یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
دکتر جمیله علم الهدی

حوزه/ مدیر هیئت اندیشه ورز خانواده، تعلیم و تربیت و سبک زندگی حوزه علمیه خراسان گفت: فمنیسم در ایران ریشه ی گسترده ای دارد که دیدگاه های انتقادی را تحریک نمی کند، اما در غرب با تفکر نقادانه مواجه شده است و فروپاشی خانواده را به سمت خانواده گرایی سوق می دهد.

به گزارش خبرگزاری حوزه در مشهد، دکتر جمیله علم الهدی در مراسم رونمایی از کتاب « خود شی انگاری در زنان» که به هیئت اندیشه ورز خانواده، تعلیم و تربیت و سبک زندگی معاونت پژوهش این حوزه تدوین و به چاپ رسیده است، با بیان اینکه بحث خود شی انگاری برای نخستین بار در ایران مطرح می شود و می توان آن را به «خشونت مضاعف علیه بانوان ایرانی» تعمیم داد، گفت: از حوزه علمیه خراسان تشکر می کنم که در این زمینه پیش رو است و با ورود به این مباحث می خواهد ذهن پژوهشگران را به ثبت آثار و کتاب های جدید با موضوعات روز سوق دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به اینکه فمنیسم در ایران ریشه ی گسترده ای دارد که دیدگاه های انتقادی را تحریک نمی کند، اما در غرب با تفکر نقادانه مواجه شده است و فروپاشی خانواده را به سمت خانواده گرایی سوق می دهد، گفت: با ورود فمنیسم و مدرنیزاسیون به ایران، فرهنگ ایرانی اسلامی دست خوش تغییر شد و خشونت علیه زنان مشهدی در حادثه ی گوهرشاد سال ۱۳۱۴، نشان دهنده خشونت در این فرهنگ است که آغاز آن با تغییر لباس مردان و کشف حجاب زنان همراه شد.

 علم الهدی با بیان اینکه خشونت علیه زنان یک بحث تمدنی و دامنه دار است که در ایران غالبا به بحث خشونت های خانوادگی معطوف می شود، تصریح کرد: حمایت های خانواده از زنان باعث شده است خشونت علیه آنان، طبعات بیشتری نسبت به مردان داشته باشد.

مدیر هیئت اندیشه ورز خانواده، تعلیم و تربیت و سبک زندگی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه در بسیاری از انقلاب ها، موضوع زنان یکی از موضوعات مهم بوده است اما در واقعه ی گوهرشاد، به صورت خاص، مسئله عفاف و حجاب در جامعه نشانه گرفته شده بود، افزود: مسئله حجاب در فرهنگ ایرانی اسلامی به عنوان یک اصل مطرح است، که با توجه به نظریه خود شی انگاری زنان در فرهنگ غربی، این مسئله به عنوان یکی از فتح الفتوحات در نظر گرفته شده و به واسطه آن می خواهند تغییرات ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه در کتاب کشف الاسرار، امام خمینی(ره)، آغازگر نخستین حرکت های تمدنی زنان در جامعه ی اسلامی ایران را به واسطه ی زنان مشهدی و با قیام گوهرشاد می دانند، ادامه داد: دشمن با ورود تمدن جدید و مدرن به کمک ابزاری شدن زنان، می خواهد انقلاب اسلامی ایران را به عقب براند و دچار رکود و چندگانگی کند، لذا باید هوشیار بود و با آن مقابله کرد.

 علم الهدی با تاکید بر این موضوع که آغاز یک تمدن مدرن از طریق زنان امکان پذیر است، ادامه داد: زنان نباید اجازه دهند که به واسطه ی آنان به تمدن اصیل شان خدشه ای وارد شود و از آنها به عنوان ابزاری برای اهداف سردمداران استفاده و مورد خشونت واقع شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با بیان اینکه در نبود برداشتی درست از یک جهان معنوی، ارزش ها در آتش هوس های فردگرایانه ذوب می شوند و خود شی انگاری به عنوان ابزاری در جهان بینی رایج شده و مردم یکدیگر را همچون شی باور می کنند و در عین حال نیز به خود شی انگاری مبتلا می شوند، افزود: مسئله خشونت نشان داد که زنان در دو مرحله قربانی می شوند؛ یکی به واسطه ی ابزار جنسی قرار گرفتن برای دیگران و بار دیگر به عنوان ابزار نفوذ در تاریخ، تمدن و ارزش های دینی، لذا زنان باید ارزش خود را حفظ نمایند و بازیچه‌ی تحقق اهداف دیگران، قرار نگیرند.

علم الهدی در پایان خاطرنشان کرد: امروزه اگر زنان جامعه همانند زمان رضاخان که در مقابل برگزاری روضه و کشف حجاب مقابله کردند ایستادگی داشته باشند، وضعیت فرهنگی خانواده وزنان بهتر خواهد شد.

گفتنی است، آیین رونمایی از کتاب « خود شی انگاری در زنان» با حضور مدیر حوزه علمیه خراسان و خانم دکتر علم الهدی، مدیر هیئت اندیشه ورز خانواده، تعلیم و تربیت و سبک زندگی معاونت پژوهش این حوزه و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، امروز با رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مرکز مدیریت و همزمان به صورت مجازی از طریق تلویزیون اینترنتی این حوزه، برگزار شد.

انتهای پیام/۳۱۳/۲۵

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • علی رضا IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۶
    0 0
    فیمینیسم یا فیمینیست؟