یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حضرت ایت الله مکارم شیرازی

حوزه/ ما به کسانی که دست نیاز به سوی دولت دراز کردند و کمک از دولت می گیرند، هشدار دادیم که این کار را نکنید، بگذارید حوزه مستقل باشد. صرفه جویی کنیم، برنامه ها را محدود کنیم، ولی دست نیاز به سوی دولت دراز نکنیم.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار جمع کثیری از اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیۀ قم که برای تشکر و تقدیر از مواضع ایشان نسبت به کنوانسیون FATF آمده بودند، با گرامی داشت سالروز میلاد مسعود حضرت فاطمه معصومه(س) و میلاد ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) و آغاز دهه کرامت  گفتند: امیدوارم این دهه مبارک، برکتی برای جامعه ما و مسلمانان دنیا و ذلت دشمنان باشد.

ایشان ضمن تشکر از بیاناتی که اساتید در مورد FATF و حمایت از مواضع معظم له داشتند، افزودند: ما یک وظیفه‌ای داشتیم و آن را انجام دادیم.

 مسئله استقلال روحانیت شیعه از مسائل مهمی است که ما باید آن را حفظ کنیم. روحانیت شیعه برخلاف روحانیت اهل سنت، مستقل است و وابسته به حکومت ها نیست. در روحانیت اهل سنت حتی جناب شیخ الازهر هم از طرف حکومت تعیین می شود و از حکومت حقوق می گیرند.

ایشان با بیان این که بر اساس تعالیم ائمه هدی(ع) ما توانسته‌ایم روحانیت شیعه را مستقل از حکومت ها قرار بدهیم، فرمودند: حتی در حکومت اسلامی ما حامی حکومت اسلامی هستیم نه وابسته به آن.

ایشان افزودند: زمانی که ما در مهاباد تبعید بودیم، دیدیم تمام مملکت پر از جوش و خروش است، اما مهاباد خاموش است. از علمای اهل سنت آنجا که رفیق بودیم، پرسیدیم که مملکت دارد می جوشد، چرا اینجا اینقدر خاموش است؟ گفت: شما خودتان را با ما مقایسه نکنید. شما دارای دو امتیاز هستید که علمای ما ندارند. امتیاز اول استقلال شماست و شما خودتان دولت هستید. حرف هایتان را می زنید و از کسی نمی ترسید. اما ما علمای اهل سنت از اوقاف حقوق می گیریم و اگر حرفی بزنیم آن را قطع می کنند و اگر قطع کنند، زندگانی ما را قطع کردند. امتیاز دوم شما این است که شما تشکیلاتی به نام امام حسین(ع) دارید. یک پرچم سیاه بلند می کنید، مردم گروه گروه جمعیت جمع می شوند و شما تمام حرف های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تان را می زنید. اما جمع کردن ما کار ساده ای نیست و این از برکات تعلیمات ائمه(ع) است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که وقتی داخل نعمت هاهستیم قدر آن را نمی دانیم، ابراز داشتند: اگر میرزای شیرازی در حکومت ناصر الدین شاه توانست قد علم کند و در مقابل سیاست استعماری تنباکوی بایستد، به وسیله همین استقلال بود. استقلالی که روحانیت شیعه داشت، نیازی به ناصر الدین شاه و غیرش نداشت، حرفش را زد و پیروز شد.

ایشان افزودند: اگر امام(ره) قیام کرد به دلیل استقلال روحانیت بود. اگر روحانیت استقلالی نداشت امام نمی توانست قیام کند و این برنامه را به راه بیندازد. هنگامی که رئیس شورای عالی حوزه بودم، یکی از کارهای مهم تنظیم اساس نامه برای حوزه بود و ماده مهم اساسنامه، استقلال حوزه علمیه است که امام به رسمیت می شناخت و رهبری معظم انقلاب نیز به رسمیت می شناسد. ایشان می گوید من در حوزه به عنوان یک مرجع دخالت می کنم. یعنی احترام حوزه را به عنوان یک تشکیلات مستقل حفظ می کند.

ایشان افزودند: ما به کسانی که دست نیاز به سوی دولت دراز کردند و کمک از دولت می گیرند هشدار دادیم که این کار را نکنید، بگذارید حوزه مستقل  باشد. صرفه جویی کنیم، برنامه ها را محدود کنیم ولی دست نیاز به سوی دولت دراز نکنیم.

معظم له ادامه دادند: امام (ره) نیز بر استقلال حوزه تأکید داشتند. حمایت ما از نظام غیر از این است که مانند شیخ الازهر دست نشانده باشیم. هرگز نشنیدیم یک امام اهل سنت یک قیامی بر ضد حکومتشان کرده باشند. برای اینکه موقعیت آنان از آنجا تامین می شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: اگر بنده در مقابل دولت،مجلس و افراد مختلف می ایستم و درباره FATF سخنی می گویم و فتوایی می دهم، به دلیل استقلال ما از دولت است و ما می توانیم تمام حرف های خودمان را بزنیم، بدون اینکه هیچ نیازی به آن ها داشته باشیم.

ایشان با بیان این که کنوانسیون FATF یک کنوانسیون استعماری است، چون سه چیز در آن روشن نیست، فرمودند: اخیراً مجدداً این کنوانسیون را مطالعه کردم، دیدم سه مطلب در آن روشن نیست، یکی این که می گویید منابع مالی تروریست ها باید مسدود شود، اما مصداق را چه کسی تعیین می کند؟ اگر آنها مصداق را تعیین کنند حزب الله لبنان را تروریست می دانند اما داعش را نه، که قطعا آن ها می خواهند مصداق را تعیین کنند.

ایشان افزودند: مطلب دومی که باید روشن گردد این است که ارباب کنوانسیون می خواهند حساب های بانکی را تفحص کنند که مبادا به تروریست ها کمکی شده باشد یا پولشویی صورت گرفته باشد. اما منظور از دیدن حساب ها چیست؟ آیا تمام حساب ها را می خواهند ببینند که منظورشان تمام حساب هاست. یعنی تمام هزینه ها و درآمدهای مالی را در اختیار ما بگذارید و ما از همه ما باخبر باشیم. آیا هیچ عاقلی این کار را می کند که تمام اسرار مالی اش را در اختیار دشمنانش بگذارد.

معظم له اظهار داشتند: نکتۀ دیگر این است که باید شفاف سازی شود اگر کسی به تعهدات عمل نکرد چه می شود؟ آنچه می بینیم این است که این ها تصمیماتی برای تضعیف ما می گیرند و می خواهند به کشورهای مستقلی مانند ایران تحمیل کنند، چرا آن ها باید کنوانیسیون تنظیم کنند و به دیگران پیشنهاد بدهند؟ چرا ایران کنوانسیون تنظیم نکند و در اختیار آن ها قرار ندهد؟.

ایشان افزودند: بر فرض که این کنوانسیون را قبول کردیم، از مسألۀ موشکی صرف نظر کردیم، اسرائیل را هم به رسمیت شناختیم، باز هم آنها قانع نمی شوند، چرا که می گویند قدرتی به نام ایران در منطقه نباید در مقابل ما باشد که بتواند سرنوشت داعش را در عراق، در سوریه و در جاهای دیگر تعیین بکند. این ها می گویند بودن چنین قدرتی در منطقه، آرامش ما یعنی آن چیزی که به نفع ما است را بر هم می زند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که حرف اصلی آنها این است که ما تسلیم آن ها باشیم، افزودند: می خواهند تسلیم آنها باشیم و قدرتی در مقابل آنها نداشته باشیم، اگر کنوانسیون FATF را بپذیریم، نوبت حقوق بشر است، آن هم اگر پذیرفته شود، نوبت رسمیت اسرائیل است، سپس نوبت این است که ما باید برای همه چیز اجازه بگیریم.

ایشان افزودند: خواسته آنها این است که ما اجازه بدهیم تمام حساب های بانکی ما مورد بررسی آنها قرار گیرد، بلکه آنها در ادعای دیگری مایل هستند مراکز نظامی ما را بررسی کنند. ما می گوییم شما چرا اجازه نمی دهید که ما بیاییم مراکز نظامی شما را بررسی کنیم؟ در هر صورت این کنوانسیون یک طرفه به نفع دشمنان است و اگر ماده و شرطی بر آن بیفزاییم آن هم تشریفاتی است که از نظر آنها قابل قبول نیست.

معظم له خاطرنشان ساختند: پذیرش چنین کنوانسیونی خطرناک است. هم مصداق را آن ها تعیین کنند، هم تمام حساب های ما را آن ها بررسی کنند. همه کار یک طرفه باشد، آن ها تصمیم بگیرند و ما قبول کنیم و ما تصمیم بگیریم آن ها قبول نکنند. این غیر از ذلت چه می تواند باشد؟ بنابراین اگر ما ایراد و اشکالی داریم دلایل روشن و شفاف دارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: اگر قبول کردند که مصداق تروریسم را دو طرفه تعیین کنیم، و اگر حزب الله لبنان، الحشد الشعبی، سپاه پاسداران را جزو گروه های تروریستی ندانستند، و اگر گفتند که فقط حساب های مشکوک را باید ببینیم و اگر گفتند این کار یک طرفه نیست بلکه دو طرفه است و شما هم می توانید حساب های ما را ببینید، در این صورت می توان قبول کرد.

معظم له با بیان این که دشمنان گام به گام می خواهند انقلاب ایران را از بین ببرند، و این یک گام است، فرمودند: اینها می خواهند مثل عربستان که تسلیم است، نفتش را می دهد، حکومتش را می دهد و به قول آن ها اگر دو هفته دست از حمایت حکومت سعودی بردارند، سقوط می کنند، می خواهند در مقابل آنها یک قدرت نباشد. مشکل این است که ایران به قدرتی در مقابل منافع نامشروع آنان در منطقه تبدیل شده است و آنها این را نمی پذیرند.

ایشان افزودند: ما نیز چاره ای جز قوی بودن نداریم، زیرا دشمنان منطق ندارند، یک سال و نیم طول کشید تا برجام را تصویب کردند، حال می گویند ما می خواهیم نباشد و از شورای حقوق بشر چون مخالف اسرائیل است خارج می شوند. یعنی تمام عهد نامه ها و پیمان ها از نظر آنها یک طرفه قابل نقض است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در زمان جاهلیت هم به پیمان هایشان احترام می گذاشتند، افزودند: در این جاهلیت مدرن به پیمان هایشان پایبند نیستند و یک طرفه خارج می شوند. الان می گویند بشینیم مذاکره کنیم و دوباره تصویب کنیم، چه اعتمادی به شما وجود دارد که دوباره زیر عهد خود نزنید. واقعا دنیایی است که زور بر آن حاکم است. نام تمدن و حقوق بشر بازیچه است و در چنین دنیایی باید زورمند و قوی بود.

معظم له بار دیگر از حمایت این گروه عظیم از اساتید حوزه تشکر کرده و فرمودند: راهتان را ادامه بدهید و در حمایت از نظام ان شاء الله کوشا باشید و در مقابل خواسته های نامشروع غربی ها تسلیم نشوید.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha