شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
دانشگاه علوم پزشکی شیراز

حوزه/ امام جمعه شیراز گفت: پزشکی مقدس است و این قداست در نحوه ارتباط شما با بیمار شکل می گیرد و باید به گونه ای باشد که جامعه از آن درس بگیرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین لطف الله دژکام عصر امروز در مراسم اهدای چک 2 میلیاردی ریالی هدیه قرارگاه مواسات و همدلی استان فارس به دانشگاه علوم پزشکی شیراز جهت مبارزه با بیماری کرونا با اشاره به آیه 103 سوره آل عمران اظهار داشت: به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شده اید.

وی در ادامه ضمن قدر دانی از مجموعه علوم پزشکی کادر درمان، پرستاران، خدمات بیمارستان، اضافه کرد: در برهه کنونی که درگیر بیماری کرونا شده ایم بسیار تلاش شده است و کسی به سادگی نمی تواند این تلاش ها را بازتاب دهد تا دیگران نیز در جریان خدمات ارائه شده قرار گیرند و خدا ان‌شاءالله این زحمات را می بیند و مزد می دهد.

نماینده ولی فقیه در فارس تصریح کرد: خداوند می فرماید انسان در همین سختی ها رشد می کند و به واسطه سختی هایی که از کرونا کشیده ایم دستاوردهایی نصیب جامعه ما شده است که مهم ترین آن همین ارتباط صمیمانه است.

امام جمعه شیراز عنوان کرد: اگر به یاد داشته باشید قبل از قضایای کرونا با مسئله ای در فضای رسانه ای کشور درگیر بودیم که جایگاه کادر پزشکی به واسطه آن زیر سؤال می رفت و به نوعی برخی ها متوجه نبودند که شکستن قداست حرفه پزشکی چقدر ممکن است به جامعه لطمه بزند.

وی در خصوص اخلاق پزشکی، خاطرنشان کرد: بنده چون در بحث اخلاق پزشکی به نوعی در موضوع قداست حرفه کار کرده ام، می دانستم که این کار خدمت به جامعه نیست؛ نمی گویم خلاف در جامعه پزشکی وجود ندارد، ولی در بوق و کرنا کردن این خلاف خدمت حساب نمی شود چون اعتماد مردم نسبت به کادر درمان باید باقی بماند و بیمار تمام اسرار را برای پزشک و پرستار می گوید و دکتر محرم اسرار است و اگر قداست پزشکی و اعتماد موجود بشکند چه به دست می آید؟ از این جهت نوع کار روحانیت و پزشکی با یکدیگر مشترک است یعنی باید قداست این حرفه ها را در جامعه حفظ کنیم وگرنه جامعه آسیب می بیند.

حجت الاسلام والمسلمین دژکام گفت: متاسفانه در جامعه ما به این مسائل خیلی دقت نمی شود و از این جهت لطمه هایی می خوریم و کرونا باعث شد ما یکسری موارد را بازیابی کنیم و ایرادات خود را بار دیگر بیابیم.

وی افزود: مراسم امروز و این کار نمادین است و ما هر روز به خاطر زحمات کادر پزشکی دعاگو هستیم و از آنها قدردانی میکنیم.این یک حرکت مثبت بود که به واسطه سختی متوجه شدیم که باید چه کاری انجام دهیم و حرکت رو به جلو داشته باشیم.

امام جمعه شیراز افزود: نکته دیگر این است که فراتر از کارهای علمی که انجام می دهید یکسری نیازهایی است که باید با کمک عزیزان جامعه پزشکی و سایر بزرگواران و خدمتگزاران جامعه حل شود.

وی در ادامه بیان داشت: ما اگر بخواهیم پیشرفت کنیم باید با هم یک رنگ باشیم و یکرنگی آغاز پیشرفت است، در مسائل اجتماعی نیز نظیر مسائل درمانی داریم. متاسفانه مدتی است که در جامعه ما یکرنگی دارد از دست می رود.

نماینده ولی فقیه در فارس گفت: ما درگیر این موضوع هستیم که جامعه از عدم یکرنگی رنج می برد و همین باعث شده بسیاری از کارهای ما ایستا باشد و حرکت و پویایی به سمت جلو نداشته باشد.حال از کجا باید این دوستی و یک رنگی ها را آغاز  کنیم؟

وی عنوان کرد: در برنامه های کلی سلامت که ابلاغیه مقام معظم رهبری است قرار بر این بوده است که از ظرفیت علوم پزشکی استفاده کنیم.همان ظرفیتی که فراموش کرده ایم و کرونا آن را یادآوری کرد که اخلاق را در بین عموم مردم رواج دهیم؛ یعنی انس، الفت و مسائل اخلاقی را با توانایی بخش علوم پزشکی به سمت جامعه ببریم.

امام جمعه شیراز تصریح کرد: در تصویری که از شبکه های ملی پخش شد یکی از اعضای کادر درمانی یک بیمار کرونایی را نوازش کرد و با این کار لبخند را بر لبان بیمار آورد و این حرکت زیبا از صد سخنرانی اثرگذار تر است و این چیزی است که جامعه ما نیاز دارد در حالیکه امروزه دائما در حال مقابله و درگیری بر سر اختلافات خود هستیم و با دیدن این تصویر علاوه بر حال بیمار، حال من نیز خوش شد، چون ایثارگرانه و با کمال مودت، محبت هم نوع را به هم نوع ابراز کرد و این ظرفیت را رهبر معظم انقلاب  فرموده اند که تقویت کنید و در جامعه گسترش دهید تا جامعه احساس آرامش کند و بداند که پشتیبان و حامی دارد.این درخواست رهبری است.

حجت الاسلام والمسلمین دژکام اضافه کرد: آرامش، صفا، صمیمیت و همدلی که اسم قرارگاه است اگر در جامعه ایجاد نشود عبور از این مشکلات سنگینی که وجود دارد دشوار خواهد بود، همیشه دیده ایم لحظه ای صمیمیت و تحویل گرفتن کسی که رنجی می برد آرامشی به آن القا می شود که تا پایان مسیر شما را همراهی خواهد کرد.محل درس دادن این موارد در همین مجموعه علوم پزشکی است و آماده تر از علوم پزشکی جایی برای آموزش این موارد نیست.

وی در پایان مطرح کرد: پزشکی مقدس است و این قداست در نحوه ارتباط شما با بیمار شکل می گیرد و باید به گونه ای باشد که جامعه از آن درس بگیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha