شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
تصاویر/ مصاحبه با حجت السلام والمسلمین وحیدی

حوزه/ هدف از تبلیغات سکسی، چیزی جز نابودکردن کانون خانواده نیست و شخص اگر هم بخواهد خانواده تشکیل دهد، دیگر نمی دهد. برای چه یک جوان باید هزینه های ازدواج را فراهم کند؟ سابقا به بحث خودارضایی و استمناء اشاره می شد. کسی که مبتلا به خود ارضایی می شود خودش را ارضا می کند حال برای چه باید ازدواج کند؟.

به گزارش خبرگزاری حوزه، برگزاری «نشست بررسی فقهی و روانشناختی صنعت سیاه برهنه نگاری» در دستور کار رسانه رسمی حوزه های علمیه قرار گرفته که در اولین نشست آن به بررسی فقهی این صنعت پرداخته و ان شاءالله در جلسات بعدی به بررسی روانشناختی این صنعت سیاه با حضور کارشناسان مختلف این عرصه خواهیم پرداخت.

  

مطلبی که ملاحظه می کنید، حاصل گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور، کارشناس فقه و احکام است که به بررسی فقهی این موضوع پرداخته و تقدیم نگاه شما خواهد شد.

   

* امروزه تجارت بزرگی در صنعت پورنوگرافی با مرکزیت کشور آمریکا در حال انجام است که در این نشست، به بررسی فقهی این موضوع خواهیم پرداخت.

در ابتدا مقدماتی را راجع به این موضوع بفرمایید تا سؤالات بعدی را از خدمت شما داشته باشیم.

  

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلام سه بخش به هم پیوسته دارد که هر سه بخش متعلق به یکدیگر هستند و کسی که به اسلام معتقد می شود، باید در هر سه بخش التزام داشته باشد؛ همچون پازلی که با همه اجزای آن کامل  می شود.

بخش مهم ما اعتقادات اسلامی است که هر مسلمان اعتقاداتی چون وحدانیت خدا و نبوت پیامبر(ص) و اعتقاد به قرآن دارد؛ ولی این بحث کافی نیست و باید به سراغ بخش های دیگری مثل اخلاق و ملکات اخلاقی برود. انسان مسلمان باید رذایل و محاسن اخلاقی را بشناسد.

بخش سوم نیز بخش احکام است. احکام یعنی مقررات رفتاری که به معنای حرکات بیرونی ماست؛ نه مقررات نفسانی.

برای رفتار بیرونی ما مقرراتی تدوین شده است که در حوزه های مختلف معاملات، سیاست، اقتصاد، خانواده و تعاملات شاهد ده ها موضوع ریز و درشت موضوع احکام است.

هر موضوعی که در آن رابطه رفتار اختیاری داشته باشیم، در این حوزه جای می گیرد؛ چون رفتارهای غیر ارادی مساله دیگری است.

قطعا برای هر رفتار اختیاری ما یک قانونی تدوین شده است و قانون هم یک «باید و نباید» دارد و نمی توان از بایدها و نبایدها ناراحت شد.

   

ببینید:

تیزر | بررسی فقهی صنعت سیاه برهنه‌نگاری

   
فیلم کامل نشست تخصصی بررسی فقهی صنعت سیاه برهنه‌نگاری

برخی دلشان هوای اباحی گری می کند که در حال حاضر تبلیغات زیادی هم در این رابطه انجام می شود. قرآن نیز بیان می دارد که انسان دوست دارد جلوی پایش باز باشد و در مقابل باید و نبایدها گارد می گیرد؛ ولی باید ببینیم که این بایدها و نبایدها روی چه ملاکی تدوین می شوند.

پیش از ورود به متن احکام این بحث را به عنوان مبانی یا زیرساخت ها بیان کردیم. شهرداری یا وزارت راه برای آسفالت خیابان مدت ها وقت صرف زیرساخت سازی می کند. اگر زیرساخت ما درست نشود جاده در زمستان و تابستان تخریب می شود.

احکام نیز نیازمند مبانی و زیرساخت است. بایدها و نبایدها ضروری است. کشور اگر قانون مند نباشد جنگ افروز می شود. انسان نیازمند قانون است ولی چه بهتر که این قانون را قانون گذاری تدوین کند که به کل امر، عالِم باشد؛ یعنی علم مطلق باشد، عادل مطلق باشد و به کسی ظلم نکند و از طرف دیگر، بی نیاز مطلق باشد که به نفع خود قانونی وضع نکند.

چهار صفت کلیدی است که اگر تفهیم شود و مخاطبان ما این چند صفت کلیدی را هضم کنند، حتما احکام برای ما لذت بخش می شوند.

اول اینکه واضع احکام، عالم مطلق است.

دوم اینکه واضع احکام غنی مطلق است.

سوم اینکه واضع احکام ظالم نیست.

چهارم اینکه واضع احکام، حکیم بوده و احکام عبث و بیهوده بیان نمی کند.

احکام از مبدأ وحی است و برای استنباط آن متد وجود دارد. در ریاضی بیان می کنیم که متد این امر عقلانی است. در علوم تجربی، متد اصلی با تجربه است ولی در احکام باید به پروردگار متعال اتصال داشته باشیم و سپس از پس از پیامبر (ص) و ائمه (ع) باید تراث و منابع به دست ما برسد و متخصصین ما که فقها هستند، بایدها و نبایدهای رفتاری را از این منابع استخراج کنند یعنی فتوای مجتهد، همان حکم الله است. در مبانی فقه می خوانیم که این گونه نیست که مجتهد از خود حکم صادر می کند. اجتهاد اختراع نیست؛ بلکه اکتشاف است.

باید تدبر و تفکر کنیم که این باید و نبایدها از کجا آمده است. این محدودیت ها از جمله نمازخواندن و روزه گرفتن و عدم شراب خواری محدودیت هایی است که خداوند بر ما روا داشته است.

باید با بینایی کامل در این مسیر پیش ببریم. آیه ۱۰۸ سوره یوسف بیان می کند که ای پیامبر به مردم بگو که آنچه من تو را به سوی مردم می خوانم باید به مردم بگویی که با چشم باز آن را قبول کنیم.

هدف مقدس این است که انسان از سرمایه عمر کوتاه خود بهترین نتیجه که همان سعادت دنیا و آخرت است را ببیند.

   

موضوع اصلی این نشست، بحث سکس است. یعنی کسی که ابدیت را نمی بیند و دنیا را می بیند، حق هم دارد که فکر کندکه باید در این دنیا از زندگی بهره ببرد و دم را غنیمت شمارد. این غنیمت شمردن دم که معنای عرفانی عمیقی دارد مورد استفاده این گروه قرار می گیرد و ابدیت را انکار می کنند و لذت گرایی به اصل، تبدیل می شود.

امروزه در جهان ما و در این جامعه اصالت لذت پیش می آید. یعنی اصل این است که ما کیف کنیم و لذت ببریم. لذتی که آنها تفسیر می کنند ابدیت را کنار می گذارند و می گویند که عاقبت خاک گل کوزه گران خواهی شد که انکار ابدیت است و برخی این مطالب را نیز پشت ماشین خود می نویسند.

وقتی چنین تصوری کنیم، اباحی گری جای همه چیز را می گیرد و خط قرمز و محدودیت را بی معنا می نماید. برای کسی می گوید باید چهار روز عمر را لذت ببرم هیچ محدودیتی معنی ندارد.

اگر حس کنیم که ما در این دنیا هدف متعالی داریم، باید ابزار متعالی هم داشته باشیم.

   

ماکیاول بیان می کند که هدف وسیله را توجیه می کند. یعنی مهم نیست که وسیله شما چه باشد ولی هدف، ابزار ما را شکل می دهد و اگر هدف متعالی شد، دیگر نمی توانیم هرکاری کنیم و دیگر ناراحت نیستیم که چرا باید چشم و گوشم را کنترل کنم و با نامحرم مرز داشته باشم.

در اینجا قبل از هرچیزی باید این معانی را به مخاطبان خود القاء کنیم. چرا در رسانه های ما چنین میزگردهایی وجود ندارد؟ یعنی میزگردهایی که مبانی را منقح می کند در رسانه های ما نیست.

بسیاری از مردم نمی دانند که این احکام از کجا آمده است.

حال شریعتی با چنین ویژگی هایی که عالم، عادل، حکیم و غنی است طبیعی است که قطعا و قطعا برای اینکه مردم سلامت روح و روان داشته باشند برنامه ریزی کرده است.

در احکام درست است که با رفتار سروکار داریم و چشم و گوش و دست احکام دارد ولی تأثیر جسم و روح تأثیر متقابل دارد. اگر اسلام می گوید چشمت را کنترل کند به این دلیل است که چشم کانال نفوذی به روح است و آنچه مهم است روح ماست و چشم ابزار است.

همه برای این است که روح آلوده نشود و ارزش روح بیشتر از جسم است. اسلام به جسم اهمیت می دهد و می گوید اگر مریض شدی به پزشک مراجعه کن؛ ولی روح از جسم بالاتر است؛ زیرا اگر روح آلودگی اخلاقی یافت، انسان ها آلوده می شوند و سپس انسان ها آلوده می شوند و هدف متعالی از بین می رود.

  

* ضمن تشکر از توضیحات ابتدایی که داشتید، به نظر می رسد که مقدمه بحث پورنوگرافی به موضوع نگاه بر می گردد. احکام اسلامی چه مباحثی درباره نگاه دارد؟

تمام این مباحث که مربوط به یک مجموعه است، بحث نگاه و گوش دادن هست؛ چون برخی فکر می کنند که گوش دادن و توجه به جنس مخالف تأثیر ندارد که البته دارد. حرکات و تعاملات، یک مجموعه است و آیات زیادی به این ریزه کاری ها پرداخته است که به آنها احکام پیشگیرانه می گویند.

در ایام کرونا چقدر پزشکان تاکید بر پیشگیری دارند و می گویند ماسک بزنید و دست ندهید و فاصله ها را رعایت کنید؛ زیرا اگر مبتلا شُدید، تضمین خوب شدن وجود ندارد. این مسائل از باب همان احکام پیشگیرانه است؛ زیرا اگر انسان مبتلا شد دلیلی ندارد که خوب بشود.

پیشگیری به این معناست که این امر مقدم بر معالجه است. این مطلب دقیقا همان چیزی است که اسلام آن را آورده است. این احکام پیشگیرانه به این معناست که باید از مبتلا شدن جلوگیری کنیم. احکام نگاه کردن، احکام گوش دادن، نگه داری از تماس بدنی از جمله دست دادن که بسیار مهم است، زیرا روایاتی داریم که نباید با جنس مخالف دست بدهیم. سن هم ملاک نیست. بدن ما نباید با بدن نامحرم تماس حاصل کند زیرا در داستان تمایلات شهوانی ایستایی وجود ندارد؛ یعنی اگر کسی رفت، رفته است و به قول ما طلبه ها «حد یَقِف» ندارد.

به این جهت است که می گویند پیشگیری کنیم که اصلا نروید. دست دادن و نگاه کردن فتح باب است. آیات و روایات اکثرا احکام پیشگیرانه است.

   

برخی از این احکام، دستوری به خانم هاست و برخی مربوط به آقایان است؛ زیرا تمایلات شهوانی در هردو جنس است. تمایلات شهوانی زنان بیشتر است ولی پنهان است. سوره مبارکه احزاب بیان می کند «وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِیَّةِ الاولی»  یعنی خودنمایی در برابر جنس مخالف ممنوع است زیرا این خودنمایی باعث جلب توجه جنس مخالف است و نتیجه آن چیزی جز میکروب مفسده اخلاقی نیست.

خودنمایی نیز نمادهایی مختلف دارد. اسلام به ریزه کاری‌های بسیاری اشاره کرده است. لباس، نگاه، نوع آرایش، حرکات تحریک کننده و... دارای تاثیر است. در خصوص لباس در سوره نور بیان می کند «و لیضربن بخمرهنّ علی جیوبهنّ» که به این معناست که سر و سینه خود را با خمار بپوشانید؛ یعنی اسلام دستور داده است که نگذارید اندام شما بر مردان هویدا شود.

  

* حالا که این نکته را بیان کردید، این سؤال در ذهن برخی از افراد وجود دارد که کدام آیه قرآن درباره حجاب است؟ مسئله حجاب از کجا درآمده است؟

آیات فراوانی در سوره مبارکه احزاب و نور وجود دارد. باید با تحقیق پیش رفت و نباید تعصب به خرج داد.

آیت الله شهید مطهری(ره) در مقابله با نشریه زن روز که مشوق عریانی بود، مقالاتی دادند که در این نشریه چاپ شد. کتاب های زیادی نوشته شده است که به این مسائل توجه کرده است.

حرف زدن همراه عشوه و کرشمه از جمله این مباحث است. یعنی حرف زدن زن نباید به گونه ای باشد که مرد را به سمت خود جذب کند.

نتیجه این مساله ترغیب تمایلات جسمانی است و نتیجه آن فساد می شود که بر اساس آمارهای رسمی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور رخ می دهد.

این مسایل پیشگیری است که این حوادث رخ ندهد. خداوند می گویند که ای زنان در گفتار خود عشوه و کرشمه به خرج ندهید و نباید به شکلی باشد که فرد نامحرم و قلب های مریض به سمت شما جذب نشوند و طمع نورزد.

   

خداوند در آیه دیگر بیان می کند که چرا می گوییم خانم ها در مهمانی بیرونی جلوی مردان آرایش نکنند؟ زیرا آرایش برای شوهر است و اظهار آرایش برای مرد نامحرم ممنوع است.

حتی نوع راه رفتن در آیه ۳۱  سوره نور بیان شده است. خداوند در این آیه می فرماید «وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ» که نباید پایتان را به شکلی بگذارید که توجه مردان را جذب کند. یعنی در گذشته مثل انگشترهای امروزی زنان عرب به پای خود خلخال می بستند که در اینجا قرآن بیان می کند که نباید به شکل تحریک کننده ای پای خود را بر زمین بگذارید.

حرکات تحریک کننده هم ممنوع است از جمله رنگ لباس که بسیار مهم است. اگر رنگ لباس جلف باشد و مرد نامحرم را به خود جلب کند ممنوع است.

نوع دوخت لباس هم مهم است. امروز مانتوهای جلو باز یا توری می بینیم که مانتو نیست. آیا اینها همانگونه است که اسلام به زنان دستور داده است؟ قطعا اینگونه نیست.

ما بدحجابی را به بدترین وجهش در جامعه خود داریم که البته تعارف هم نداریم. دین اسلام و شریعت مقاصد دارد. تحریک شهوانی چه توسط زن و چه مرد در جامعه ممنوع است و فقط باید در محدوده ارتباط با همسر باشد.

   

آزادی غریزه جنسی در چارچوب زن و شوهری است. زن و شوهر آزاد مطلق هستند که هیچ محدودیتی ندارند؛ بنابراین اسلام نمی گوید که غرایز ارضا نشود؛ زیرا خداوند این غریزه را ارضا کرده است ولی ارضای این غریزه باید مقدس باشد و راه آن فقط ازدواج است که باید راه ازدواج را تسریع و آسان کنیم تا جوانان ما مبتلا نشوند.

اگر این مساله میسر شد، ضریب آسیب ها پایین تر می روند؛ البته این سخن به این معنا نیست که دیگر هیچ مردی سراغ فیلم های سکس نمی رود؛ اما باید بگوییم که ضریب این خطا پایین می آید و آن آسیب ها انحراف از غریزه است که موارد بسیاری را شامل می شود و این آسیب ها را می بینیم که چه کسانی هستند که این موارد را عالمانه و عامدانه در جوامع تشویق می کنند.

خودتان هم گفتید که صنعت سکس، تجارت است و درآمد زایی دارد. به چه بهایی؟ به بهای از بین بردن خانواده.

هدف از تبلیغات سکسی، چیزی جز نابودکردن کانون خانواده نیست و شخص اگر هم بخواهد خانواده تشکیل دهد، دیگر نمی دهد.

برای چه یک جوان باید هزینه های ازدواج را فراهم کند؟ سابقا به بحث خودارضایی و استمناء اشاره می شد. کسی که مبتلا به خود ارضایی می شود خودش را ارضا می کند حال برای چه باید ازدواج کند؟.

امروز راه های ارضاء مثل قدیم نیست و فیلم ها و دستگاه های مصنوعی برای چنین کارهایی وجود دارد که وارد کشور ما هم می شود و همانند مواد مخدر و مشروبات در دسترس قرار می گیرد.

   

حال چه باید بکنیم؟ اول اینکه باید و نبایدهایی که از مبدأ وحی است را تبلیغ و منتشر کنیم؛ ولی این کار کافی نیست. همه می دانند که خود ارضایی حرام است ولی چرا اینکار را می کنند؟ در اینجا یک مثلث وجود دارد. نخست خود شخص است که باید واکسینه شود.

دوم حکومت است. حکومت موظف است و  همانطور که برای تأمین سلامت و بهداشت جسم وظیفه دارد، بهداشت روح را نیز باید تامین کند.

حکومت باید مردم را سالم نگه دارد. یکی از طرق آن ازدواج آسان و دوم فیلترکردن فضاهایی است که به اخلاقیات آسیب می رساند. امروز احساس خطر بسیار شدید است و یک نوجوان می تواند به همه تصاویر سکس دسترسی داشته باشد. و متأسفانه به بلوغ زودرس نیز رسیده و قطعا به فساد کشیده می شود. ما برای مدیریت این فضا وظیفه داریم.

شما به ما می گویید که احکام را بیان کنیم، ولی آیا عمل می کنند؟ نمی شود فضا را آزاد کرد و سپس گلایه کرد.

چرا چنین است؟ شما دارید همه چیز را در اختیار می گذارید، پس حتما خانواده ها موظف هستند. سپس خانواده ها باید کار کنند که موظف هستند. یک طرف داستان هم روحانیت، رسانه ها و ... هستند؛ ولی باید پیشگیری کرد.

   

نگاه یکی از تیرهای شیطان است و شیطان است که از این طریق تیر را وارد می کند. در برخی از روایات از تیر مسموم یاد شده است.

 تا نگاه نکردیم، هیچ؛ ولی تا وقتی نگاه افتاد، مسائل دیگر پیش می آید. این نگاه در مراکز مختلف از جمله پارک و سینما و حتی فضای مجازی و حقیقی رخ می دهد.

آیه ۲۹ و ۳۰ سوره بیان می کند: «قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ  ذَلِکَ أَزْکَی لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا یَصْنَعُونَ» که منظور آن است که  (ای رسول ما) مردان مؤمن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و فروج و اندامشان را (از کار زشت با زنان) محفوظ دارند که این بر پاکیزگی (جسم و جان) آنان اصلح است، و البته خدا به هر چه کنید کاملا آگاه است.

خداوند به ما امر می کند که چشمانتان را ببندید که منظور آن نیست که چشمان خود را ببندید و از دیدن اجتناب کنید که اگر اینگونه باشد، امورات انسان پیش نمی رود؛ بلکه منظور آن است که انسان چشم چرانی نکند. چشم به نامحرم ندوزد. یعنی از آنچه که حرام است چشم بپوشد.

همچنین به زنان مؤمن فرموده که چشم های خود را کنترل کنند. چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی که احکام مفصل دارد.

  

قانون این امر آن است که مرد نامحرم در فضای حقیقی نباید به اندام زن نامحرم نگاه کند، غیر از صورت و دست ها تا مچ. یعنی حتی اگر خانمی مانتوی آستین کوتاه باشد نباید به بالاتر از مچ نگاه کند. تمام بدن زن محترم است؛ یعنی نباید به آن نگاه کرد. یعنی دست ها باید بدون آرایش و صورت هم بدون آرایش باشد.

نگاه زنان به مردان نیز این چنین است. یک زمان بحث نگاه ما به دیگری است و یک زمان بحث پوشش کلی است. مردان تا اندازه صورت و دست ها تا مچ و بدون آرایش می توانند نگاه کنند ولی همین نگاه هم باید نگاه سالم باشد. نگاه شهوانی مرد به غیر از همسر خود حتی به خواهر و مادر خود حرام است چه رسد به زن نامحرم.

نگاه شهوانی یعنی نگاه آلوده. نگاه آلوده به غیر از زن و همسر حرام است حتی به صورت و دستان زن هم حرام است. اگر سر باز باشد و لباس هم نامناسب باشد این نگاه به وی کاملا مشکل دارد.

   

همه بدن زن باید در مقابل مرد نامحرم پوشیده باشد. حتی در مقابل مردان محرم هم باید پوشش داشته باشند. مقاصد شریعت این است که جلوی مفسده را بگیرد. گاهی این مشکل از سوی محارم ایجاد می شود که تعارف بردار نیست. گاهی دیده می شود که این جرم ها از ناحیه محارم است. یعنی گاهی تجاوز به خواهر و دختر و محارم دیده می شود که یکی از عوامل آن این است که از این امر پیشگیری نشده است؛ یعنی حجاب مناسب در مقابل محرم را نداشته است.

در برخی از منازل برادر و خواهر پوشش مناسب را در مقابل هم ندارند و این مساله خطرآفرین است.

ما در اجتماع بوده و هستیم و بعضا بزه کارها و مجرمان زیادی را دیده ایم که بعضی از آنها در پای چوبه دار می گفتند که مشکل من از جایی شروع شد که مادر من هیچ وقت جلوی ما پوشش مناسبی نداشت.

این مشکلات از همین مسائل آغاز می شود. این خطر قرمز حتی در مقابل محرم هم وجود دارد. وقتی پوشش زن در مقابل محرم وجود دارد این پوشش برای مرد هم مهم است و یک مرد نمی تواند هرگونه که می خواهد در خانه بگردد.

  

پوشش مردان در دنیا تقریبا متعارف است. اسلام چیز جدیدی برای مردان نیاورده است. یعنی تی شرت و شلوارک که تا روی زانو رو پوشش می دهد مشکلی ندارد. اسلام ازگردن تا زانو را برای مردان متعارف قرارداده است که مشکلی ندارد و اگر کمتر از آن باشد نامتعارف است و مفسده دارد.

اینکه جوانان به ما می گویند می خواهیم بیرون از خانه تی شرت داشته باشیم، اسلام منعی ندارد؛ چون پوشش متعارف برای مردان اشکالی ندارد.

ما نمی گوییم که در بیرون منزل مردان جوراب بلند بپوشند. چنین چیزی نیست؛ ولی حد متعارف آن باید رعایت شود. پوشش متعارف برای مردان همین است  یعنی در دنیا معمولا برای مردان همین پوشش متعارف بیان شده است که البته منظور ما به شکل معمول در جهان است.

در کل جهان این پوشش وجود دارد که به این صورت کافی است. در حوزه نگاه هم نگاه مرد به زن نامحرم می تواند نگاه به صورت و دست ها و نگاه سالم باشد نه آلوده. اگر زن هم به مردان نگاه می کنند باید نگاه سالم و معمولی و عادی باشد.

   

* یکی از سوالاتی که درباره فیلم های پورنوگرافی بیان می کنند این است که آیا زن و شوهر می توانند برای آموزش به این فیلم ها نگاه کنند؟

یک سری احکام برای نوع کار تدوین می شود. یعنی بازخورد نوعی دارد و ممکن است صددرصد اینگونه نباشد. مثلا فقها گفته اند که ماهواره دیده نشود و قانون هم منع کرده است زیرا عنوان شده است که نوعا مفسده دارد.

داستان دیدن فیلم های سکس و مستهجن نوعا مفسده آور است. همیشه هم اینگونه نیست ولی نوعا مفسده دارد. یعنی بر اساس بازخورد نوعی، قانون باید کلی باشد. یعنی دیدن فیلم ها و تصاویر جنسی ممنوع و جایز نیست. این بحث کلی بیان می شود زیرا ۹۰ درصد آن فساد آور است. ۱۰ درصد آن نیز مشکلی ندارد و اگر زن و مردی آن را ببینند ممکن است در آخر به آمیزش ختم شود که حرام نیست. در اینجا قانون کلی است و نمی توانیم به آن تبصره بزنیم.

دوم آن که بسیاری از فقهای ما از آیات قرآن یک قانون استنباط کرده اند که لذت بردن شهوانی و تحریک جنسی به غیر از همسر، حرام است. یعنی با عکس یا فیلم تحریک جنسی  شود. لذت شهوانی از غیر همسر حرام است.

  

همین سؤال را شاید ۳۰ سال پیش از آیت الله العظمی مکارم شیرازی پرسیدم که آیا دیدن عکس شهوانی برای زن و شوهر چه حکمی دارد؟ که ایشان با استناد به سوره مؤمنون بیان کردند که وَالَّذِینَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ؛ إِلَّا عَلَی أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَیْرُ مَلُومِینَ یعنی اینکه مومنین لذت شهوانی غیر از همدیگر نبینند؛ ولو اینکه برای زن و شوهر هم باشد.  

این لذت از فیلم برده می شود نه از همسر. لذت جنسی این چنینی حرام است. این بحث مبحث مهمی است و اگر فتح باب شود، آسیب های دیگر دارد. اگر مرد این ها را ببیند، دیگر لذت از زن خود نمی برد و این جزو آسیب هاست؛ چون کانون خانواده تضعیف می شود و به همین دلیل جزو آسیب هاست.

   

* از دیگر سؤال هایی که مطرح می کنند این است که اگر مردی از زن خود بخواهد که با او فیلم مستهجن ببیند، چه باید بکند؟

این مساله مثل آن است که یک مرد از زن خود بخواهد بی حجاب بیرون بیاید. این سوال مبتنی بر پاسخ قبلی است یعنی اگر سوال به خوبی جواب داده شود این گونه سوالات نیز پاسخ خود را می یابد.     

اگر ما بر اساس فتوای فقها بر زن و شوهر حرام دانستیم، دیگر نمی توانیم این امر ناشایست را انجام دهیم. حال اگر شوهر به یک امری که جایز نیست اصرار کند، اینجا زن نباید اطاعت کند؛ اما اگر این مساله به نزاع ختم شود و زندگی آنها تخریب می شود، در اینجا بنا به اصل حرج و ناچار، مسأله فرق می کند.

   

* سوال دیگر آن است که امروزه با فیلم های خارجی مواجه هستیم که خانم ها با پوشش های نامناسب داخل آنها هستند. دیدن این فیلم ها چه حکمی دارد؟

یک بحثی داریم که یک زمان برخورد و نگاه در فضای حقیقی است یعنی در دانشگاه و محل کار و فروشگاه و مهمانی و عروسی، دختر و پسر با هم هستند.

یک وقت هم تعامل فیزیکی نیست و عکس و فیلم خانم را می بینند. فیلم و عکس احکامش فرق می کند. نگاه به عکس و فیلم که دیگر خود زن نیست؛ بلکه فیلم و عکس آن است.

در اینجا حکم دیگری پیدا می کند که اگر به اندازه ای مبتذل است که قطعا خوف اینکه به خطر بیافتد هست مساله فرق می کند. حکم اولیه یک مسأله است ولی حکم ثانویه به ما می گوید که حکم دیدن این فیلم عادی نیست و سریال هایی که مبتذل است قطعا شخص را دچار آسیب و مفسده می کند که در اینجا دیدن این عکس و فیلم هم ممنوع می شود.

   

* حکم خرید و فروش این گونه فیلم ها چگونه است؟

وقتی که می فرمایید خوردن شراب حرام است، خرید و فروش و حمل و ساخت آن هم حرام است در اینجا هم همین است که اگر این همه آسیب دارد و خانواده هایی را نابود می کند قطعا مثل کراک می ماند که کشیدن و نقل و انتقال و خرید و فروش آن حرام است.

در اینجا به دلیل اینکه خانواده ها را از هم می پاشد، خرید و فروش و نقل و انتقال و در فضای مجازی گذاشتن آن هم حرام است. در اینجا این فیلم ها باید امحاء شود و نباید آنها را بارگذاری کرد و خرید و فروش آن نیز حرام است و باید از هر طریق از رشد آنها جلوگیری کنیم.

  

* ضمن تشکر، در پایان اگر سخنی باقی مانده بفرمایید.

این مسائل را باید شکافت و به خوبی پاسخ داد. ما واقعا با این سوالات مواجه هستیم. برخی می گویند که نباید این مباحث را مطرح کنیم؛ چون حجب و حیا را از بین می برد ولی آیا نگفتن این مسایل بهتر است یا گفتن آن؟.

یکی از پرسؤال ترین این مباحث، مسئله خودارضایی برخی جوانان و نوجوانان است.

رسانه ما می گوید که ما نباید این مسائل را مطرح کنیم؛ ولی باید مطرح کرد. باید این مباحث در محافل علمی بحث شود. کسانی که دست اندرکار هستند باید این مباحث را به چالش بکشند و شما هم ان شاءالله در جلسات دیگر به این مباحث بپردازید.

کلیدواژه: سکس، سکسی، فیلم سکسی، فیلم های سکسی، ۱۸+، پورن، فیلم پورن

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • یه جوون مثل بقیه IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
    3 1
    با این اوضاعی که شما پیشنیان برای ما درست کردید ازدواج که هیچی شادی هم ازمون دریغ شده، جوون بدبختی که بعد از سال ها بردگی آموزش و پرورش و وزارت علوم کار پیدا نکرده و نمی خواد بره سراف دوست دختر بازی باید چه غلطی بکنه؟؟؟ نوجوونا چی؟ من خودم شدیدا باورمند به اسلامم ولی اسلام ویترینی پدر و مادر ها نه . حالا هزار تا مستند در مورد بدی پورن و... بسازید، ولی مطمئن باشید هیچ دردی رو دوا نخواهد کرد و حتی یک نفر از صد نفر هم دست از خودارضایی بر نخواهند داشت حوزه قرار بود دنبال چاره باشد نه بازخوانی مشکلات و غر زدن دوباره، حوزه و شورای خبرگان که همه حوزوی هستند چه کار کرده اند؟ نمی شه که رهبری هی در مورد جوانان و جمعیت و ازدواج و... حرف بزنند و هیچ عزم و اراده ای برای راه حل برای روشن سازی ذهن پدر و مادرها و جوون ها انجام نگیره تا کی تکرار مکررات تا کی تکرار حکم هایی که حتی کافر هم می دونه، به جای اینکه با یک جمله باید تسهیل شود از مهم ترین چیز عبور کنید و حکم شرعی باز کنید برای راه حل تلاش کنید اگر تند رفتم ببخشید این روزها هیچ کس اعصاب نداره ولی باور دارم که همه ی حرفام درست بود صرف نظر از لحنش امیدوارم سازنده مستند و حاج آقا هم اینو بخونند
  • IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
    1 0
    جز حرف زدن چیزی از آقایون بر نمیاد