پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام محمد ملک زاده

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: عید فطر جشن خاص مؤمنان روزه داری است که اعمال آن ها مقبول درگاه الهی است.

حجت الاسلام و المسلمین محمد ملک زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید فطر بر همه مسلمانان و شیعیان جهان اظهار داشت: عید فطر آن قدر دارای اهمیت و فضیلت است که امیرالمؤمنین علی(ع) درباره آن می فرمایند: "امروز روزی است که خدای متعال آن را برای شما عید قرار داد و شما را نیز شایسته آن ساخت، پس به یاد خدا باشید تا او نیز به یاد شما باشد و او را بخوانید تا خواسته‏‌هایتان را اجابت کند. "

وی افزود: به تعبیر امام هادی(ع)، شیعیان تنها چهار عید دارند که شامل فطر، قربان، غدیر و جمعه می شود و از سویی عید فطر یکی از دو عید بزرگ در سنت اسلامی است که درباره آن احادیث و روایات فراوانی نیز وارد شده است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی همچنین گفت: گرچه عید فطر یک جشن همگانی برای مسلمین است اما به خصوص عید کسانی است که در طول یک ماه روزه داری، بر هوای نفس غلبه کرده و با عبودیت و بندگی و مناجات با خدای متعال و نیز انس هر روزه با قرآن کریم، زمینه مغفرت و آمرزش الهی را پیدا کرده اند.

وی بیان داشت: از این منظر عید فطر فقط به افرادی اختصاص دارد که تن به عبودیت الهی داده و خالصانه سر به آستان معبود نهاده اند و لذا کسانی که بی‌تفاوت از کنار این مائده عظیم الهی عبور نموده و یا تنها به ظواهر برخی عبادات بسنده کردند از حقیقت این عید محروم هستند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین افزود: در روز عید فطر بسیار مستحب است که انسان دعا و مناجات به درگاه الهی داشته و برای خود و دیگران، خیر دنیا و آخرت را بخواهد، چنان که در قنوت نماز عید ما خدای متعال را به حق محمد (ص) و آل محمد(ص) قسم می دهیم که خیر و خوبی ها را در دنیا و آخرت ذخیره ما قرار دهد و ما را جزو بندگان صالح و پرهیزکار به شمار آورد.

وی تأکید کرد: یکی از اعمال واجب در روز عید فطر، پرداخت زکات فطره است، چنان که امام صادق(ع) می فرمایند: "از جمله کارهایی که موجب کامل شدن روزه است، پرداخت زکات فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص)، موجب کامل شدن نماز می‌‏شود، اگر کسی روزه بدارد ولی زکات فطره را از روی عمد پرداخت نکند، در واقع روزه نداشته است".

۳۱۳/۸

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha