شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ |۱۰ شعبان ۱۴۴۱ | Apr 4, 2020
سیستانی

حضرت آیت الله سیستانی از مراجع عظام تقلید در پاسخ به سئوالات متعدد مسلمانان غرب نشین حکم انواع خوردنی ها، نوشیدنی‌ها و افزدونی های غذایی و نیز خرید و فروش از بلاد یهودی نشین را بیان کردند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، متن سئوالات و پاسخ های این مرجع تقلید به شرح ذیل است.

پرسش:

 به خاطر ماموریت شوهرم در آمریکا در محله یهودی نشین زندگی می کنیم و همه یهودی هستند آیا برای ما اشکال ندارد از این مغازه ها خرید می کنیم و دیگر اینکه در فروشگاه ها مواد گوشتی با مارک حلال موجود می باشد آیا صرف نوشته ما می توانیم از آنها مصرف کنیم یانه ؟

پاسخ معظم‌له:

اگر به دولت صهیونیزم کمک نمی کنند اشکال ندارد، مجرد نوشته کافی نیست باید اطمینان به صحت آن پیدا کنید .

پرسش:

حکم غذا خوردن برای دانشجویان مسلمان که در کشورهایی درس می خوانند که گوشت ذبح اسلامی در دانشگاه عرضه نمی شود و در شهر نیز نایآب و اگر هم باشد گران و کمیآب است چیست؟

پاسخ:

نمیتوانند از گوشت هایی که تذکیه نشده است استفاده بکنند.

پرسش:

آیا گوشت ملخ و خرگوش حلال است؟

پاسخ:

 گوشت ملخ حلال است.

گوشت خرگوش و تمام انواع آن حرام است.

پرسش:

 می خواستم بدانم خوردن شکلات و امثال آن در کشورهایی غیر مسلمان چه حکمی دارد؟

پاسخ:

 مانعی ندارد.

پرسش:

 ۱ـ خوردن غذا در ظروف نقره چه حکمی دارد ؟

۲ـ اگر میوه یا شیرینی در این ظروف تعارف شود چطور ؟

پاسخ:

 ۱ـ خوردن و آشامیدن از ظروف طلا و نقره حرام است.

۲ـ جایز است.

پرسش:

آیا استفاده از ماء الشعیر از نظر شرع جایز است ؟ با توجه به اینکه این نوع ماء الشعیر توسط کارخانه های ایرانی ارائه می گردد ؟

پاسخ:

 نوشیدنی که از جو گرفته می شود و به آن فقاع می گویند، قطعا حرام است و به احتیاط واجب نجس است و این نوشیدنی معمولا سبب مستی نمی شود بلکه موجب نشأه است که می توان آن را مستی خفیف نامید و ظاهراً منشأ آن پاین بودن نسبت الکل است پس اگر نوشیدنی مورد سوال از ابتدا کاملا خالی از الکل ساخته می شود که به آن فقاع گفته نشود اشکال ندارد در غیر این صورت حرام است هرچند پس از تولید الکل را از آن جدا کنند.

پرسش:

 اینجا در خیلی از مواد غذایی از ( ژلاتین ) حیوانی استفاده می شود که از استخوان حیوانات ذبح اسلامی نشده گرفته می شود . آیا خوردن این مواد غذایی حرام است ؟

پاسخ:

 اگر مطمئن هستید که در آن از اجزای حیوان استفاده شده است خوردن آن جایز نیست .

پرسش:

 آیا خورن صدف هایی که گوشت خوار نیستند حلال است یا خیر ؟

پاسخ:

 جایز نیست .

پرسش:

 شیرینی هایی که در عمل پختن آنها از مشروبات الکلی استفاده می شود آیا حکم استحاله در آن مورد صدق می کند یا خیر ؟ و در مورد غذاهای سرخ کردنی که هنگام سرخ شدن به آن مشروب می زنند چطور ؟

پاسخ:

 استفاده از شیرینی و غذای یاد شده جایز نیست .

پرسش:

 در بعضی از مواد غذایی مثل شیرینی، مقدار کمی الکل بکار رفته که نقش فراوری دارد و سکر آور نیست آیا می توان استفاده کرد ؟

پاسخ:

اگر درصد الکل آن ناچیز باشد (۲% یا کمتر) اشکال ندارد.

        

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =