شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
 محمد ملک زاده

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: نباید وضع به گونه ای باشد که رویکرد حمایت از پژوهش های دینی و فرهنگی به بهانه کمبود بودجه، تضعیف و کمرنگ شود.

حجت الاسلام محمد ملک زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با بیان این که بی شک نظام تحقیق و پژوهش ، زمینه ساز و بسترساز تولید علم است، ابراز داشت: امروزه هیچ کس در تاثیرگذاری جدی پژوهش در امر ارتقای شاخص های علمی و فرهنگی جامعه شک و تردیدی ندارد و از این حیث مسئولان و مدیران می بایست نسبت به حمایت از این بخش، اهتمام لازم را از خود نشان دهند.

وی با تاکید بر این که حمایت هدفمند از پژوهشگران از جمله الزامات رشد علمی کشور می باشد، افزود: از منظر اقتصادی نیز اساساً انجام پژوهش و تحقیق یکی از مهم ترین عوامل توسعه در دنیای امروز محسوب می شود چه آن که موجب افزایش بهره‌وری در بخش‌های اقتصادی است و به همین خاطر است که در بسیاری از کشورها ، اهمیت فوق العاده ای به مقوله تحقیقات علمی و پژوهش داده می شود و به تبع آن بودجه های بسیاری به این بخش اختصاص می یابد.

وی اضافه کرد: با این وجود متاسفانه در سال های اخیر به دلیل مشکلات مالی کشور، شاهد کاهش بودجه بخش پژوهش بوده ایم که این مساله می تواند تبعات نامطلوبی برجای بگذارد.

عضو انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم بیان داشت: البته تردیدی نیست که پژوهش ها نیز می بایست متناسب با نیازها و الزامات امروز جامعه و نظام اسلامی صورت گیرد و لذا باید از انجام پژوهش های موازی و غیرضروری که هزینه های زیادی را متوجه نظام مالی کشور می کند، برحذر بود.

وی با اشاره به این نکته که به موازات کم توجهی به بخش پژوهش و تحقیقات، شاهد اُفت جایگاه علمی کشور خواهیم بود، گفت: این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها هشدار داده اند که نباید گذاشت رشد علمی کشور در هیچ وضعیتی روند کاهشی به خود بگیرد.

وی ابراز داشت: در واقع ما باید در سایه همکاری و تعامل حوزه و دانشگاه به عنوان دو بال اصلی علمی و پژوهشی در کشور، باعث تقویت جایگاه علمی ایران اسلامی در سطح منطقه و جهان شویم و از سویی در چارچوب فرهنگ عمومی نیز اهمیت و ضرورت علم اندوزی و روحیه پژوهشی و فرهنگ مطالعه را تبیین و توسعه دهیم چرا که در غیر این صورت نمی توانیم به اهداف از پیش تعیین شده در سند چشم انداز علمی کشور دست یابیم.

حجت الاسلام ملک زاده گفت: مساله مهم دیگر ناظر به لزوم توجه جدی تر به مقوله پژوهش های بنیادین و کاربردی به ویژه در موضوعات فرهنگی و دینی است ، به ویژه این که ما در حال حاضر بیش از 300 مرکز علمی و پژوهشی در قم داریم که با انسجام دادن و هدایت بخشی اثرگذار نسبت به این مراکز و موسسات می توانیم کاری کنیم که آن ها بیش از پیش در مسیر تحقق انتظارات نظام اسلامی گام بردارند و با نگاه به اقتضائات کنونی جامعه به شکلی فعال باشند که در نهایت بتوانند گرهی از مشکلات گشوده و خدمتی مناسب به ساحت فرهنگ و دین انجام دهند.

وی در خاتمه بیان داشت: به هر صورت آنچه مسلم است این که توجه جدی به مقوله پژوهش باعث شناسایی درست مشکلات و پیدا کردن راهکارهای مناسب برای حل آن ها می شود و این در حالی است که ما در وضع کنونی کشور نیاز به پژوهش های دقیق، علمی و منسجم و ادامه دار در عرصه های گوناگون داریم تا به یاری خداوند و در سایه حمایت عملی از پژوهش ، به تدریج شاهد کاهش مشکلات و افزایش توانمندی های جامعه در ابعاد مختلف و در نهایت افزایش اقتدار ایران اسلامی باشیم

۳۱۳/۸.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha