پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت الله  استادی

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه همه انسان ها مورد آزمون و سنجش الهی قرار می گیرند، گفت: اگر توجه داشته باشیم که همواره در حال امتحان هستیم از گناه کردن خودداری می کنیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله رضا استادی شامگاه شنبه در نخستین شب جلسه تفسیر قرآن کریم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، به تبیین بحث امامت در قرآن پرداخت و با اشاره به آیه 124 سوره بقره «وَ إِذِ ابْتَلي‏ إِبْراهيمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّي جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّيَّتي‏ قالَ لا يَنالُ عَهْدِي الظَّالِمي»، اظهار داشت: خداوند حضرت ابراهیم(ع) را پس از موفقیت در امتحان های مختلف الهی به جایگاه امامت و پیشوایی مردم نائل کرد.

وی با اشاره به اینکه «ابْتَلي‏»، «تمحیص»، «افتنان»، «استعلام» و «اختبار» کلماتی هستند که به مفهوم امتحان الهی می باشند، تصریح کرد: این کلمات به خوبی ثابت می کنند بحث امتحان از انسان ها در قرآن مطرح شده است و بر اساس آیات الهی، مردم نباید این گونه فکر کنند که بعد از ایمان به خداوند، امتحان نمی شوند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به مفهوم امتحان در کلمه «اختبار»، گفت: امام صادق(ع) در حدیثی می فرمایند، برادران خود را با «سنجش در میزان اعتنا به نماز» و «به یاد بودن در زمان آسانی» برای تداوم دوستی امتحان کنید.

آیت الله استادی همچنین به تشریح مفهوم امتحان در کلمه «تمحیص» پرداخت و اظهار داشت: امام حسین(ع) پس از ورود به زمین کربلا فرمودند «مردم بنده دنیا هستند و دین بر زبان آن ها می چرخد؛ پس هرگاه آزموده شوند، دین داران اندک می شوند».

*چرا انسان ها امتحان می شوند؟

وی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه چرا خداوند متعال انسان ها را امتحان می کند، گفت: مرحوم علامه طباطبایی بسیار به این مسئله اهتمام داشته است و می فرماید «امتحان، سنتی الهی می باشد که قابل نفی نیست و برای همگان اتفاق میافتد».

این عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه ایوب پیامبر(ع) در یکی از سخت ترین آزمون های الهی قرار گرفت، تصریح کرد: این پیامبر به بیماری شدیدی مبتلا شد، اما با صبر در آزمون الهی سربلند شد.

*سخنان بی اساس پیرامون حضرت ایوب(ع)

این عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: گاهی در منبرها سخنان بی اساسی پیرامون دوری مردم و خانواده از حضرت ایوب با توجه به بیماری سخت ایشان گفته می شود در حالی که این گونه نیست، چرا که پیامبر خدا همواره جاذبه دارد.

آیت الله استادی یادآور شد: پیامبران از سوی خدا برای جذب مردم مبعوث شده اند و ممکن است گاهی نبی خدا بیمار شود و استراحت کند، اما جاذبه خود را از دست نمی دهد.

وی با اشاره به لوازم مختلف آزمایش الهی، اظهار داشت: علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان تاکید می کند خداوند بندگان و اولیای خود را با بی پولی، بیماری، اذیت های مردم و ... امتحان می کند.

*هیچ انسانی مستثنی از امتحان نیست

این عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر این که همه انسان ها در آزمون الهی قرار دارند، ابراز داشت: انبیا، ائمه معصومین(ع) و اولیاء خدا مورد آزمایش الهی قرار گرفته اند و به همین دلیل ما نیز مستثنی از این امر نخواهیم بود.

*توجه به امتحان الهی جنبه تربیتی دارد

آیت الله استادی با بیان اینکه توجه به حضور در امتحان الهی برای انسان جنبه تربیتی دارد، گفت: انسان از آغاز تا پایان روز، مورد امتحان های مختلف الهی قرار می گیرد و باید توجه داشته باشد که در آن ها سرافکنده نشود.

وی افزود: اگر فردی متوجه باشد که خداوند همواره در حال امتحان وی است هیچگاه  غافل نمی شود و تلاش می کند در آزمایش های الهی سربلند شود.

این عضو جامعه مدرسین تصریح کرد: مرحوم علامه طباطبایی(ره) تاکید می کنند اگر انسان ها مورد امتحان قرار نگیرند، هدف الهی محقق نمی شود، چرا که خداوند بشر را خلق کرده و هدایت آن ها را از طریق عقل، پیامبران و کتاب ملازم با امتحان قرار داده است تا مشاهده کند چه عملکردی از خود بر جای می گذارد.

آیت الله استادی با بیان اینکه جایگاه افرادی که برای دین سختی ها را متحمل می شوند همواره در حال ارتقا خواهد بود، افزود: حضرت ابراهیم(ع) مشکلات و سختی های بسیاری را تحمل کرد تا به جایگاه امامت و پیشوایی نائل شد.

*انسان همواره در حال امتحان قرار دارد

وی با اشاره به اینکه پیامبراکرم(ص) مورد آزمون های سخت الهی قرار گرفت، گفت: ایشان را بسیار اذیت و آزار دادند، اما در همه آزمون ها سربلند شدند و ارتقا پیدا کردند.

این عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان با تاکید بر اینکه اگر توجه داشته باشیم که همواره در حال امتحان هستیم از گناه کردن خودداری می کنیم، خاطرنشان کرد: فردی که متوجه باشد در حال امتحان الهی است هیچگاه دروغ نمی گوید و به نامحرم نگاه نمی کند.

انتهای پیام/313/33

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha