شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت الله العظمی سبحانی

حوزه/ حضرت آیت الله سبحانی اظهارکردند: امروزه ترکیه در نخجوان دانشگاه می سازد، ولی متاسفانه هنوز نتوانسته ایم مسجدی را در این بخش اداره کنیم البته این مساله نباید باعث ناامیدی شود و باید از این مشکلات درس بگیریم و به بهترین شکل فعالیت کنیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت  آیت الله سبحانی امروز  در همایش «حوزه و عرصه بین الملل» که در مدرسه امام کاظم(ع) برگزارشد گفتند: مستشرقین در نوشته های خود سعی دارند، القا کنند که آیین اسلام، آیین اقلیمی بوده است و پیامبر اکرم(ص) برای جزیرة العرب مبعوث شده است.

این مرجع تقلید افزودند: اولین گام در این مسیر این است که باید ماهیت آیین اسلام تجزیه و تحلیل و تبیین شود و ثابت شود که مبانی دین برای همه اقالیم است و صرفا یک اقلیم را شامل نمی شود.

ایشان افزودند: آیه هایی که در ابتدای سوره حدید است، معارف منطقه مکه و مدینه نیست؛ بلکه تمام مردم کره زمین را شامل می شود؛ غیر از آن، معارف اخلاقی اسلام از جمله سوره حجرات که یک سوره اخلاقی است مطرح می شود که این مسایل همگی دربردارنده معارف جهانی است.

این مرجع تقلید بیان کردند:قوانینی که اسلام در زمینه طلاق و نکاح، مواریث و.... دارد طبیعت جهانی است که نباید آن را در عرصه اقلیمی خلاصه کرد؛ این همه قوانین و احکام و معارف هیچگاه محدود نیست و گستره ای جهانی دارد.

چیزی که مطابق فطرت است نمی تواند اقلیمی باشد

معظم له گفتند: علامه طباطبایی بیان می کنند که کل احکام اسلام، فطری است که خاستگاه آن فطرت و آفرینش انسان است؛ چیزی که مطابق فطرت است نمی تواند اقلیمی باشد و باید جهانی باشد؛ خطابات قرآنی نیز در این عرصه کاملا مشهود و مبین است؛ خداوند در قرآن پیامبر اکرم را مبعوث ناس می داند نه یک ناس خاص.

حضرت آیت الله سبحانی اظهارکردند: 216 مکتوب از پیامبر اکرم(ص) به ما رسیده است که تمام آنها بیانگر این مساله است که دین اسلام دینی جهانی است و ایشان هیچگاه فعالیت خود را در یک منطقه خاص محصور نکردند.

ایشان افزودند: حال که جهانی شدن دین تثبیت شد باید به این مساله برسیم که آیا برای پوشش این دین جهانی در سراسر جهان ظرفیتهای خود را فعال کرده ایم یا خیر؟ آیا مبلغانی برای پوشش تبلیغی کل دنیا تربیت کرده ایم یا خیر؟ یکی از مسایل بسیار مهم در این عرصه آن است که مبلغان را با محتوای غنی به کشورهای مختلف اعزام کنیم.

این مرجع تقلید بیان کردند: در حوزه باید اتاق های فکری ایجاد شود تا مبلغان با محتوای غنی به دنیا اعزام کنیم؛ چند سال پیش یکی از مسوولان ترکیه بیان می کرد که هم اکنون 5 هزار مبلغ ترکیه ای در خارج از کشور با خرج دولت این کشور فعال هستند و بودجه دینی این کشور نیز پس از بودجه وزارت داخلی بیشترین بودجه را به خود اختصاص داده است.

آیت الله العظمی بروجردی فعالیت در عرصه بین الملل را به روی حوزه گشودند

معظم له گفتند: یک طلبه قمی در سال 900 قمری، به یک کشور جنوب شرقی آسیا رفته است و مردم این کشور را مسلمان کرد؛ آیت الله العظمی بروجردی اولین مسجد را در آلمان ساختند و اولین مبلغ نیز حجت الاسلام محمدی بود که به این کشور اعزام شدند؛ ایشان این در را به روی حوزه های ما گشود؛ از سال 36 شمسی که ایشان اقدام به این اعزام کرده اند باید از خود بپرسیم که چه مقدار کار کرده ایم.

حضزت آیت الله سبحانی اظهارکردند: امروزه ترکیه در نخجوان دانشگاه می سازد، ولی متاسفانه هنوز نتوانسته ایم مسجدی را در این بخش اداره کنیم البته این مساله نباید باعث ناامیدی شود و باید از این مشکلات درس بگیریم و به بهترین شکل فعالیت کنیم.

ایشان افزودند: خوشبختانه معاونت بین الملل حوزه های علمیه فعالیت خوبی در این عرصه داشته است که باید این روند توسعه یاید؛ در این عرصه باید به شکلی فعالیت کنیم که از سلف صالح از جمله سید جمال الدین اسدآبادی درس گرفته و فعالیت علمی و تبلیغی خود را جهانی کنیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha