پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
تصاویر/ اختتامیه سومین همایش ملی فضای مجازی پاک ـ رسول جلیلی

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه تکلیف پیام رسان تلگرام در ضربه زدن به عرصه فرهنگ باید مشخص شود، گفت: نظام باید این مسئله را حل کند؛ گرچه این موضوع به دلایلی عقب افتاده اما با برگزاری انتخابات در ابتدای سال ۱۳۹۶، هیچ عذری برای عدم تصمیم گیری در این مسئله وجود نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» رسول جلیلی پیش از ظهر امروز در مراسم اختتامیه نخستین نمایشگاه و سومین همایش ملی فضای مجازی پاک که در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، با گرامیداشت سالروز صدور حکم مقام معظم رهبری در تشکیل شورای عالی فضای مجازی، اظهار داشت: همگان به اهمیت فضای مجازی آگاه هستند و ابعاد و مولفه های فضای مجازی از حوزه فناوری تا فرهنگ و امنیت را شامل می شود.

وی با بیان اینکه امروز بحث محتوای فضای مجازی موجب نگرانی شده است، تصریح کرد: برخی از کشورها آمادگی حضور در فضای داشتند ولی وضعیت ما متفاوت بود.

عضو شورای عالی فضای مجازی افزود: توسعه فضای مجازی در کشور صاحب و دغدغه مند دارد و همین مسئله می تواند زمینه ساز تخصیص بودجه شود تا توسعه فضای مجازی در قالب فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه های پنج ساله پیش بینی شود.

جلیلی با بیان اینکه سودآوری مستقیمی در فضای مجازی برای عرضه کنندگان محتوا وجود ندارد، گفت: تاکنون این گونه نبوده که بخش خصوصی با عرضه محتوا بتواند چرخه اقتصادی داشته باشد؛ در عرصه بین الملل هم تلاش کردند محتوایی با اقتصاد خودگردان تولید کنند.   

وی افزود: توفیقات ما در عرصه محتوا کم بوده و عرضه محتوا مظلوم واقع شده است.

موسس جمعیت توسعه گران فضای مجازی پاک با بیان اینکه در حوزه پالایش، ناسزای پالایش برای ما و عمل آن برای ناسزاگویان است، اظهار داشت: کسانی که ما را تحریم پالایش می کنند، خودشان در برخی حوزه ها؛ پالایش قوی تری از ما دارند؛ یکی از بندهای تحریمی ما، فناوری پالایش است.

جلیلی با اشاره به اینکه "جمعیت توسعه گران فضای مجازی" نهادی غیرسیاسی و غیردولتی است، گفت: تشکیل این جمعیت از شهریور سال 1393 وقتی که نسل های جدید پهنای باند و ارتباطی نسل سوم و چهارم مطرح شد، به ذهن تعدادی از دغدغه مندان رسید و در سال 1394 در وزارت کشور تایید شد.

وی افزود: صیانت از ارزش های فرهنگی و هنجارهای اجتماعی، آگاهی رسانی و آموزش کاربری صحیح فضای مجازی، حفظ، تحکیم و صیانت از بنیاد خانواده در فضای مجازی، ارائه الگوی اسلامی ایرانی روابط فردی و اجتماعی در فضای مجازی، راهکارهای اقتصادی و کسب و کار حلال در فضای مجازی و ترویج فرهنگ سلامت مدارس و خانواده ها در فضای مجازی بخشی از مهم ترین اهداف "جمعیت توسعه گران فضای مجازی" است.

عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: نخستین و دومین همایش ملی فضای مجازی پاک در دانشگاه های صنعتی شریف و شهید بهشتی برگزار شد و چهارمین همایش در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

جلیلی با بیان اینکه انتشار نشریات تخصصی ترویجی در حوزه فضای مجازی پاک از دیگر فعالیت های "جمعیت توسعه گران فضای مجازی" به شمار می رود، گفت: عضوگیری، توسعه فعالیت ها و تلاش برای برگزاری نخستین مجمع "جمعیت توسعه گران فضای مجازی" از برنامه های سال آینده خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به پیشنهادات "جمعیت توسعه گران فضای مجازی" مبنی بر تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، گفت: طی سه سال اخیر بسیاری از دغدغه مندان از حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی ابراز نارضایتی می کنند و شاید ما جزء کشورهایی هستیم که از لحاظ رتبه بندی دغدغه بندی، متوسط به پایین هستیم.

وی افزود: کشوری که لائیک قلمداد می شود، نسبت به این حوزه حساسیت بیشتری برای ورود کودکان و نوجوانان در فضای مجازی دارد.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه پیام رسان خارجی تلگرام به جان مدارس افتاده و نگران کننده شده است، گفت: پیام رسان های خارجی به دغدغه بسیاری از معلمان و مدیران و مدارس تبدیل شده است و باید در شورای عالی فضای مجازی پیگیری شود.

جلیلی با بیان اینکه تکلیف پیام رسان تلگرام در ضربه زدن به عرصه فرهنگ باید مشخص شود، گفت: حضرت آیت الله مکارم نسبت به این مسئله دغدغه مندی زیادی دارند و نظام باید این مسئله را حل کند؛ گرچه این موضوع به دلایلی عقب افتاده اما با برگزاری انتخابات در ابتدای سال 1396، هیچ عذری برای عدم تصمیم گیری در این مسئله وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام/313/33

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha