جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
مسلمانان میانمار

حوزه/ می توان گفت دولت میانمار برای سرکوب روهینگیایی ها همیشه خودش به صحنه نمی‌آید، بلکه گاهی مسلمانان را مورد سوء استفاده قرار می‌دهد تا آنها با دست خودشان همدیگر را به قتل برسانند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، جنایت هایی هولناک دولت میانمار علیه مسلمانان و کشتار و آواره ساختن این مسلمانان باعث ظهور پرسش های زیادی درباره انگیزه این کشتارهای وحشیانه و همچنین تاریخ حضور مسلمانان در میانمار و پیشینه آنها در این کشور شده است. در این زمینه جمعی از کارشناسان اهل میانمار با استناد به کتبی که درباره تاریخ مسلمانان در میانمار نگاشته شده به معرفی تاریخ حضور مسلمانان در میانمار و تحلیل جنایت های صورت گرفته در این کشور پرداختند. خبرگزاری حوزه جهت آشنایی بیشتر مخاطبان خود با این مساله روز اسلامی این نوشتار را منتشر می کند:

احزاب مهم راخین و سوء استفاده دولت از آنها

در دو شهر بودی تان و ماوتاوا حزب هایی به وجود آمده که یک حزب به نام حزب عبدالحکیم و یک حزب به نام عطاءالله ابن جنونی می باشد.

1. حزب عبدالحکیم از طرف نظامی های دولت پرورانده شده و نظامی های دولت میانمار به آنها اسلحه می دهند و حمایت می کنند. آنها مانند داعشی ها عمل می کنند و به روهینگیایی های خودشان هم رحم نمی کنند و هرچه ارتش امر می کند انجام می دهند. آنها بیشتر در زمینه های قاچاق هروئین و اسلحه به بنگلادش و تایلند فعال هستند.

2. حزب دیگر اسلامی راخین، حزب عطاءالله: (ARSA) arakan salvation army است که همان گروه رستگاری است که خود را مجاهدین می خوانند. این حزب را عربستان سعودی حمایت می کند. رئیس این گروه که در عربستان متولد شده و در پاکستان بزرگ شده بعد از دیدن آموزش نظامی در پاکستان این گروه را در کوهستان های راخین تشکیل داد.

این گروه با شعار استقلال طلبی مسلمانان، برخی جوانان مسلمان را ترغیب کرد که به آنها ملحق شوند و افراد گروه مسلح شده و با ارتش می جنگیدند.

ارتش میانمار قبل از این قضایا برای سرکوب ARSA از حزب عبدالحکیم استفاده می‌کرد.

این دو حزب را ارتش میانمار به جان هم انداخت و در واقع می توان گفت دولت میانمار برای سرکوب روهینگیایی ها همیشه خودش به صحنه نمی‌آید، بلکه گاهی مسلمانان را مورد سوء استفاده قرار می‌دهد تا آنها با دست خودشان همدیگر را به قتل برسانند.

علاوه بر این در راخین گروه استقلال طلب مسلحی به نام AA وجود دارد که یک گروه نظامی است. اینها با دولت قبلی نظامیان برای استقلال راخین می جنگیدند ولی بعدها با دولت صلح کردند.

در سال 2012 از طرف و با تحریک دولت، بین بودایی های این منطقه و روهینگیایی ها جنگی راه انداختند.

قبل از سال 2012 مسئله خاصی در میانشان نبود و احیانا دعوا و منازعه به صورت موردی در مناطق خاصی رخ می داد اما از این سال به بعد شرایط زندگی روهینگیاها خیلی سخت تر شد.

بهانه جنایت های چند سال اخیر

شروع درگیری های اخیر از سال 2012 بود و در سال 2015 شعله ور گردید.

به بهانه ای ساختگی که یک مرد مسلمان یک زن بودایی را مورد تعرض قرار داده است؛ ده نفر از مسلمانانی که از استان راخین به شهر یانگون برمی گشتند، توسط افراد بودایی که از طرف دولت تحریک و اعزام شده بودند در منطقه تان گون دستگیر و بیرحمانه کشته شدند.

با خاطر این قضیه ساختگی جان ده مسلمان را گرفتند و شرایط روز به روز سخت تر شد و کم کم این قضیه را بزرگ کردند و در راخین مناطق و روستاهای مسلمان نشین را ویران کرده و خانه های آنها را آتش زدند و مسلمان ها را به قتل رساندند.

به خاطر این، مسلمانان خانه های خود را از دست داده و تا به حال در اردوگاه ها به سر می‌برند و نتوانستند به خانه های خود بازگردند. بعضی خانه ها نیز که سوزانده نشده بود، توسط بودایی های راخین غارت شد.

در سال 2013 بار دیگر در شهر "می تی لا" یک بهانه علیه مسلمانان ساختند و توطئه دیگری به راه انداختند. در آنجا هم مانند راخین دست به قتل مسلمانان و غارت اموال و آتش زدن خانه هایشان زدند. حتی شرایط بدتر و سخت تر شد و مسلمانان را زنده زنده می سوزاندند. در آن شهر هم مسلمانان، کودکان و نوزادان خود را از دست دادند و کودکان نیز پدر و مادر خود را از دست دادند و خانه های آنها تخریب شد.

در همان سال در شهر "یانگون" در منطقه تا کی تا به بهانه دیگر، مغازه های مسلمانان را ویران کردند و اموالشان را ربودند.

در شهر "لاشو" هم میان مسلمانان و بودایی ها آتش جنگ به راه انداختند.

پس از آن در شهر "ماندلی" مانگ های بودایی به خاطر مسئله کوچکی علیه مسلمانان تظاهرات کردند و یک مسلمان بی گناه که نماز صبح خوانده بود را در حال بازگشت از مسجد کشتند.

بار دیگر در روز 26/8/2017 پنجم شهریور امسال کشتن و ویران ساختن خانه های مسلمانان در شمال راخین را در سه منطقه شروع کردند.

اتفاقات اخیر

در چند هفته اخیر، حزب ARSA (وابسته به عربستان) به پادگان های نظامی دولت حمله کردند و حدود 30 پادگان را از بین بردند و تعدادی از نظامی ها و پلیس را کشتند به این بهانه از طرف دولت هم مجوز اعلان جنگ با آنها را دادند و این گروه را گروه تروریستی به حساب آوردند.

نظامی ها به این منطقه آمدند و به روستاهای مسلمانان وارد شدند و جوانانی را به جرم ارتباط با این گروه اسیر نمودند و در هرجایی که دختری یا زنی پیدا می شد، مقابل چشم پدر یا شوهرش به او تجازو می کردند.

بعد از آن شروع به سوزاندن خانه های مسلمانان کردند و تا به حال در سه منطقه یعنی در منطقه "یتی تان" کل 24 روستای مسلمان نشین را آتش زدند و 4170 خانه ویران شده و 380 مسلمان کشته شده اند.

در منطقه "بودی تان" 22 روستا را آتش زدند و 580 خانه را تخریب و 553 نفر را به قتل رساندند.

در منطقه "ماوتو" 70 روستا را آتش زدند و 9070 خانه را ویران و 718 نفر را کشتند.

این آمار دقیقی است که ما اکنون در دست داریم.

در حال حاضر در این سه منطقه هیچ روستایی نماینده است و همه خانه ها با خاک یکسان شده اند و اهالی مسلمان این روستاها به هرسویی که برایشان راه نجات باشد فرار کرده اند و اکثر آنها به بنگلادش فرار کرده و به آنجا پناه می برند.

در قضیه آتش زدن نظامی ها خانه های مسلمانان را یا خودشان می سوزانند و یا افرادی را با روهینگیایی ها شبیه کرده و به دست آنها این کار را انجام می دادند.

دولت میانمار مردان و زنان هندو را به عنوان مسلمان با پوشاندن روسری و کلاه مسلمانان شبیه سازی کردند و دستور دادند که خانه های مسلمانان را آتش بزنند و از آنها عکس می گرفتند و در فیس بوک منتشر می کردند و می گفتند مسلمانان خانه های خودشان را آتش می زنند.

با بررسی این عکس ها معلوم شد عاملان این آتش سوری مسلمان نبوده اند و فقط یک شبیه سازی بوده است. علاوه بر این عکس هایی هم از طرف مسلمانان پخش شده که خود نظامی ها و بودایی های افراطی راخین دست به این کار زده اند.

در این سه منطقه که در شمال راخین واقع هستند، فقط در روستاها این اتفاق می افتد و در شهر هیچ مشکل خاصی وجود ندارد، چون اکثر روهنجاها در روستاها زندگی می کنند و مثلا در شهر یتی تان در مرکز شهر اکثریت جمعیت بودایی ها هستند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha