شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 403702
۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
کرامات حضرت فاطمه معصومه (س) در آینه اسناد

حوزه/ مسئول تدوین و نشر مرکز اسناد آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها گفت: طبق اسناد و مدارک نویافته، مرد لالی اهل تهران به نام کربلایی رحیم طهرانی در۷۶ سال پیش در حرم مطهر کریمه اهل بیت شفا یافته است.

حجت الاسلام محمدباقر مشکاتی در گفت و گو با خبرگزاری «حوزه»، در اشاره به مبانی کرامات، مقامات و فضائل کریمه اهل بیت علیهم السلام گفت: انسان مي تواند در پرتو بندگي خالص، به چنان مقاماتي برسد كه مظهر صفات جمال و جلال خدا گردد؛ عبوديت انسان را به قدري به خدا نزديك مي كند كه مظهر صفات خداوند مي شود و به اذن پروردگار مي تواند در جهان تكوين تصرف نمايد، كارهاي معجزه آسا كند و كرامت و امور خارق العاده از او سر زند.
وی افزود: بسیاری از انبیا و رسولان الهی و ائمه معصومین علیهم السلام در مراتب عالی معنا و مقام بودند. نمونه معروف قرآنی؛ حضرت عيسي عليه السلام داراي چنین مقامی بود؛ يعني مي توانسته در جهان خلقت تصرف نمايد. آن حضرت به اذن خداوند با دميدن به مجسمه گلي پرنده، آن را زنده كرد و به پرواز در آورد. نيز به كور مادرزاد، بينايي بخشيد و بيماری بي درمان را درمان نمود و مردگان را زنده كرد (سوره آل عمران: آيه 49) .
مسئول تدوین و نشر مرکز اسناد آستان مقدس  ادامه داد: حضرت معصومه عليها السلام، نيز از جمله اين افراد است كه بر اثر كمال عبوديت و عرفان و دست يابي به مقامات عالي معنوي، به مرحله اي رسيد كه داراي كرامت شد و مي تواند از مقام ولايت خود استفاده كند و كارهاي معجزه آسا و خارق العاده انجام دهد و اين همان معناي كرامت است.
وی با بیان این که این مقام اختصاص به زمان حیاتش ندارد و پس از وفاتش نیز همواره در طول تاریخ جاری و ساری بوده و درياي كرمشان، خاص و عام نمي شناسد، تصریح کرد: از بزرگاني مانند "ملاصدرا"  گرفته تا آن مسلمان عاشقي كه از دور افتاده ترين كشور اسلامي به شوق زيارت و به اميد عنايت، قدم در حريم حرمش مي نهد، همگي از اين زلال ناب بهره مي جويند و مورد لطف و عنايت كريمانه حضرت واقع مي شوند، مبالغه نیست که بگوییم که این بزرگوار همچون اجداد طاهرینش دائم الاحسان و دائم الاکرام است.
حجت الاسلام مشکاتی در تشریح و تبیین ماجرای شفایافتگی کربلای رحیم طهرانی  در حرم مطهر فاطمه معصومه عیلهاالسلام اظهار داشت: از جمله این حوادث مبارک،  شفایافتن "کربلایی رحیم طهرانی" فرزند مشهدی رمضان، ساکن تهران، در دوم ماه رمضان 1349ق. (اول بهمن1309ش) بود. وی پس از یک خواب پریشانی که می بیند، دچار تب و لرز می گردد و در پی آن از زبان لال و الکن می شود. وی پس از ناامیدی از درمان بیماریش توسط پزشکان، بعد از گذشت حدود بیست روز عزم شهر مقدس قم می کند و به قصد توسل و شفاگرفتن به آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها مشرف می شود.
وی اضافه کرد: کربلایی رحیم پس از سه روز اقامت در قهوه خانه ای در قم، از ساعت 12روز 25 بهمن ماه 1309 شمسی، (25 ماه رمضان) به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها تشرف یافته و بیتوته می کند. وی برای شفاخواهی از محضر نورانی کریمه اهل بیت سلام الله علیها شال خود را به ضریح حضرت بسته و دخیل می شود و بنا به گفته خودش (سند2) حدود ساعت 4 صبح، در عالم رویا از طرف حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها امر صادر می شود که برخیز که زبانت باز است، از خواب برخواسته و زبان به نطق می گشاید.
مسئول تدوین و نشر مرکز اسناد آستان مقدس با بیان این که بدین ترتیب در بارگاه نورانی دختر موسی بن جعفرعلیهما السلام به عنایت بانوی کرامت از عارضه لالی شفا می یابد، خاطرنشان کرد:  یکی از صاحب منصبان حرم کریمه اهل بیت(س) همان روز با «شفایافته» جلسه مصاحبه ترتیب داده و اطلاعات لازم و شرح ماوقع را از زبان نامبرده ثبت و ضبط نموده و صورت‌جلسه می کند. (سند1) و مدیر دفتر آستانه (سید مصطفی فاطمی معروف  به حاج مدیر)  نامه ای به شماره 125 و به تاریخ 26 بهمن ماه این صورت جلسه مصاحبه را ضمیمه نامه خود کرده و به محضر تولیت آستان مقدس فاطمی (میرزا محمدباقر متولی باشی) تقدیم می کند.
این پژوهشگر اسناد درباره ثبت و ضبط کرامات در آستان فاطمی گفت: طبق اطلاعات درون متنی همین اسناد  و مدارک مشابه در گذشته درباره کرامات خارق العاده رویداده در حرم شریف حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به مشاهده حاضران از خادمان و زائران اکتفا نمی شد بلکه از سوی صاحب منصبان و خادمان بررسی ها و تحقیقاتی نیز پیرامون صحت و سقم ادعای افراد شفایافته انجام می گرفت. با "شفایافتگان" در محل مناسبی (کشیک خانه) جلسه مصاحبه ای ترتیب داده می شد و در قالب سوال و جواب از شفایافته و همراهان، صورت جلسه ای تنظیم و ثبت می گردید.
حجت الاسلام مشکاتی افزود: از داده های این اسناد و مدارک دیگر، روشن است که دستکم از حدود دهه30 شمسی از شفایافتگان و حتی همراهان آنها عکس برداری می شد. وجود دفتر مخصوصی برای ثبت کرامات حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام در قبل انقلاب اسلامی قطعی است. در دوره های تولیتی پس از انقلاب اسلامی نیز این رویکرد و اهتمام وجود داشته و "دفتر ثبت کرامات حضرت معصومه علیهالسلام" منظور شده است.
وی خاطر نشان کردند: گونه شناسی كرامات و شفابخشي هاي ظاهر شده از ید نورانی بانوی کرامت سلام الله علیها تفاوتی با كرامات ائمه اطهار عليهم السلام  نشان نمی دهد؛ با اندک نگاهی به نوع کرامات و شفایافته های محضر مبارک حضرت معصومه علیهاالسلام می توان به این مطلب پی برد؛ شفای بیماران لاعلاج، بينايي بخشي به كور مادرزاد، شفاي مريض سرطاني و مانندآن حتي شفاي فلج مادرزاد و هزاران كرامت و رفع حوائج مادی و معنوی مردم مشتاق به واسطه توسل به اين زاده باب الحوائج، امتداد آن دم مسیحایی و ولایی است و نشان از مقام شفاعت، شان ولایی و جایگاه والای آن حضرت در پیشگاه الهی دارد که در زیارت نامه اش عرضه می داریم: «یافاطمه اشفعی لی فی الجنه؛ فان لک عندالله شان من الشان» ؛ ای فاطمه بهشت را برای من شفاعت کن که تو را نزد خداوند شان و منزلتی والاست.
سلام بر تو اي كريمه اهل بيت عليهم السلام! آستان قدس تو منشأ هزاران كرامت و عنايت ربّاني بوده است. چه قلب‌هاي نا اميدي كه سرشار از اميد به فضل كرم الهي، و چه دست‌هاي تهي كه لبریز از رحمت ربوبي، و چه انسان‌هاي بريده از همه جا كه دل بسته به کرامت و شفاعت تو گشته اند. سلام بر تو ای فاطمه معصومه، ای که حرم نورانی ات تجلی‎گاه فاطمه زهرا گشته است... ما همگی تشنه‌کام کوثرکرامت تو هستیم، اشفعی لنا فی الجنه.

انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha