پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
تصاویر/ اختتامیه سومین همایش ملی فضای مجازی پاک ـ حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری

حوزه/ معاون قوه قضائیه با بیان اینکه باید شبکه ملی راه اندازی کنیم، گفت: این مسئله نشان دهنده ناکارآمدی و ناتوانی برخی مدیران ارتباط است که تاکنون نتوانستند شبکه اطلاعات بومی ایجاد کنند تا مردم از آن استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری صبح امروز در مراسم اختتامیه نخستین نمایشگاه و سومین همایش ملی فضای مجازی پاک که در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: غفلت ده سال در سرمایه گذاری فضای مجازی موجب عقب ماندگی ناخواسته در این حوزه شد و این این مسئله امروز گریبان ما را گرفته است.

معاون قوه قضائیه افزود: ما دچار کمبود سرمایه گذاری در این زمینه هستیم و متولیان امر کوتاهی های بزرگی کردند که نتوانستیم در حوزه ارتباطات سرمایه گذاری لازم داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با اشاره به اینکه فضای مجازی امر پیچیده ای است و رفع مشکلات آن ساده نیست، گفت: فضای مجازی نیازمند سرمایه گذاری دراز مدت در عرصه فناوری و تکنولوژی است.  

وی با بیان اینکه دو رویکرد بسیار متفاوت در بازیگران صحنه فضای مجازی وجود دارد و این یک چالش در عرصه تصمیم گیری است، تصریح کرد: گروهی از مسئولان قائل به حقوق شهروندی و فضای باز اطلاعات هستند و قانون در رابطه با حقوق شهروندی می نویسند در حالی که بخش دیگری از مسئولان می گویند دسترسی به فضای مجازی محدود و فیلتر شود.

وی با بیان اینکه هر دو رویکرد، نمایندگان شاخصی در کشور دارند، ابراز داشت: البته هیچکدام قائل به باز بودن صفحات مستهجن و دزدی سرمایه ها و اطلاعات کشور نیستند اما وقتی در مرحله عملیات و اقدام در این حوزه می رسد دو دیدگاه باز و محدود وجود دارد.  

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: تعارضات دو نگاه باز و محدود مسئولان مانع شده تا اقدامات مناسبی در این جهت داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با اشاره به اینکه شرایط فعلی ما به گونه ای است که این دو رویکرد مسئولان به تعارض رسیده است، تصریح کرد: اگر پنج اقدام موثر در فضای مجازی انجام دهیم، این امکان فراهم می شود که نقطه تعارض دو دیدگاه را کمی تغییر دهیم.

*مدیریتVPN در کشور باید شکل بگیرد

وی با اشاره به اینکه نخستین اقدامی که باید شکل بگیرد مدیریت VPNدر کشور است، افزود: هر موضوعی که در کشور فیلتر و ممنوع است، با فیلترشکن می توان آن را دور زد؛ حتی تبلیغات زیادی در فضای مجازی برای دانلود و فروش فیلترشکن می شود.

*برخی شبکه ها فقط در ظاهر فیلتر هستند!

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در ظاهر فیس بوک و توئیتر فیلتر هستند اما همه هم به آن دسترسی دارند و در آن حضور دارند!، گفت: بانک ها و سفارتخانه ها و برخی مراکز نیازمند VPNهستند و باید یک نهادی وجود داشته باشد تا vpn مدیریت شده به مراکز و اشخاصی که نیازمند این مسئله هستند، ارائه دهد.

وی تصریح کرد: نباید این گونه باشد که VPNدر اختیار بچه چهارده ساله باشد زیرا با فیلترشکن به هر موضوع نامناسبی هم که بخواهند دسترسی خواهند داشت و این موضوع یک خطری است که به آن توجه نمی شود.

*احراز هویت لازمه ورود به فضای مجازی باشد

معاون قوه قضائیه راهکار دوم را احراز هویت دانست و افزود: کسی که وارد صحنه فضای مجازی می شود باید مجوز داشته باشد؛ اگر کسی مجوز ندارد، نباید وارد فضای مجازی شود، همان گونه که اگر کسی گواهینامه نداشته باشد، مجوز رانندگی ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با اشاره به اینکه یکی از خطای راهبردی مملکت این بود که چهار میلیون سیم کارت ناشناخته در کشور وجود داشت، گفت: تا همین اواخر چهار میلیون سیم کارت ناشناخته داشتیم و احراز هویت انجام نشده بود. 

وی تصریح کرد: احراز هویت در مرحله اول از طریق سیم کارت و در مرحله دوم باید از طریق کدگوشی انجام بگیرد و سپس به طور دقیق مشخصات دریافت کننده پهنای باند و خط پرسرعت ثبت شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به احراز هویت برای دریافت خدمت، گفت: این اقدام در سه مرحله انجام می شود و در حال حاضر در قوه قضائیه اجرایی شده است.  

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با بیان اینکه کشورهای بزرگ و پیشرفته به افراد ناشناخته اینترنت ارائه نمی دهند، گفت: اگر افراد شناسایی شده باشند، اینترنت نیازمند بسته شدن نمی شود. 

وی با بیان اینکه باید قابلیت جمع آوری ادله الکترونیک محکمه پسند در فضای مجازی وجود داشته باشد، گفت: با عملیات پلیسی به خوبی میتوان متوجه اقدامات انجام شده در فضای مجازی شد؛ مراکز امنیتی علاقه مند هستند، تا فضا باز باشد و به خوبی رصد می کنند و سر بزنگاه اقدام خلاف، گریبان مجرمان را می گیرند. 

*چرا اطلاعات شخصی و خانوادگی مردم باید در بستر تلگرام قرار گیرد

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی بر لزوم توسعه دانش بومی تاکید کرد و گفت: ما باید پست الکترونیکی ملی، موتور جست وجوی ملی و شبکه اجتماعی ملی داشته باشیم و چرا اطلاعات ما باید به تلگرام برود.

*عدم راه اندازی شبکه اطلاعات بومی نشان دهنده ناکارآمدی مسئولان است

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با بیان اینکه تعدادی از کشورها نظیر کره، برزیل و روسیه شبکه ملی دارند و ما هم باید شبکه ملی خودمان را راه اندازی کنیم، گفت: نباید این گونه باشد فردی در انگلیس سرور بگذارد و برای ما شبکه ایجاد کند و اطلاعات خانواده مردم را داشته باشد؛ این مسئله نشان دهنده ناکارآمدی و ناتوانی مدیران ارتباط است که تاکنون نتوانستند شبکه اطلاعات بومی ایجاد کنند تا مردم از آن استفاده کنند.

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: ما نمی گوییم شبکه اینترنت تعطیل شود بلکه باید در کنار آن، شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در کنار تلگرام باید اپلیکشن هایی داشته باشیم که مثل آن کار کند، گفت: برای ایجاد اپلیکشنی شبیه تلگرام نیازمند زمان و سرمایه است.

معاون قوه قضائیه با اشاره به اینکه فعلا در بحث مدیریت شبکه خارجی دست ما خالی است، گفت: تعاملی میان وزارت ارتباطات با تلگرام شکل گرفته که آدرس صفحات مستهجن را می دهند و مسدود می کنند؛ اما همه کانال ها را بر نمی دارند، مثلا منافقان فعالیت می کنند، آنها می گویند فعالیت سیاسی است به رغم اینکه برای ما اهمیت حاکمیتی دارد.

*سرورهای شبکه پیامرسان باید به داخل کشور منتقل شود

حجت الاسلام والمسلمین شهریاری با بیان اینکه انتقال سرورها باید به داخل کشور انجام شود، گفت: نباید اطلاعات مردم و خانواده ایرانی در اختیار اسرائیل و انگلیس و اجنبی باشد؛ این بی لیاقتی و بی کفایتی متولیان امر است که طی بیست سال نتوانستند این کار را انجام دهند. 

وی افزود: تنها اهرم فشار ما این است که به خدمات دهندگان این شبکه ها و اپلیکشن ها می گوییم اگر به موارد درخواستی ما گوش ندهید، شما را مسدود می کنیم.

*فضای مجازی مرکزیت حاکمیت را نشانه گرفته است

وی با بیان اینکه اگر پنج راهکار ذکر شده را انجام ندهیم، هیچ جاره ای جز بستن فضای مجازی وجود ندارد، گفت: فضای مجازی در حال حاضر به طور مستقیم مرکزیت حاکمیت ما را نشانه رفته است.

معاون قوه قضائیه افزود: اکنون چون پنج راه مذکور را نرفتیم، مجبور هستیم وقتی حاکمیت ما صدمه می خورد فضای مجازی را ببندیم و در مقابل آن تعدادی از افراد معترض می شوند و می گویند حقوق شهروندی چه می شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی مسئولان عزم ملی ندارند؛ ما با زحمت توانستیم هزار میلیارد برای محتوا و ارتباطات اعتبار اختصاص بدهند اما یک ریال هم پول نداده اند.

انتهای پیام/313/33

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha