پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۵ شوال ۱۴۴۵ | Apr 25, 2024
کتاب" مکتب سیاسی امام خمینی (ره) در بستر تاریخ انقلاب

حوزه/ کتاب" مکتب سیاسی امام خمینی (ره) در بستر تاریخ انقلاب" به همت پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام منتشرشد.

به گزارش  خبرگزاری حوزه، کتاب" مکتب سیاسی امام خمینی (ره) در بستر تاریخ انقلاب" به همت پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام منتشرشد.

بدون شک نام امام خمینی‌ ( ره) با تاریخ معاصر جهان آمیخته و به‌ویژه برای مسلمانان نامی آشنا و محبوب است. امام خمینی مرد قرن و احیاگر میراث عظیم اسلامی در جهان امروز است. به ‌رغم سیطره‌ی تمدن غرب بر جهان امروز و شیفتگی بسیاری به زرق و برق آن، امام خمینی ( ره)  راه جدیدی را برای انسان امروز ارائه کرده و منادی معنویت و روحی جدید برای جهان بی‌روح در عصر حاضر گردید.
امام خمینی(ره) احیاگر اسلام ناب محمدی(ص)، تجسم وحدت دین و سیاست بود. ایشان با طرد نگاه حداقلی به دین، قلمرو آن را گسترده و جامع معرفی کرد. دینی یکپارچه با سیاستی الهی که سکولاریزم در آن جایگاهی ندارد؛ حوزه قدسی از حوزه عرفی جدایی ناپذیر است و معنویت گرایی، تهذیب نفس و سلوک عرفانی مغایر با حضور در متن سیاست و اجتماع نیست.

جامعِ عرفان نظری و سلوک عملی با سیاست، در شرایطی مکتب خود را ارائه کرد که پارادایم حاکم بر دنیا سکولاریزم با دو ویژگی جدایی دین از سیاست و تفکیک دولت از معنویت بود.
راه‌های مختلفی برای شناسایی آرا و اندیشه‌های سیاسی یک اندیشمند وجود دارد. یک راه مناسب برای شناخت امام خمینی ( ره)  شناسایی اصول مکتب سیاسی و گفتمان ایشان است. مکتب سیاسی عبارت است از منظومه‌ی دیدگاه‌ها و آرای یک اندیشمند یا اندیشمندانی که یک دیدگاه نظام‌ مند درباره‌ ی عرصه‌ ی سیاست عرضه می‌کنند.
در یک تعریف اجمالی گفتمان عبارت است از مجموعه‌ای از احکام، گزاره‌ها و نشانه‌ها که سازنده‌ی یک نظام معنایی متمایز از دیگر گفتمان‌ها هستند. گفتمان‌ها در واقع منظومه‌های از معانی هستند که در آن‌ها نشانه‌ها با توجه به تمایزی که با یکدیگر دارند هویت و معنا می‌یابند. گفتمان‌ها تصور و فهم ما از واقعیت و جهان را شکل می‌دهند.
در کتاب " مکتب سیاسی امام خمینی (ره) در بستر تاریخ انقلاب" سعی شده است با روش تحلیل گفتمانی مکتب سیاسی امام خمینی، تا حدودی نسل جدید را با آراء و افکار امام راحل آشنا سازند.
این کتاب توسط حجت الاسلام محمد طلایی در 386 صفحه به رشته تحریر درآمده است و توسط انتشارات پژوهشکده باقر العلوم علیه السلام به زیور تبع آراسته شده است.
برشی از کتاب:
راه مبارزه با اسلام آمریکایی از پیچیدگی خاصی بر خوردار است که تمامی زوایای آن باید برای مسلمانان پا برهنه روشن گردد، که متاسفانه هنوز برای بسیاری از ملتهای اسلامی مرز بین " اسلام آمریکایی" و "اسلام ناب محمدی" اسلام پا برهنگان و محرومان و اسلام مقدس نماهای متحجر و سرمایه داران خدا نشناس و مرفهین بی درد، کاملا مشخص نشده است. و روشن ساختن این حقیقت که، ممکن نیست در یک مکتب و در یک آیین دو فکر متضاد رودررو وجود داشته باشد از واجبات سیاسی بسیار مهم است. امام خمینی (ره)

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha