چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد

حوزه/حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد به ضرورت بازنگری در ظرفیت های دستگاه هایی که می توانند آموزش و پرورش را در تحقق سند تحول بنیادین یاری کنند پرداخت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، نشست معاونان دبیر خانه ستاد همکاری ها با رئیس مرکز تحقیات زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران به منظور استفاده از ظرفیت های این مرکز  برای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، برگزار شد. 

*ظرفیت حوزه علمیه خواهران

در این نشست ابتدا حجت الاسلام  والمسلمین زیبایی نژاد به ضرورت بازنگری در ظرفیت های دستگاه هایی که می توانند آموزش و پرورش را در تحقق سند تحول بنیادین یاری کنند پرداخت و ظرفیت حوزه علمیه خواهران در این خصوص را حائز اهمیت دانست. 

*تهیه وتنظیم یکصد جلسه آموزشی

وی پیرامون محصولات پژوهشی مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده گفت؛ یکی از خروجی های قابل استفاده این مرکز برای والدین دانش آموزان، مربیان و روحانیون و شاغل درآموزش و پرورش، تهیه وتنظیم یکصد جلسه آموزشی تحت عنوان درس گفتارمطالعات زن و خانواده است که با استفاده از اساتید حوزه و دانشگاه تدوین شده و به نظر می رسد برای کارگاه های توانمند سازی معلمان پرورشی، روحانیون شاغل در آموزش و پرورش و نیز نشست های اولیاء و مربیان مفید و مثمر ثمر باشد. 

*تالیف کتاب جایگاه خانواده و جنسیت در نظام تربیت رسمی

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده در ادامه به تدوین تحقیقاتی پیرامون جایگاه خانواده و جنسیت در نظام تربیت رسمی به قلم خود اشاره کرد و گفت: این کتاب می تواند سیاستگزاران تعلیم و تربیت را در ایجاد برنامه های تربیتی دختران دانش آموز یاری گر باشد.  

حجت الاسلام زیبایی نژاد در ادامه به بررسی نسبت اهداف آموزشی دختر و پسر در آموزش و پرورش ایران اشاره کرد و گفت: این مرکز آماده  همکاری برای تکمیل و ترمیم بحث خانواده در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. 

*حضور اندیشه ای حوزه در بستر تعلیم و تربیت

این محقق و پژوهشگر حوزوی در ادامه به نحوه حضور روحانیون در عرصه فرهنگی متناسب نیاز اجتماعی خصوصا حمایت از کانون خانواده پرداخت و گفت: طبیعی است وقتی صحبت از همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش می شود، اکتفا کردن به حضور یک روحانی در مدارس جهت اقامه نماز نسیت بلکه هردو دستگاه باید زمینه حضور اندیشه ای حوزه را در بستر تعلیم و تربیت فراهم آورند. 

وی گفت ؛باید بررسی شود ،علل حذف برخی ازدروس کتب آموزشی مانند تصمیم کبری و نظیرآن در مقطع ابتدایی و راهکارهای جبران و جایگزین این گونه درس ها که سبک زندگی را آموزش میداد چیست و سند تحول برای جبران و جایگزین متون آموزشی از این قبیل چه برنامه ای دارد.  

*بررسی فعالیت تربیتی مدارس غیر دولتی

حجت الاسلام زیبایی نژاد در ادامه خواستار بررسی سبک فعالیت تربیتی در مدارس غیر دولتی و علل جذب دانش آموزان مذهبی و خروجی متربیان دانش محور و مشتاق کنکورشد و گفت: به نظر می رسد علت غایی مدارس غیر دولتی با نگاه تربیت دینی برای جذب دانش آموزانی که ذاتا مذهبی هستند نبود، بلکه رسالت این گونه مدارس تربیت دانش آموزان و علاقمند کردن آنان به دستورات دینی با هر گرایش اجتماعی بود و این گونه مدارس زمانی موفق هستند که دانش آموزان را متدین تحویل دهند نه اینکه فقط متدینین را جذب کنند.   

*نیازهای دوران بلوغ دانش آموزان

وی به بررسی نحوه ورود آموزش و پرورش به  نیازهای دوران بلوغ دانش آموزان متناسب با حمایت از کانون خانواده در نظام آموزش رسمی پردخت و افزود: زمینه سازی نظام آموزشی در سند تحول جهت مشارکت تربیت دانش آموزان توسط والدین در منزل و دوره تکمیلی آن توسط معلمان در مدارس از مسائل حائز اهمیت و حساس است که باید کارشناسانه روی آن بحث شود. 

در ادامه این نشست، حجت الاسلام درودی خواستار برگزاری نشستی با روحانیون موسس مدارس غیر دولتی که در پاسخگویی به نیازهای دوران بلوغ دانش آموزان موفق بوده اند با حضور رئیس مرکز تحقیات زن و خانواده شد و ابراز امید واری کرد این نشست به زودی برگزار شود. 

معاون امور استان های دبیر خانه ستاد همکاری ها همچنین ایجاد بستر جهت تولید مسئله در مباحث تربیتی جهت پژوهش کاربردی برای حمایت از کانون خانواده از مدرسه به جامعه را خواستار شد و گفت: مرکز تحقیقات زن و خانواده با توجه به پیشینه پژوهشی خود می تواند آموزش و پرورش را در این زمینه کمک کند.    

وی افزود: استفاده از تحقیقات و پژوهش های روحانیون موفق شهر مقدس قم در بحث خانواده شاد و مشاوره های تربیت اسلامی نیز برای مرکز تحقیقات زن و خانواده می تواند سوژه های پژوهشی مناسبی را برای مرکز تحقیات احصا نماید.  

انتهای پیام   ۳۱۳/۱۷

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha