چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
تصاویر/ همایش صیانت از نهاد مقدس روحانیت-۲

حوزه/ رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران با اشاره به سه جریان «سنتی»، «نواندیش التقاطی»، «نواندیش اجتهادی» در حوزه، ابراز داشت: تمام دغدغه های جریان سنتی در عرصه فکر در نظام روحانیت، دغدغه سنت های گذشته بوده و به مباحث جدید توجهی ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه پیش از ظهر امروز در همایش صیانت از نهاد مقدس روحانیت که در سالن همایش مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: روحانیت به معنای منطقی آن به نظام عالمان اسلام که از منابع اسلامی برای حل مسائل شرعی استفاده می کنند، گفته می شود.

وی با اشاره به سه جریان «سنتی»، «نواندیش التقاطی»، «نواندیش اجتهادی» در حوزه، ابراز داشت: تمام دغدغه های جریان سنتی در عرصه فکر در نظام روحانیت، دغدغه سنت های گذشته بوده و به مباحث جدید توجهی ندارد.

رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران خاطرنشان ساخت: جریان نواندیش التقاطی وقتی با مسائل جدید مواجه می شود، از میراث حوزوی برای توجیه آن استفاده می کند؛ اما جریان نواندیش اجتهادی اینگونه نیست؛ این جریان نه همانند جریان سنتی نسبت به مقوله های جدید بی توجه است؛ نه مثل نواندیش التقاطی، منفعل عمل می کند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: نواندیش اجتهادی مرحوم آیت الله العظمی شاه آبادی است که با روش اجتهادی مسئله زمان خود را شناخت و شرکت های مخمس تأسیس کرد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه بیان داشت: جریان نواندیشی اجتهادی آن است که امام راحل نظام ساختار دنیای مدرن را تا آنجایی که تعارض نداشته، دریافت کرده و در کنار آن مرکزی اسلامی تأسیس می کند تا مشکلات آن را برطرف سازد؛ همانند شورای نگهبان که در کنار قوه مقننه راه اندازی کرده است.

وی اظهار داشت: امروز برخی از طلاب نواندیش التقاطی غرب گرا با روش اجتهادی تلاش می کنند توجیه کنند که چه کسی گفته حجاب لازم است و حکومت باید حجاب را ملزم کند؟

رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران ابراز داشت: جریان نواندیش التقاطی وقتی با مقوله حضور بانوان در ورزشگاه ها مواجه می شود، به دنبال توجیه است تا حضور زنان را فراهم نماید؛ اما جریان اجتهادی اینگونه نیست.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان ساخت: جریان نواندیش التقاطی آن است که وقتی رهبر معظم انقلاب، مسئله حوزه انقلابی را مطرح می کنند، علیه آن تحلیل های خاصی بیان کرده و آن را حوزه ای خاص معرفی می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با تأکید بر اینکه حوزه باید درگیر مسائل جدید نظام اسلامی باشد، تصریح کرد: امروز رسائل، مکاسب و ... منابع ارزشمند اجتهاد هستند و این کتب باید به درستی خوانده شوند؛ اما نکته آن است که آیا صاحبان این کتاب، با مسائل جدید زمان خود درگیر نمی شدند؟ آیا بی تفاوت بودند؟

وی بیان داشت: نواندیش التقاطی، حزب را با تعریف لیبرالیستی گرفته و با موضوع سبق و رمایه در فقه تطبیق می دهند تا آن را شرعی جلوه دهند.

رئیس مؤسسه حکمت و فلسفه ایران اظهار داشت: نواندیش التقاطی به دنبال توجیه این مطلب است که در کشورهای دیگر به نامحرم باید دست داد تا وهن اسلام نباشد؛ این گروه ها، چنین تفکراتی دارند.

این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: حوزه انقلابی، حوزه فعال و مجتهدانه است که نسبت به مسائل جدید توان پاسخگویی داشته باشد؛ اگر برخی نسبت به مسائل اجتماعی بی تفاوت باشند، نمی توانیم کشور را به تمدن نوین اسلامی برسانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha