شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
مدرسه مروی تهران

زمانی که می خواستند مدرسه مروی را بسازند، مرحوم خان مروی، تمام علما و بزرگان را دعوت کرد و گفت: کسی که نماز شبش ترک نشده ولو به قضا، کلنگ این مدرسه را بزند، کسی حاضر نشد ...

حجت الاسلام اسلامی،مدیر مدرسه علمیه مروی تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، با اشاره به تاریخچه‌ای از مدرسه مروی و مراکز تابع آن اظهار داشت: این مدرسه توسط مرحوم «خان مروی» تأسیس و بنا گذاشته شده است، مرحوم خان مروی از وزراء ناصرالدین شاه بوده که در زمان فتح‌علی شاه می زیسته و اهتمام زیادی به علوم دینی داشتند.

ماجرای جالب کلنک زنی مدرسه

وی افزود: نقل است زمانی که می خواستند مدرسه مروی را بسازند، مرحوم خان مروی، تمام علما و بزرگان را دعوت کرد و گفت: کسی که نماز شبش ترک نشده ولو به قضا، کلنگ این مدرسه را بزند، کسی حاضر نشد و جلو نیامد و ایشان خودش کلنگ مدرسه را می‌زنند و می‌گوید من از زمانی که به بلوغ رسیدم عهد کردم که نماز شبم ترک نشود.

همین عامل باعث شد تا بعدها علمای بزرگی چون مرحوم آیت‌الله شهید مطهری، آیت‌الله حسن‌زاده آملی، آیت‌الله جوادی آملی(حفظهم الله) و علمای دیگر د راین مدرسه پرورش یابند.

متولیان مدرسه

حجت الاسلام اسلامی، با بیان اینکه اولین متولی حوزه علمیه مروی، مرحوم میرزا مسیح استرآبادی بود، ادامه داد: تقریبا سه سال قبل از فوت مرحوم خان مروی این تولیت به ایشان داده می‌‌شود؛ دومین متولی نیز مرحوم محمدحسن آشتیانی است که تا چند دهه خانواده آشتیانی‌ها این منصب را بر عهده داشته اند.

وی با یادآوری اینکه بعد از میرزا مسیح استرآبادی، مرحوم ملاعلی کنی تولیت را می‌پذیرند،گفت: آوازۀ ملاعلی کنی در تاریخ کشور ما روشن و مشخص است؛ دو نفر از خانواده کنی، خدمت بسیار بزرگی به این مدرسه کردند، یکی ملاعلی کنی و دوم محمدرضا مهدوی کنی؛ ملاعلی کنی در دورۀ خودشان موقوفات زیادی را برای مروی به ثبت رساندند که در قوام مدرسه مروی بسیار مؤثر بوده است و هم چنین آیت‌الله مهدوی کنی، موقوفاتی که از دست رفته بود و رضا خان و بعدش محمدرضا شاه به تصرف در آورده بودند همه را احیا نموده و با تولیتی که ایشان از حضرت امام(ره) گرفت مدرسه مروی را زنده کرد.

مدارس تحت پوشش مدرسه مروی

مدیر مدرسه علمیه مروی، در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مدارس تابعه این مدرسه سخن گفت و ابرازداشت: مدرسه سپهسالار یا مدرسه شهید بهشتی، مدرسه قنبرعلی خان، مدرسه معمار، مدرسه مروی2 و مدرسه ایل‌چی کبیر مدارس تحت پوشش این مدرسه می باشند.

وی افزود: در مدارس تابعه، طلاب پایه‌های اول و دوم و سوم ساکن هستند؛ در مقطع دیپلم مدرسه معمار و قنبرعلی خان، در مقطع دانشگاهی مدرسه سپه‌سالار و مروی 2، در خود مدرسه مروی هم پایه‌های چهار و بالاتر مشغول به تحصیل هستند؛ مدرسه ایل‌چی کبیر یکی دیگر از مدارس وابسته است و حدوداً 400 طلبه در این مقاطع مشغول تحصیل هستند.

تحصیل بدون تهذیب بی ارزش است

حجت الاسلام اسلامی، در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه های مختلف این مدرسه، برگزاری فوق برنامۀ مکالمه زبان عربی و انگلیسی در مدرسه مروی را از مهمترین برنامه ها عنوان و در زمینه مباحث تهذیبی و اخلاقی، ابراز داشت: تحصیل بدون تهذیب مورد قبول نیست، یک عالم وارسته مهذب می‌تواند مثمرثمر باشد، اگر خدای نکرده عالم باشد ولی بدون تهذیب، خیلی خطرناک می‌شود لذا در همین راستا روزهای چهارشنبه،درس اخلاق آیت‌الله مهدوی کنی در این مدرسه دایر می‌گردد، همچنین طلاب مدرسه، روزه های سه شنبه از محضر آیت‌الله مصطفوی، بهره می‌برند.

وی ادامه داد: در مناسبت‌ها نیز از اساتید بزرگ اخلاق، چون آیت الله جاودان و هم‌چنین سایر علما دعوت می کنیم تا طلاب از بیانات و نکات کلیدی اخلاقی بهره‌مند شوند البته در زمینه بحث‌های پژوهشی نیز از اساتیدی که در عرصه پژوهش صاحب نظر هستند، جهت تبیین مباحث پژوهش و آموزش به طلاب، دعوت می‌کنیم.

مدیر مدرسه علمیه مروی، اضافه کرد: برگزاری همایش‌ها و نشست‌های سیاسی از دیگر برنامه‌هاست زیرا اعتقاد داریم طلاب باید به مسائل روز سیاسی نیز آگاهی داشته باشند.

حضور فعال در جشنواره ها و همایش ها

وی در خصوص فعالیت های پژوهشی این مدرسه هم بیان داشت: یکی از دغدغه ها و تأکیدات آیت الله مهدوی کنی در همین زمینه است، که تأکید دارند طلبه باید دست به قلم باشد از این رو در بخش معاونت پژوهش، کلاس‌های روش تحقیق و پژوهش را برای طلاب برگزاری می‌کنیم که تا بحال مقالات زیادی از سوی طلاب تدوین و نگارش شده است و این مقالات جمع‌آوری شده تا تحت اشراف و نظر یک استاد رتبه‌بندی شوند.

حجت الاسلام اسلامی خاطرنشان ساخت: در همین زمینه امسال هم درجشنواره علامه حلی 45 مقاله برتر و خوب طلاب این مدرسه ارسال شد و در مرحله استانی از تهران دو نفر حائز رتبه برتر شناخته شدند که یک نفر از آنان از طلاب همین مدرسه بود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha