شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حضرت زهرا

حوزه/ معاون پژوهشی بنیاد فرهنگی امامت از برگزاری همایش « امامت در سیره و سخنان حضرت صدیقه طاهر(س)» در اسفندماه سال جاری خبر داد.

حجت الاسلام شانه چی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، اظهارداشت: به شهادت تاریخ، پس از رحلت رسول خدا(ص)  انحرافی در امت رخ داد که دینداریِ مردمان را تحت الشعاع خود قرار داد و موجب بازگشت آنان به جاهلیت گردید.

استاد حوزه علمیه قم افزود: این انحراف مشخصاً در مسئله امامت و جانشینی پیامبر(ص) ایجاد شد و تا امروز ادامه یافته است.

وی ادامه داد: پس از این رخداد، اولین شخصیتی که به تبیین و اثبات امامت الهی امیر مومنان علی(ع) مبادرت ورزید و در مقام دفاع از اساسی ترین اصل دین، یعنی امامت برآمد و نیز کمرِ همت به یاری امام زمان خود بست، حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا (س) بود.

حجت الاسلام شانه چی بیان داشت: فرمایشات و سیره آن حضرت در موضوع امامت، علیرغم تلاش های پژوهشی صورت گرفته، هنوز آنچنان که باید مورد بررسی قرار نگرفته و هنوز زوایای ناپیدای بسیاری پیش روی محققان و پژوهشگران است که می بایست مورد تدقیق قرار گیرد.

وی با اشاره به محورهای مقالات این همایش گفت: « تعریف، ماهیت و قلمرو امامت در کلام حضرت صدیقه طاهره (س)»، « اهمیت، ضرورت و جایگاه امامت از منظر حضرت صدیقه طاهره(س)» ، « شرایط امامت (علم، عصمت و نصب) در سخنان حضرت فاطمة الزهرا(س)»، « وظایف و شئون امام (علمی، اجتماعی، سیاسی و ... ) از دیدگاه حضرت صدیقه طاهره (س)»، « وظایف امت نسبت به امام (معرفت، اطاعت، تولّی، تبرّی و ...) با رویکرد به سیره و سخنان حضرت صدیقه طاهره (س)» از جمله محورهای مقالات مدنظر دبیرخانه همایش می باشند.

معاون پژوهشی بنیاد فرهنگی امامت به زمان بندی همایش نیز اشاره و افزود: پژوهشگران می بایست چکیده مقاله خود را تا پایان آبان ماه سال جاری به دبیرخانه همایش ارسال نمایند. نویسندگانِ چکیده مقالاتِ تایید شده، حداکثر تا نیمه دی ماه جهت ارسال اثر خود فرصت خواهند داشت. دو پیش همایش، در قالب نشست علمی، در روزهای پانزدهم و بیست و نهم بهمن ماه برگزار خواهد شد و در تاریخ ششم اسفندماه، همزمان با ایام فاطمیه، همایش اصلی برگزار می گردد.

حجت الاسلام شانه چی در بخش دیگری از گفت وگوی خود با بیان نکاتی ضروری اشاره کرد و اظهارداشت: «با توجه به گستردگی موضوعات مرتبط با حضرت صدیقه طاهره(س)، لازم است مقالات فقط در محورهای تعیین شده تنظیم گردد»، «مقالات باید مطابق با الگوهای علمی نگارش گردد»، «جهت سهولت و تسریع در ارزیابی، لازم است فهرست مطالب در ابتدای مقاله قرار گیرد»، « حجم مقاله حداکثر 15 صفحه ی 300 کلمه ای خواهد بود»، « مقاله می بایست با فرمتWORD  به دبیرخانه ارسال گردد» از جمله نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی ارائه مقاله در این همایش را دارای مزایا و امتیازات علمی توصیف کرد و گفت: «تمام مقالاتی که حد نصاب معیارهای علمی را داشته باشند به چاپ خواهد رسید»، «به مقالات برتر جوایز ارزنده ای تعلق خواهد گرفت»، «به نویسندگان مقالات برتر فرصت ارائه به صورت کنفرانس، در همایش اصلی، داده خواهد شد»، « برخی از مقالات منتخب در فصلنامه تخصصی امامت پژوهی به چاپ خواهد رسید»، «به نویسندگان مقالات، گواهی شرکت در همایش تخصصی اعطاء خواهد شد».

علاقه مندان می توانند جهت ارتباط با دبیرخانه این همایش از طریق تماس با شماره تلفن 37838691  - 025 ، داخلی 402  در وقت اداری و یا از طریق پست الکترونیکی معاونت پژوهش بنیاد فرهنگی امامت، به آدرس  pazhoohesh@emamat.ir    تعامل داشته باشند.

انتهای پیام   313/17

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha