پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
آیت الله علیدوست

حوزه/ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قمم گفت:تنزل دادن بحث امامت به عنوان یکی از اصول به فروع و تقدس تراشی برای هر شخصیت، موضوعاتی است که بحث تقریب را عملا بی نتیجه می کند.

آیت الله ابوالقاسم علیدوست در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه»،‌ با دفاع از بحث همگرایی،برخی حرکت های ناصحیح در مسیر تحقق آرمان دیرینه تقریب بین مذاهب را ناصحیح و غیر شرعی دانست و آن را ناشی از کج سلیقگی طراحان آن حرکت ها معرفی کرد.

وی در این باره افزود:  قطع یقین اینکه حرکت در این گونه مسیرها در حقیقت حرکت در کج راهه هایی است که راهی به بزرگراه و شاهراه عظیم همگرایی امت اسلام ندارد.

آیت الله علیدوست با اشاره به مبانی همگرایی،اظهار داشت: این گونه نیست که چنین مباحثی در دهه های اخیر مطرح شده باشد، بلکه هماره مد نظر امام صادق علیه السلام و سایر ائمه هدی علیهم صلوات الله بوده است.

عضو جامعه مدرسین سه نکته را شاکله بحث خود قرار داد و به عنوان اولین مطلب در خصوص موضوع گفته شده،با انتقاد از فعالیت عده ای که سعی در تنزل دادن بحث امامت از جایگاه خود - از اصل مسلم به فروعات - را دارند،گفت: مشترکات ما بسیار است؛ اینکه گاهی اوقات در برخی از صحبتها، یک کج سلیقگی دیده می شود،این امر صحیح نیست. در واقع بدون اینکه ما نیاز داشته باشیم،داریم یک خلافی را مرتکب می شویم. در حالیکه اصل امامت باید در جایگاه خود باشد، تفسیر شود و بین عالمان بدور از آسیب های تفرقه انگیز، مورد گفت وگو قرارگیرد.

وی در ادامه به عنوان دومین نکته با زیر سوال بردن شخصیت و پشتوانه علمی برخی که در جبهه اهل تسنن صاحب رسانه و تریبون هستند و علیه برخی در جبهه مقابل سخنان  نسنجیده مطرح می کنند،تصریح کرد:گاهی افرادی که قطعا از صلاحیت  علمی حتی در بین اهل تسنن هم برخوردار نیستند،می آیند مسائلی را مطرح می کنند که ضربه اساسی به همگرایی وارد می کند؛ طبعا اشکال کار به این حد، ختم نشده و اشکال اساسی تر آنجاست که با تفوق دادن برخی شخصیتهای مورد مناقشه -حتی از دیدگاه خودشان - از جمله ابوهریره بر بزرگانی همچون امام و رهبری جریان تحقق تقریب بین مذاهب را همچنان در هاله ای از ابهام قرار می دهند.

آیت الله علیدوست به عنوان نکته پایانی با انتقاد شدید از امر تقدس تراشی برای هر شخصیتی از جمله ابوهریره  نظیر چنین مواردی را عوامل زیان رساننده به وحدت امت اسلام معرفی کرد و خواستار عینیت بخشی به آرمان دیرینه وحدت شد و در این باره گفت:من به عنوان یک مسلمان از کسانی که بهره علمی دارند، که کاری نکنند که قضیه وحدت بین تشیع و تسنن همچنان به عنوان یک امر انتزاعی در اذهان بماند و یک روز شاهد ظهور وهابیت  و یک روز داعش و روزی هم ناظر تقدس زایی برای هر فرد باشیم. و امیدوارم همگان این آیه شریفه «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا...را آویزه گوش خود قرار دهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha