شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حجت الاسلام زیبایی نژآد

حوزه/ رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده گفت: کشوری که بیشترین درصد شیعه را دارد جمهوری آذربایجان است که متینگ های همجنس گرایی در آن برگزار می شود؛ اگر ما هم از حجاب کوتاه بیاییم، باید زیر بار دیگر مسائل نیز برویم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایی نژاد پیش از ظهر امروز در نشست «نقش کنشگران فمینیسم بر وضعیت حجاب در ایران» که در مرکز تحقیقات زن و خانواده برگزار شد، با بیان اینکه نخستین چالش انقلاب اسلامی بعد از پیروزی، حجاب بود، عنوان کرد: امام خمینی (ره) در صبح ۱۵ اسفند در فیضیه این را یادآور شدند که زنان باید با حجاب اسلامی به محیط کار بروند.

وی افزود: این مطلب را کیهان منعکس کرد و در دو روز مانده به روز جهانی زن، در بین زنان نگرانی ایجاد کرد، طرفداران سلطنت و تعدادی از زنان مارکسیست هم موضوع مناسبی برای ایجاد چالش پیدا کردند.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده گفت: در دهه ۱۳۳۰ گروهی از دانشجویان و دانش آموزان ایرانیان خارج از کشور کنفدراسیونی راه انداختند که مرکب از افراد ملی گرا و افراد چپ بود.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد مطرح کرد: در اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ که اوج جریانات فمینیستی موج دوم در اروپا و آمریکا بود، این زنان کنفدراسیون پیشنهاد دادند که موضوع زنان در کشور را در اولویت قرار دهیم و در سال ۵۵ اولین ویژه نامه این ها درباره وضعیت زنان ایران منتشر می شود.

وی تاکید کرد: از چند ماه قبل از پیروزی انقلاب تا چند ماه بعد، کمونیست ها وارد کشور شده بودند تا کار را به دست بگیرند، این نگرانی در بین انقلابیون وجود داشت که نکند انقلاب به بیراهه رود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده خاطرنشان کرد: تعدادی از زنان چپ مارکسیست به طور جداگانه از تشکل های خود گروه هایی با دغدغه های زنانه راه انداختند.

- حساس شدن فمینیست های داخلی بعد از سخنرانی ۱۵ اسفند امام خمینی(ره)

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد با بیان اینکه بعد از سخنرانی امام در ۱۵ اسفند اعضای خانم اتحادیه ملی زنان حساس می شوند، مطرح کرد: بعد از این واقعه خبرنگاران فمینیست غربی وارد کشور می شوند تا وضعیت لحظه به لحظه مبارزه زنان علیه حکم امام را منعکس کنند.

وی ادامه داد: در ۱۷ اسفند تعدادی از دانشجویان علیه حجاب اجباری تحصن کردند و در روز بعد هم ادامه پیدا می کند که تعداد این افراد طبق گزارش ها قریب به ۸ هزار نفر بود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده تصریح کرد: برخی از شخصیت ها مانند آیت الله طالقانی در ۱۹ اسفند ماه به فلسفه حجاب پرداخت و در نهایت بیان کرد که قرار نیست حجاب توسط حکومت اجباری شود، در روز بعد امام این بحث آیت الله طالقانی را تایید کردند، اما توجه ها را به فلسفه حجاب جلب کردند، اما اینگونه منکس می شود که امام گفتند حجاب اجباری نیست.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اضافه کرد: در این زمان فمینیست های خارج از کشور برای متقاعد کردن دولت ایران برای نبودن حجاب اجباری وارد کشور شدند.

وی ابراز کرد: ذهنیت فمینیست های غربی از ایران همان ذهنیت متاثر از شرق شناسی است و نمی توانند تصور کنند که با اینکه حجاب برای زنان ایرانی وجود دارد، اما بعد از انقلاب بر خلاف قبل از انقلاب زنان به عرصه اجتماعی ورود جدی می کنند.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده بیان کرد: بعد از دو سال مسکوت ماندن مسئله، در سال ۵۹ گزارشی به امام می رسد که زنان به صورت برهنه در تفرج گاه ها حضور پیدا می کنند، بعد از این واقعه امام به صورت جدی ورود می کنند که شورای زنان قانون ورود با حجاب زنان به ادارات را تصویب می کند و دادستانی هم دنباله این جریان را می گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اظهار داشت: در پاییز ۵۹ سفارتخانه های ایران در کشورهای غربی اعلام می کنند که از این پس گذرنامه هایی که فاقد عکس با حجاب باشند، باطل می شوند، این مسئله برای زنان خارج نشین حساسیت ایجاد کرد، این زنان در جلسه ای که تعداد آن به ۳۰۰ نفر می رسید گرد هم آمدند.

- رهبر معظم انقلاب نخستین فردی بود که به مسئله زنان حساسیت نشان داد

وی عنوان کرد: از نخستین شخصیت های اسلامی که مسئله زن برای او اولویت داشت، رهبر معظم انقلاب بود که در زمان ریاست جمهوری دستور تشکیل مرکزی برای زنان را صادر کردند.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده افزود: پروین پایدار، افسانه نجم آبادی، هاله افشار و غیره از زنان برجسته چپ فمینیست بودند و این افراد در حال حاضر به فمینیست عملگرا معتقد هستند که بیان می کنند زنان مسلمان و غیرمسلمان ایرانی باید علیه حجاب اجباری متحد شوند.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد گفت: در سال ۵۹ که امام درباره حجاب تند و تیز برخورد می کنند، حزب توده به دلیل خطر امپریالیسم از نظر امام حمایت کرد.

وی بیان کرد: در دهه ۱۳۷۰ در دولت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بخش دفتر حقوق زنان در ریاست جمهوری راه اندازی می شود، یکی از کارهای این دفتر، ایجاد اینجیوهای زنانه بود، این حرکت متاثر از ورود سیاست های نئولیبرال بود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده تاکید کرد: در این مقطع برخی از زنان فمینیست به بهانه کمپین های غیر فمینیستی وارد کشور و دولت شدند و اهداف فمینیستی را دنبال کردند.

- ورود فمینیست ها به مراکز تصمیم ساز در دوران سازندگی

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اضافه کرد: در این زمان با چرخش گفتمان توسعه نئولیبرالی به جای گفتمان انقلابی مواجه بودیم، همچنین سیاست نشریه های باز نیز در راستای شاخص های توسعه دنبال شد، به حدی که فمینیست های سکولار مانند مهرانگیز کار بلندگوی فمینیست ها در مجله زنان می شوند.

وی ادامه داد: با آمدن دولت اصلاحات فضای جامعه بازتر می شود و این امکان بوجود می آید که از سال ۷۷ تشکل های مستقل راه اندازی شوند که نوشین احمدی یکی از این تشکل ها را رهبری می کرد.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده تاکید کرد: قیام پرشور جنسی در ایران توسط یکی از زنان خارجی منتقل می شود، اینکه رابطه آزاد در بین جامعه جوان ما جا می افتد و فضای باز در کشور او را به نوشتن این اثر ترغیب می کند.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اظهار داشت: از سال ۸۲ نواندیشان دینی وارد بحث حجاب می شوند و در دهه ۹۰ بحث های مربوط به همجنس گرایی مطرح می شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۸۳ جایزه صلح نوبل به شیرین عبادی تعلق می گیرد، در حالی که سابقه کار خانم عبادی حقوق کودک و بعضا حقوق زنان بوده و هیچ فعالیتی مربوط به صلح نداشت؛ توجیهی که اعطا کنندگان داشتند این بود که ایشان برای کودکان کار می کند و اگر کودکان به سروسامان برسند صلح حاکم می شود که این توجیه تنها یک بهانه بود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده مطرح کرد: اعطای جایزه صلح نوبل به شیرین عبادی باعث شد که موضوع زنان در ایران برجسته تر شود، این موجب شد که زنان با اختلافات عمیق اعتقادی و انقلابی دور هم جمع شده و حول محور زنان به اشتراک رسیدند.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد یادآور شد: در حوالی سال ۸۳ یا ۸۴ درباره این موضوع بحث می کنند که آیا حجاب با محوریت جنبش های فمینیستی دنبال شود یا خیر که به تصویب نمی رسد.

- ورود جدی گشت ارشاد به میدان از زمان دولت احمدی نژاد

وی تاکید کرد: از سال ۸۳ با انتقاد رهبر انقلاب از وضع حجاب، گشت ارشاد وارد میدان می شود و با آمدن دولت آقای احمدی نژاد این ورود گشت ارشاد جدی تر می شود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده عنوان کرد: از سال ۸۵ جنبش های فمینیستی ایران به این نتیجه می رسند که از مسیر تشکیلات نمی توانند اهداف خود را دنبال کنند.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اضافه کرد: با راه افتادن اینترنت در ایران کمپین یک میلیون امضا توسط فمینیست ها فعال می شود که مخاطب عموم مردم است، در این کمپین نیز قرار گرفتن حجاب در محور کلیدی مبارزات فمینیستی رای نمی آورد.

وی یادآور شد: از دهه ۶۰ ما با شیوع ویدئو ها مواجه بودیم و ۵۰ درصد از کسانی که تلویزیون داشتند، ویدئو هم داشتند، در دهه ۷۰ ماهواره وارد شده و اینترنت وارد کشور می شود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده ابراز کرد: از نیمه دهه ۸۰ ما وارد بحث شبکه های اجتماعی شده ایم که ابتدائا فیس بوک است و از اوایل ۹۰ به اینستاگرام و دیگر برنامه های می رسد.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد افزود: بحث حجاب به طور جدی از انتخابات سال ۸۸ تبدیل به مطالبه فمینیستی شده و با همسران کاندیداهای اصلاح طلب عدم اجباری بودن حجاب مطرح می شود.

- ظهور زنان فمینیست در قامت فتنه گران سال ۸۸

وی گفت: در جریان ۸۸ معلوم می شود که تعداد زیادی از معترضین فتنه سبز از زنان فمینیست هستند؛ تحلیل ما این بود که جنبش های فمینیستی در حال احیای خود هستند و می خواهند به جنبش ۸۸ خدمت کنند.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده ادامه داد: در انتخابات ۸۸ اجماعی بین فمینیست ها شکل گرفت که جریان زنان باید خود را در خدمت جنبش زنان قرار دهد تا پیروزی این جنبش بعدا خود را در خدمت جنبش زنان قرار دهد، پس از وقایع ۸۸ تعدادی از این زنان دستگیر و بعد از آزادی روانه خارج شدند که این موجب تضعیف جریان فمینیستی داخل ایران شد.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد ابراز کرد: انجمن عدالت برای حقوق ایرانیان بعد از ۸۸ در خارج از کشور راه می افتد که هدف اصلی آن ها دفاع از حقوق جنسی زنان بود.

- فضای مجازی تحرکات فمینیستی را وارد فاز جدیدی کرد

وی اضافه کرد: از اوایل دهه ۹۰ که فضای مجازی فعال تر شده، اقدامات گروه های فمینیستی هم وارد یک فضای جدید  شده است.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان اینکه در برخی از تحلیل ها حجاب به عنوان پاشنه آشیل جمهوری اسلامی مطرح شده است، یادآور شد: کمپین های کشف حجاب و ارسال تصویر آن ها به رسانه های غربی توسط مسیح علی نژاد کلید خورد و پس از این جریان نهادهای بین المللی از این جریان حمایت کرده و به او جوایز بین المللی را اهدا می کنند.

در سال ۹۵ مسیح علی نژاد کمپین چهارشنبه های سفید را راه اندازی می کند که تحت عنوان آزادی های یواشکی با رنگ سفید مطرح شد، انتخاب رنگ سفید به معنای صلح با زنان محجبه بود، یعنی ما از حجاب شما دفاع می کنیم، شما هم از آزادی های ما دفاع کنید.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ ویدا موحد در خیابان انقلاب در بلندی روسری خود را سر چوب می کند و بعد از آن در چند جای دیگر هم این کار را انجام می دهند که این حرکت برد رسانه ای بین المللی پیدا می کند.

وی گفت: شائبه سیاسی بودن این جریان با ملاقات مسیح علی نژاد با سران آمریکا پررنگ تر می شود که این موجب انتقاد برخی از فمینیست ها شد، چرا که از نظر آنان برای دخترانی که کشف حجاب می کنند، تبعات سیاسی به بار آورده و احکام آنان سنگین تر می شود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده تاکید کرد: کسانی مانند نوشین احمدی معتقدند که نباید حجاب به مسئله کانونی زنان تبدیل شود، چرا که زنان ده ها مسئله دارند.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد ادامه داد: برخی از فمینیست ها و جامعه شناسان معتقدند که این کمپین های فمینیستی بیش از اینکه در خدمت زنان باشد، در خدمت جریانات سیاسی و حتی بازار آزاد است.

وی گفت: در بحث حجاب اتفاقی رخ داده که برای جریان فمینیسیتی و جریان حاکمیت بعد مهمی است و آن بحث این است که نباید حجاب را مانند حجاب صدر اسلام دید.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده تصریح کرد: در صدر اسلام با حجاب به مثابه حکم شرعی مواجهیم، امروز علاوه بر اینکه حجاب حکم شرعی است، به مثابه یک امر سیاسی هم دیده می شود.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اضافه کرد: در مشروطه به بی حجاب ها مارک غرب زدگی می خورد، در زمان رضاخان کشف حجاب با سیاست های او گره می خورد، در دهه ۴۰ و ۵۰ مبارزه با رژیم شاه با بحث حجاب پیوند می خورد، زمانی که به حکومت جمهوری اسلامی می رسیم، موضع گیری های امام و حاکمیت حجاب را به نماد زن مسلمان انقلابی تبدیل می کند.

وی بیان کرد: اینکه حجاب نماد زن انقلابی است باعث می شود که هر کس انگیزه مقابله با انقلاب دارد، سراغ حجاب می رود و فردا اگر حاکمیت از بحث حجاب کوتاه آمد، به منزله شکست انقلاب قلمداد می شود و من این سخن را به رهبر معظم انقلاب عرض کردم.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده ادامه داد: ایشان به بنده حاشیه زدند که گویا تصور کردید که ما حجاب را به امری نمادین تبدیل کردیم، در حالی که جریانات چپ، حجاب را به امری نمادین تبدیل کرده اند که شکست حجاب را به مثابه شکست انقلاب قلمداد کنند؛ من بعد از مطالعه درباره این موضوع به این نتیجه رسیدم که حق با رهبر معظم انقلاب است.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اضافه کرد: اگر حجاب تبدیل به امری نمادین شود، چند اتفاق می افتد، نخست اینکه خود این مسئله برای انقلابیون و ضد انقلاب حیثیتی می شود، اثر دیگر این است که مطالبات فمینیستی به حاشیه برود.

وی تاکید کرد: نباید تصور شود که اگر حاکمیت از بحث حجاب تنازل کند، دیگر مسئله ای وجود ندارد؛ مسائل دیگر محور تخاصم خواهد بود.

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده عنوان کرد: کشوری که بیشترین درصد شیعه را دارد جمهوری آذربایجان است که متینگ های همجنس گرایی در آن برگزار می شود، اگر ما هم از حجاب کوتاه بیاییم، باید زیر بار دیگر مسائل نیز برویم.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد اظهار داشت: به قول رهبر انقلاب اگر ما از حجاب کوتاه بیاییم، وضع ما به مراتب بدتر از کشورهای اسلامی و ترکیه می شود، چراکه بحث های سیاسی هم مطرح می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
    3 0
    بحمد الله چیزی که حوزه با کمال عزتمندی می تواند بلند بگوید ، بهرمندی از حداکثر سیره پاکیزه فاطمی در معاشرت هاست و در صدر الگوی حجاب . الله أکبر و له الحمد . زنان غربی نالان از بیراهه بی حجابی ، اما عده توی ایران دنبال رفتن به سوی آن منحلابند ! امام مهدى عليه السلام : إنَّ لِي في إبنَةِ رَسولِ اللّه ِ اُسوَةٌ حَسَنةٌ ؛ [ الغيبه ، طوسى ، ص 286 .] امام مهدى عليه السلام :دختر رسول خدا (فاطمه) براى من سرمشقى نيكو است . ای زن به تو از فاطمه این گونه خطاب است زیبنده ترین زینت زن حفظ حجاب است. حجاب مصونیت است. آمار تعرضات جنسی در جامعه فاصله گرفته از حجاب غربی ، به روشنی ، عواقب وحشتناک عقب نشینی از موضع حجاب را ، نمایان کرده است .
  • IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
    0 0
    تا صدا و سیما متحول نشود ، به جد موضوع حجاب و عفاف رو دنبال نکند ...
  • IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
    0 0
    جبهه فرهنگی هم مثل جبهه نظامی عقب نشینی، پیشروی دشمن رو در پی داره
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
    0 0
    وقت زیادی می گیره روزی صد تا صلوات بفرستیم برای ارتقای صدا و سیما به بالاترین درجه رسانه اسلامی ؟ این موقعیت بسیار اهمیت داره ، فراوان دعا کنیم .
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
    0 0
    اگر صدا و سیما واقعا اصلاح شود ، مدیرانی از بن دندان معتقد بیابد ، در مدت بسیاری کمی قادر است ، صحنه را به طور کلی برگرداند ، حجم رادیوها و تلویزیون هایی که در اختیار رئیس است ، و ۲۴ ساعته روی ذهن و دل مردم کار می کنند ، توان بسیار گسترده و عظیمی است ، خدا کند این توان کاملا در خدمت دین قرار بگیرد ، و هر چه زودتر شاهد تحول گسترده و بسیار شگرف باشیم . إن شاء الله تعالی .
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
    0 0
    غرب از نتیجه عریانی نالان است و در عین حال پادوهای نابخرد داخلیش بر بوق بی حجابی و بدحجابی می دمند !
  • رضا جعفریان NL ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
    0 0
    با سلام ،توقع از صدا وسیما راه به جایی نمبرد چون دیگر انحصاری در ارایه اخبار یا برنامه های فرهنگی ندارد از سوی گشت ارشاد هم موفق نبوده و اقدامات سلبی هم نتیجه نداده الان 40 سال است خیابانها صحنه درگیری برای حجاب است . آیا آموزش و پرورش بعد از این همه سال با کار مداوم نتیجه گرفته ؟ باید راه دیگری پیدا کرد و این امر نیاز به بررسی همه جانبه سیاسی . اجتماعی دارد خدا عاقبت همه را ختم به خیر کند
    • IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۶
      0 1
      سلام علیکم و رحمة الله . صدا و سیما رسانه جامعه اسلامی است و ملزم به پیگیری تبلیغ و نشر ارزشهای اسلامی ؛ همگی می بایست مطالبه کنند تا ...
    • IR ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۷
      0 0
      با وجود عدم انحصار ، ولی کدام رسانه به گستره صدا و سیما و آسانی دسترسی ۲۴ ساعته به برنامه هایش قابل مقایسه با آن هست ؟ اگر واقعا این رسانه با تمام توان پای کار بود مشکل نه تنها حجاب که خیلی از معضلات دیگر قابل حل بود ؟