به گزارش خبرگزاری حوزه، معضل طلاق هر چند که از منظر جامعه شناسان،پديده اي پيچيده و گاه غيرقابل تحليل به شمار می رود اما افزایش آمار مرتبط با آن در سال های اخیر به یکی از گرفتاری های جدی برای جامعه و نظام اسلامی تبدیل شده است.
چندی پیش آماری ارایه شد مبنی بر این که به طور متوسط در هر ساعت 20 طلاق در کشور به ثبت می رسد؛ در این بین باید به یک نکته مهم توجه داشت و آن هم این که هر چند به اذعان بسیاری از کارشناسان این آمار با توجه به جمعیت کشورمان در قیاس با سرانه جمعیتی در کشورهای دیگر چندان آمار بالا و نگران کننده ای نیست اما به هر حال برای جامعه ای چون جامعه ایرانی آن هم با شاخصه های مهم دینی و فرهنگی، همین میزان نیز باید نگران کننده تلقی شده و بدین سان زنگ خطر را برای مدیران و مسئولان اعم از تصمیم گیران و یا تصمیم سازان به صدا درآورد.
از سوی دیگر باید به این مساله عنایت داشت که به هر حال در همه جوامع با هرسطحي از پيشرفت و توسعه یافتگی اين واقعه نامبارک امکان وقوع دارد، کما این که در بدو امر نیز هيچ کس ازدواج نمي کند تا روزي فرجام زندگي اش، طلاق باشد؛ از این رو برای مواجهه با این مساله و از آن سو تلاش فراگیر به منظور کاهش آمار طلاق باید بر روی مقولاتی چون سواد اجتماعی و سواد رسانه ای متمرکز شد.
فایده عنایت به این مبحث آن است که نیک ملتفت می شویم، ارتقای سواد اجتماعي عامل ثبات نهاد خانواده است، از این حیث که اين مولفه به همه ما مي آموزد که چطور و از چه راهکارهایی جامعه خود را بهتر بشناسيم و وقتي به شناخت رسيديم، مهارت هاي سازگاري را فرا بگيريم و بدانيم که براي داشتن زندگي مشترک بهتر بايد راه و رسم مدارا کردن، مهارت ارتباطي و مشارکت و مسئوليت پذيري را بياموزيم.
همچنین باید دانست که وقتي زن و شوهر، در وهله اول همدیگر و در مرتبه بعد جامعه اي که در آن زيست مي کنند را به درستی بشناسند، مجهز به سواد اجتماعي می شوند و در این حالت است که انتظارات و خواسته هايشان از يکديگر به طرز قابل توجهی معقول و منطقي مي شود و این انتظار معقولانه خود موجب می شود که به ندرت برای حل مشکلات خود متوسل به راهکار طلاق به عنوان مبغوض ترین حلال الهی شوند.
صدالبته تلاش به منظور ارتقای سواد اجتماعي جامعه می بایست از دوران کودکي رخ دهد به خصوص در سطح مدارس و چنانچه این مهم به شکل مبنایی و درست خود صورت گیرد، برکاتش نصیب کلیت جامعه و به طور اخص به نهاد خانواده خواهد شد.
در این صورت است که می توان به صراحت مدعی شد آموزش و ارتقای سواد اجتماعي آبي بر آتش طلاق و رشد صعودي آن خواهد بود چرا که بیش و پیش از هر چیز به افزایش مهارت های مرتبط با سبک زندگی می انجامد.
سید محمد مهدی موسوی