیین شده تا مانع انتقال این افراد به کشورهای نزدیک به سوریه مانند ترکیه بشوند. وی افزود: مسؤولان مراکش با همکاری کشورهای دیگر مشغول تلاش در این زمینه هستند اما اختلافات مراکش و الجزائر مانع تکامل این برنامه می شود.

* آمارهای رسمی از مراکشی هایی که به داعش پیوستند

انصاری خاطر نشان کرد، آمارهای رسمی مراکش نشان می دهد که شمار مراکشی های ملحق شده به داعش به 2500 جوان می رسد که تا کنون تعداد زیادی از آنها در صحنه جنگ کشته شده اند و شماری از آنها نیز توبه کرده و از این سازمان های تکفیری خارج شده اند، چون متوجه شده اند که این راه با هدف و باورهای آنها منافات دارد.

انصاری بر این باور است که بیشترین افراد پیش از پدید آمدن داعش به معارضان سوری پیوسته بودند و اکنون این افراد میان داعش و جبهه النصره تقسیم شده اند اما بیشتر آنها به داعش ملحق شده اند.

داعش چگونه نیروهای خود را جذب می کند؟

انصاری می گوید مراکشی هایی که هویت اروپایی دارند به وفور به این گروه ها پیوسته اند. وی گفت: جذب نیروی داعش غالبا از طریق اینترنت صورت می گیرد و و غالب کسانی که جذب آنها می شوند افرادی با تحصیلات پایین و شرایط زندگی سخت و دشوار هستند و این امری است که آمارها آن را تایید میکند.

آمارها و همچنین گواهی کسانی که از جهنم معرکه سوریه و عراق بازگشته اند نشان می دهد که تونسی ها و الجزائری ها و لیبیایی ها و مراکشی ها پست های مهمی مانند وزیر و قاضی و مشاور را در سازمان داعش اشغال کرده اند و همین امر سایر جوانان این کشورها را برای پیوستن به داعش ترغیب می کند تا شاید فرصتی را که در کشور خود ندارند در این سازمان به دست بیاورند. این افراد همچنین مرتکب جنایت های پلیدی میشوند که از گفتن آنها عرق شرم بر پیشانی می نشیند و مایه وحشت جوامع است و کشورهای آنها در صورت بازگشت این افراد سرنوشتی همچون سرنوشت سیاه بازگشت مبارزان الجزایری شرکت کننده در جنگ با نیروهای شوروی در افغانستان خواهند داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha