شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
رئیسعلی دلواری

حوزه/ شهید رئیسعلی دلواری، قهرمان مبارزه با استعمار انگلیس، دلیری است از تبار دلیران تنگستان که در خط و راهی که علمای دین ترسیم کردند، گام برداشت و اجر عظیم جهاد خود را با شهادت در راه خدا به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، مگر می شود نام دلوار و رییسعلی آن را شنید و بر دلیری و یارانش درود نفرست که این گونه از غیرتمندان این مرز و بوم دلبری کرده و معنای رشادت را به وسعت دشت های جنوب و کرانه خلیج همیشه فارس توسعه داده اند.

103 سال پیش بود که حماسه دلیران تنگستان شُهره عام و خاص شد وقتی چنین غیرتمندانه در برابر همه ی هیمنه و توان نظامی روباه پیر ایستادند و بدین سان عنوان قهرمان مبارزه با استعمار انگلیس را برای همیشه مال خود کردند و به راستی که دلوار چه نام بامسمایی است وقتی که گفته اند به معنای "دلاور" است و گاه نیز" دلبار" می خوانندش.

بندر کوچکی در 50 کیلومتری شهر بوشهر که وقتی در سال 90 به همراه جمعی از دوستان رسانه ای خبرگزاری حوزه برای تهیه گزارش های خبری و مصاحبه به این استان و این شهر کوچک سفری داشتیم، به وضوح در خانه و کاشانه رییسعلی می شد روح حماسه را به نظاره نشست و از غیرت و بصیرت این مرد بر خود بالید که با چنین کسی هموطن هستیم.

سال 1914 میلادی مصادف با 1333 هجری قمری نام رئیسعلی و دلوار آن زمان حدوداً 700 نفره در مقابله با قشون کشی انگلیسی ها برای همیشه در تاریخ ایران ماندگار شد؛ پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 ق، نیروهای انگلیسی قصد تصرف دلوار را می‏ کنند. محلی که پیش از آن، چند بار سربازان انگلیسی به آنجا یورش برده و هر بار طعم تلخ شکست را چشیده بودند. رییسعلی همراه با یاران خود، علیه اشغالگران وارد نبرد شده و نیروهای متجاوز را که به گفته منابع تاریخی در حدود پنج هزار نفر بودند، تار و مار می ‏کند.

قیام مردم تنگستان البته در مجموع هفت سال به طول می انجامد و در این بین دلاورمردان همرزم رییسعلی موفق به دفاع از بوشهر، دشتستان و تنگستان شده و در عین حال مانع از نفوذ نیروهای بیگانه به درون سرزمین ایران می شوند.

هر چند که چندی بعد به دلیل خیانت برخی از اهالی منطقه ، رییسعلی مظلومانه به شهادت می رسد، اما نام و یاد او که مزارش در وادی السلام نجف اشرف قرار دارد، برای همیشه مایه فخر و مباهات هر ایرانی و هر حق طلب آزادی خواهی است.

از این نکته نیز نباید غافل شد که وقتی رئیسعلی متوجه حضور انگلیسی‌ها در بوشهر می‌شود بلافاصله با علمای دینی به شور و مشورت می پردازد و کسب تکلیف می‌کند؛ اشاره به این نکته از آن روست که بدانیم هر حرکتی که حمایت و تایید علمای دین را با خود به همراه داشته جاودانه بوده و هر چند با شکست ظاهری اما در حقیقت موفقیت و نصرت الهی را موجب شده است.

به همین خاطر است که مقام معظم رهبری سال 88 و در دیدار اعضای ستاد کنگره شهید رئیسعلی دلواری می فرمایند: "...حرکت این ها -رئیس علی دلواری- رسوخ روح دینی مجاهدت بر انگلیس را در ملت ما نشان می دهد... این جوان مبارز، با آن روحیه دینی خود، وارد میدان می شود و مبارزه می کند و افراد دورش جمع می شوند. البته او شروع کننده نبوده و جز برجسته های این جریان بوده، شروع کننده همان علما هستند..."

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha