شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
خدمت رسانی روحانیون جهادی در مناطق زلزله زده کرمانشاه

حوزه/ حجت الاسلام مهدیار با اشاره به امدادرسانی بیش از ۳ هزار خادم در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، گفت: در سازمان‌دهی که برای ارسال کمک‌های مردمی به روستاها توسط قرارگاه امام رضا(ع) انجام شد، هر وسیله نقلیه باری، توسط یک طلبه معمم فرماندهی و هدایت شده و بدین ترتیب کار امدادرسانی و توزیع کمک‌های مردمی به نحو مطلوبی انجام گردید.

حجت الاسلام محمدمهدی مهدیار، مسئول سازمان‌دهی منابع انسانی قرارگاه امام رضایی‌ها، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خوزستان، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه پرداخت و اظهارداشت: پس از سازمان‌دهی اولیه و حضور جوانان برای امدادرسانی در موج اول کمک به زلزله‌زدگان که در شب اول واقعه انجام شد، تعداد ۱۴۰۰ نفر از داوطلبین خودجوش مردمی از سطح ایران، خودشان را به قصر شیرین رساند‌ند.

وی با بیان اینکه قرارگاه مرکزی امام رضایی‌ها، در شب سوم زلزله کرمانشاه راه‌اندازی شد، گفت: در آن شب‌های اولیه کلیه سامانه‌های شهری از جمله برق، آب، گاز و... مختل شده بود، اما با کمک جوانان به‌ویژه طلاب عزیز حوزه‌های علمیه، موفق به راه‌اندازی قرارگاه امام رضایی‌ها که متشکل از آستان قدس رضوی و قرارگاه خاتم الأوصیاء بود، شدیم.

*گردهمایی ۱۴۰۰ نفره جوانان

حجت الاسلام مهدیار، نیروهای اولیه خدمت رسان در کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه را طلاب حوزه‌های علمیه قم و خوزستان، خادمین مناطق عملیاتی و زائران اربعین حسینی دانست و افزود: پس از جمع‌آوری کمک‌های مردمی، موج اول امدادرسانی در دستور کار قرار گرفت و بدین ترتیب ۱۴۰۰ نفر خادم، مشغول به خدمت‌رسانی شده و نیازهای اولیه مردم زلزله‌زده را تأمین کردند.

مسئول سازمان‌دهی منابع انسانی قرارگاه امام رضایی‌ها، ادامه داد: اگرچه تأمین نیازهای اولیه مردم در روزهای نخستین زلزله بسیار سخت و دشوار بود، اما با ورود جدی و بسیار مؤثر آستان قدس رضوی و شخص حاج حسین یکتا، تنها در یک روز ۷۵۰ نیسان بار، ضروریات اولیه مردم را در نقاط مختلف روستایی و شهری توزیع کردند.

وی با اشاره به فعالیت ویژه روحانیون در تأمین و ارسال کمک‌های مردمی به زلزله‌زدگان کرمانشاه، گفت: در سازمان‌دهی که برای ارسال کمک‌های مردمی به روستاها توسط قرارگاه امام رضا انجام شد، هر وسیله نقلیه باری، توسط یک طلبه معمم فرماندهی و هدایت شده و بدین ترتیب کار امدادرسانی و توزیع کمک‌های مردمی به نحو مطلوبی انجام گردید.

*پوشش روزانه ۱۵۰ نقطه روستایی

حجت الاسلام مهدیار، پیرامون موج دوم امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، اظهارداشت: پس از مرحله و موج نخست امدادرسانی، سازمان‌دهی برای موج دوم در دستور کار قرار گرفت و بدین ترتیب مرحله دوم خدمت‌رسانی در قالب ۵۰ کاروان امدادی ۲۵ نفره آغاز شد.

مسئول سازمان‌دهی منابع انسانی قرارگاه امام رضایی‌ها، با بیان اینکه ۱۵۰ نقطه روستایی به صورت روزانه تحت پوشش فعالیت‌های امدادی خادمین قرارگاه امام رضایی‌ها قرار گرفت، اضافه کرد: گروه‌هایی که وظیفه امدادرسانی در روستاها را بر عهده داشتند، شامل روحانی، طلبه، دکتر، پرستار، روان‌پزشک، مشاور، دامپزشک و خادمین بودند.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده از سوی خادمین مردم زلزله‌زده، گفت: توجه ویژه به کودکان با راه‌اندازی مهدکودک موقت، درمان بیماران، دام و طیور و رسیدگی به مشکلات اجتماعی مردم آسیب دیده، بخشی از فعالیت‌های انجام شده در عملیات سه روزه موج دوم خدمت‌رسانی با عنوان «دوباره زندگی» بود.

حجت الاسلام مهدیار، تعداد خادمین موج دوم امدادرسانی را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد و بیان داشت: پس از انتشار بیانیه درخواست داوطلب برای خدمت در مناطق زلزله‌زده، ۳۵ هزار نفر ثبت‌نام و از این تعداد ۵ هزار نفر اعلام آمادگی کردند که نهایتاً ۱۵۰۰ نفر سازمان‌دهی شدند.

*نقش روحانیون در آرام‌سازی فضای نامساعد مناطق زلزله‌زده

مسئول سازمان‌دهی منابع انسانی قرارگاه امام رضایی‌ها، با اشاره به حضور ویژه روحانیت در عرصه امدادرسانی به مردم زلزله‌زده کرمانشاه، گفت: بخش عمده‌ای از خادمین امدادرسان را طلاب حوزه‌های علمیه خوزستان، تهران، قم، شیراز و خراسان تشکیل می‌دادند.

وی به نقش اثرگذار روحانیون در آرام‌سازی فضای نامساعد مناطق زلزله‌زده، اشاره کرد و اذعان داشت: به‌یقین اگر طلاب و روحانیون در عرصه امدادرسانی ورود نمی‌کردند، پیامدهای بسیار ناگواری برای نظام و کشور ایجاد می‌شد، اما با بصیرت و درایت طلاب جوان حوزه‌های علمیه فضای متشنج و وحشت‌زای روزهای آغازین زلزله از بین رفت و کم‌کم «جَوِ» آرامی در مناطق آسیب دیده حاکم گشت.

حجت الاسلام مهدیار، با اشاره به اقدامات فرهنگی مبلغان حوزه‌های علمیه در کرمانشاه، بیان کرد: حضور در چادر زلزله‌زدگان و ارتباط سینه‌به‌سینه با مردم، برگزاری جشن‌های شادی، بازی با کودکان، تهیه کانکس و اقلام ضروری مورد نیاز آسیب دیدگان، بخشی از اقدامات فرهنگی و جهادی مبلغان حوزه‌های علمیه به‌ویژه طلاب خوزستانی در کرمانشاه بود.

*حضور روحانیت و ناکام ماندن تلاش دشمن

وی حضور طلاب در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی را نشان‌دهنده قدرت نظام و حکومت اسلامی در سطوح مختلف دانست و تأکید کرد: اگرچه در روزهای آغازین زلزله، دشمن به واسطه گروه‌های معاند در تلاش برای تفرقه و ایجاد موج افراطی‌گری میان مردم بود، اما حضور روحانیون و جوانان حرب اللهی، دسیسه دشمن را از میان برداشت و امروز کار به جایی رسید که محبت اهل‌بیت(ع) در دل مردم اهل سنت و اهل حق بیش‌ازپیش موج می‌زند.

*موج سوم امدادرسانی در راه است

مسئول سازمان‌دهی منابع انسانی قرارگاه امام رضایی‌ها، در پایان از موج سوم امدادرسانی در مناطق زلزله‌زده خبرداد و گفت: إن شاءالله با انسجام بهتر نیروها و دریافت کمک‌های مردمی، موج سوم خدمت‌رسانی هم در راه بوده و امید داریم که در این موج، خدمت‌رسانی را به صورت دقیق‌تری انجام دهیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha