چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
دین اسلام

حوزه / مردم جامعه چیاپا در ایالت راجستان هند، بزرگداشت گرویدن اجدادشان به اسلام در ۶۶۳ سال پیش و روز چیاپا را جشن گرفتند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از timesofindia، روز شنبه مردم جامعه چیاپا در ایالت راجستان هند، بزرگداشت گرویدن اجدادشان به اسلام در 663 سال پیش و روز چیاپا را جشن گرفتند.

اقوام چیاپا در احمدآباد واقع در راجستان هند شاید تنها اجتماعی باشند که روز گرویدن اجدادشان به دین اسلام را اینگونه جشن می‌گیرند.

آن‌ها مردمی هستند که اصل و نسب گذشته خود را حتی پس از گرویدن به اسلام حفظ کرده‌اند. یاسین پیپادوالا، عضو کمیته جماعت سماست گفت: این بزرگداشت جشن پر از تشریفاتی نیست و مراسم در سالن اجتماعات و چندین مسجد در جمالپور برقرار خواهد بود. در این بزرگداشت اعضای جامعه پس از برگزاری نماز مغرب و عشاء، در مراکز اجتماعات، مساجد و خانه‌هایشان به قرائت قرآن مجید می‌پردازند.

گرویدن اقوام چیاپا به اسلام

خاطر نشان می شود چندین خانواده از این طیف در نزدیکی ناگور در راجستان زندگی می‌کنند و ثبت درخت خانوادگی اجتماعی اقوام چیپاها را به عهده دارند. آن‌ها این وظیفه را حتی پس از گرویدن افراد به دین اسلام و نقل مکان و مهاجرت آن‌ها به مکان‌های مختلف هندوستان مثل گجرات، مادها پرادش و ماهاراشترا نیز ادامه داده‌اند. طبق اسناد نوشته شده در کتب شان، گرویدن 14 طبقه مختلف این اقوام چون مولانی، دودا و بهاتی به دین اسلام در 16 آوریل 1353 انجام شده است. گرویدن نخستین گروه به دین اسلام روبروی سلطان فیروز شاه در دهلی اتفاق افتاده، زمانی که آن‌ها در نزدیکی ناگور کمپ برپا کرده بودند. یکی از نگهبانان‌ تیلاجی در این کمپ از اقوام چیاپا، چنان تحت تاثیر مسلمانان قرار گرفته بود که رهبران 13 گروه دیگر را به پذیرش اسلام متقاعد کرد.

کتب و اسناد مربوط به تاریخ اسلام آوردن چیاپا، بیش از 56 هزار صفحه دارد. نزدیک به 50 هزار تن از  اقوام چیاپا در احمدآباد زندگی می‌کنند و بیشترین گروه‌های آن‌ها در گتو جمالپور زندگی می‌کنند که نام دیگر این شهر چیاپاود می‌باشد.

راجستان

راجستان بزرگ‌ترین ایالت هندوستان است که به عنوان سرزمین پادشاهان شناخته شده و در گذشته راجپوتانا خوانده می‌شد. ایالت راجستان در شمال غربی هند واقع شده. در غرب آن پاکستان، در جنوب غربی آن گجرات، در جنوب شرقی آن مادیا پرادش، در شمال شرقی آن اوتار پرادش و هاریانا و در شمال آن پنجاب قرار دارد. مساحت راجستان ۳۴۲٬۲۳۹ کیلومتر مربع و مرکز آن شهر جایپور است. بیابان تار گستره پهناوری از این ایالت را پوشانده است. منطقه راجستان از ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد و پیش از آن مسکونی بوده‌است. قبایل بهیل و مینا را نخستین ساکنان این منطقه می‌دانند. آریائیان در حدود ۱۴۰۰ پیش از میلاد به راجستان آمدند و با پس راندن بومیان پیشین به سوی جنوب، برای همیشه در راجستان نشیمن گزیدند. پشتون‌ها، ترک‌ها، ایرانی‌ها و مغول‌ها نیز بعدها به منطقه آمدند و با مردمان آن آمیختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha